szépségápolás smink szépség ecset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csakis osztani tudjuk a szakértők véleményét: tökéletes sminket kizárólag ecsettel készíthetünk. Az ecsetek viszont drágák, így vásárlás előtt nem árt mérlegelni, hogy mely darabok azok, amelyekre mindenképp szükségünk van, esetleg több módon is felhasználhatók. Összegyűjtöttük azokat az alapdarabokat, amelyek mindenképp szükségesek egy profi smink elkészítéséhez.

Választhatunk valódi szőrből készültet, esetleg szintetikusat, fontos, hogy ecseteinket mindig körültekintően, kellő rendszerességgel tisztítsuk. Vásárolhatunk kifejezetten erre a célra készült folyadékot, de sebbenzin vagy sampon is megteszi. Nagyon fontos, hogy az ecset fém része soha ne érintkezzen a tisztító folyadékkal, hiszen ezen a területen található a ragasztó, ami egyben tartja a szálakat. Ha a ragasztó feloldódik - ez leginkább sebbenzin használata során lehetséges -, a szőrszálak hullani kezdenek. No de ennyit a tisztításról, következzenek a főszereplők!

Thinkstock
Thinkstock

Alapozóecset

Lapos alapozó ecset helyett helyett mi a testesebb, dúsabb változatot kedveljük, amit lapos társával ellentétben nem párhuzamosan, hanem merőlegesen kell tartani. Ezzel az ecsettel szuper természetes végeredményt érhetünk el, hiszen az alapozót egészen beledolgozzuk a bőrbe. Természetesen az alapozón túl a primer felviteléhez is használhatjuk, bár ebben az esetben szerencsésebb a lapos típust választani.

Púderecset

Mindegy, hogy színezett púdert, esetleg átlátszó, transzparens változatot használunk, a természetes végeredmény érdekében érdemes egy nagyméretű púderecsettel dolgozni. A szemfestés során lepergett festéket is könnyedén eltávolíthatjuk ezzel, sőt, mi a sminkelés végeztével a pirosító határvonalait is egy ilyen darabbal dolgozzuk el a naturálisabb összkép érdekében.

Pirosítóecset

Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik típusú pirosítóecsetet preferálja: az enyhén ferdére vágott szálút vagy a púderecsethez hasonló, ámde jóval kisebb méretű változatot. A ferde végű ecsettel jóval hangsúlyosabban vihetjük fel a pirosítót, sőt, ha highlightert használunk, mindenképp érdemes ilyen ferde ecsettel felvinnünk, így látványosabb lesz az eredmény. Ügyeljünk arra, hogy az ecset ne legyen túl nagyméretű, hiszen a pirosítót csak az arc almáira, illetve a járomcsontra kell felvinnünk, amihez egy közepes méret maximálisan elegendő.

Kisméretű, ferde ecset

Ezt az ecsetet nehéz elnevezni kifejezetten a használatáról, hiszen multifunkcionális: használhatjuk a szemöldök hangsúlyozására, de kontúrozásra és a szemhéj színezésére is. Vásárlásnál mindenképp ellenőrizzük, hogy a szálak precízen egy vonalban álljanak, hiszen az aprólékos munkához ez elengedhetetlen. Gyorsan rájövünk majd, hogy egy ilyen ecsettel ezerszer könnyebb vékony kontúrt húzni a szempillák tövébe, mint fültisztító pálcikával maszatolni. Aki rajong a füstös szemekért, mindenképp egy ilyen darabbal kezdje az ecset-arzenál feltöltését, hiszen a többihez képest olcsó és rengeteg módon használható.



A szép nők is bakiznak - Minden idők legrosszabb sztársminkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110414-minden-idok-legrosszabb-sztarsminkjei.htmlHogyan legyek jó nő? - Varázsolj hollywoodi szempillákat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110407-hogyan-legyek-jo-no-mindent-a-muszempillakrol.htmlHogyan legyek jó nő? - Okos megoldások vészhelyzetrehttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110323-hogyan-legyek-jo-no-sminklemosas.htmlKate Winslet agyonsminkelte magáthttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110322-kate-winslet-agyonsminkelte-magat.html5 praktikus sminktipp a mindig rohanó lányoknakhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110317-praktikus-sminktippek-lusta-lanyoknak.htmlHogyan legyek jó nő? - Így készíts csipkesminket!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110309-hogyan-legyek-jo-no-igy-keszits-csipkesminket.htmlIlyen sminket viselj idén tavasszal!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110308-smink-tavaszi-szinek.htmlSzületésnapod elárulja, milyen rúzs illik hozzád!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110228-ruzshoroszkop.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.