fashion week zselé cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja nekünk, hogy az interneten csillámos PVC-topánra fogunk vadászni, valószínűleg hangosan kinevetjük. Pedig a divat ilyen: egyik pillanatról a másikra meglep bennünket. Nemcsak azért, mert képtelen dolgokkal próbál fogyasztásra csábítani, hanem azért is, mert mi vígan és dalolva költünk képtelen dolgokra. Új kedvencünk a fent említett "zselécipő".


Nézz meg még több zselécipőt képgalériánkban! Katt ide!

A zselé vagy kocsonya nevet onnan kapta, hogy a műanyag egy légáteresztő fajtájából készült, aminek csak nevében volt köze a zseléhez. Az egykori zselétopánok nem voltak túl kényelmesek és feltörték a lábat. A nyolcvanas években a kislányok lábán virító, a színpompás, csillogós plasztikcipők az akkori gyerekekkel együtt a felnőttkorba léptek. Segítségükre voltak ebben a legnagyobb tervezők, akik újraálmodták őket a felnőtt nők számára, és ma már számtalan fazonban és színben levadászhatóak ezek a cipők az elegáns feketétől egészen a vicces-csillogós darabokig.


Nézz meg még több zselécipőt képgalériánkban! Katt ide!

Beleszeretett a műanyagba Jimmy Choo, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier is, de láttunk plasztikcipőket Marc Jacobsnál, Michael Korsnál, a Givenchynél vagy a Guccinál is. Nem kellett sokat várni, hogy a tervezők kedvence megjelenjen nem kevésbé formás, de lényegesen olcsóbb változatban is a fast fashion láncok kínálatában is.

Hogyan viseld?

A legtöbb, elérhető áron kapható darab inkább vicces és vidám színű, lapos talpú darab, amelyeket hordjunk vidám, nyári összeállításokhoz. Viseld ezeket sortokkal, pántos felsőkkel, színes miniszoknyával, bájos nyári pamutruhákkal. Az élénk színű darabok bármelyik egyszerű, hétköznapi ruhával együtt működnek.


Nézz meg még több zselécipőt képgalériánkban! Katt ide!

A bonyolultabb, kidolgozottabb gladiátor-szandálok, különböző berakásokkal, applikációkkal díszített, vagy csillogó, elegánsabb
darabokat viseld szofisztikáltabb összeállításoknál. A fémes árnyalatú plasztikcipőket párosítsd nőies ruhákkal, szoknyákkal, a nyitott orrú, peep toe zselécipőket pedig csinos, elegáns skinny farmerrel.

Lakatos Márk átalakít: Így néz ki a magyar Victoria Beckham!http://www.life.hu/legytrendi/20110516-lakatos-mark-atalakit-7foldi-beata.htmlA legtrendibb szandálok nyárrahttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110523-a-legtrendibb-szandalok-nyarra.htmlEsküvői etikett: Így öltözz, ha vendég vagy!http://www.life.hu/legytrendi/20110518-eskuvoi-etikett-igy-oltozz-ha-vendeg-vagy.htmlBorulj virágba! - A legszebb virágmintás ruhadarabokhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110516-borulj-viragba-a-legszebb-viragmintas-ruhdarabok.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.