fashion week megszegés szabály szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Negyven felett ciki egy nőnek hosszú hajat vagy miniszoknyát viselnie? Na ebből elég! Csak azt vedd figyelembe, hogy mi áll jól neked! Íme 9 szépségszabály, amit ideje végre megszegned.






Thinkstock
Thinkstock

Szegd meg!
Igenis viselhetsz vörös rúzst vagy fekete szemhéjtust nappal is! A lényeg, hogy ne egyszerre kend fel mindkettőt - az már valóban erős lenne. Csodásan mutat a piros rúzs az ajkakon, nem beszélve arról, hogy ha esetleg karikás szemmel ébredtünk, az élénk szín nagyszerűen eltereli a figyelmet a szemekről. Csak arra ügyelj, ne tűnjön úgy, mintha a rúzs az előző estéről maradt volna rajtad. Ha más nem lesz hangsúlyos a sminkben, akkor az élénk ajkakkal nem tévedhetsz.

2. szabály: Felejtsd el a hosszú hajat 40 év fölött!

Egyesek szerint ha egy nő édesanya lesz, nem illik már többé hosszú hajat viselnie.

Szegd meg!
40 év fölött is bátran növessz hosszú hajat, vagy vágasd extra tüsire, feltéve, ha jól áll - de ha nem találod meg a stílusodat, az sokkal jobban öregíthet. Ha hosszú hajat szeretnél, csináltass olyan frizurát, amely kiemeli az arcformádat. A hosszú haj idősebb korban még vonzóbb is tud lenni, mint egy rövidre vágott frizura. Érdemes elgondolkodni a frufrun is, mert egy idő után igen praktikussá válik: eltakarja a ráncokat a homlokon.

3. szabály: A táska mindig passzoljon a cipővel és az övvel!

"Sok mindent elárul egy nőről, hogy passzol-e a cipője az övvel és a táskával." Na ezek az idők a szakértők szerint már elmúltak. Jackie Kennedy a 60-as években például még kényesen ügyelt arra, hogy a kalapja a ruhájával, a cipője pedig a táskájával harmonizáljon. Később már a táskaválasztásban az is szempont volt, hogy kéziratai elférjenek benne. A csinos retikülöket nagy táskákra cserélte, és divatba hozta az akkor még igencsak szokatlannak számító pántos cipőket.

Thinkstock
Thinkstock

Szegd meg!
A kalap, a cipő és a táska, vagy a nyaklánc és a fülbevaló gondos összeválogatása mára divatjamúlt trenddé vált. Sokkal érdekesebb és izgalmasabb, ha kombinálod a kiegészítőket. Ráadásul a megjelenésed is modernebb és feltűnőbb lesz, ha megszeged az ósdi divatszabályt. A kiegészítőknek az a dolguk, hogy teljessé tegyék a megjelenést: egy feltűnő ruhához például visszafogottabb táska és cipő illik. Ugyanez fordítva is igaz: egy szolidabb ruha elviseli a bátrabb, kihívóbb kiegészítőket.

4. szabály: Feketéhez soha ne vegyél fel tengerészkéket vagy barnát!

"Vegyél fel valami semlegeset, és hangsúlyozd ki élénk színekkel!" "Két erős alapszín mindig összeveszik egymással" - ezek a szabályok körülbelül a hidegháború utáni időszakig voltak érvényesek.



5. szabály: Ne menj a napra!



Találd meg az arany középutat!


6. szabály: A mini a tiniknek való!





Thinkstock
Thinkstock

Kár kinevettetni magad!
Forrónadrágot már valóban nem illik egy bizonyos kor után viselned, de a miniszoknya még beleférhet - nézd csak meg Demi Moore-t vagy Sharon Stone-t. Bátran viselhetsz rövidebb szoknyát és magas sarkú cipőt akkor is, ha már bőven elmúltál 20 éves - csak ízlésesen! Párosíthatod egy hosszabb pulóverrel vagy egy dögös kabáttal. Ha pedig zavar a rövid szoknya, olyan harisnyával vedd fel, amelyik nem látszik át, és máris jobban érzed magad benne.

7. szabály: Nyitott orrú cipőt ne vegyél fel harisnyával!

Azt hiszem, előtted van a kép: egy idős férfi nyírja a füvet fekete zokniban és barna szandálban. Na ő semmiképp ne legyen számodra követendő példa. Mindenesetre bennünk is megvan a kísértés, hogy fel merjük-e venni a mesés nyitott orrú cipőnket harisnyával, nem igaz?

Ne fogd vissza magad!
Londoni divatszakértők szerint bátran viselhetünk harisnyát nyitott orrú cipővel, csak arra ügyelj, hogy megerősített lábujjrész nélküli harisnyát válassz, és a cipőhöz is passzoljon. Látszódjon, hogy szándékosan, nem pedig véletlenül vetted fel. Szandálhoz viszont vétek harisnyát venni!

8. szabály: Csak egyféle ékszert viselj!

"Aranyat az arannyal, ezüstöt az ezüsttel, a bronzot pedig a bronzzal kombináld!" Ha ez igaz lenne, akkor Cartier híres gyűrűi nem lennének világszerte ilyen sikeresek - azok ugyanis háromféle nemesfémből készültek.

Thinkstock
Thinkstock

Kombinálj!
Mindegyik nemesfém semleges, ezért nyugodtan kombinálhatod őket. A lényeg, hogy páratlanul legyenek rajtad. Ha több nyakláncot szeretnél viselni egyszerre, akkor hármat vegyél fel. Vagy egy arany és egy ezüst mandzsetta mellé válassz még egy harmadikat. Ne tűnjön úgy, mintha szándékosan ki akarnád őket egészíteni - ezzel sokkal eklektikusabb és egyben modernebb is lesz a megjelenésed.

Tipp! Őrült kalapok az ascoti derbin! Nézd meg képgalériánkat!



9. szabály: Ha valami nem illik rád tökéletesen, akkor azt meg se vedd!



Keress!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.