Ő a divat nagyágyúja - Róla mintázták a világhíres divatfilm főszerepét?

divatvilág Grace Cuddington Az Ördög Pradát visel Vogue Anna Wintour
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divatvilágban nem könnyű évekig töretlenül a csúcson lenni - de két nőnek már sikerült.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Grace Coddington és Anna Wintour

A The September Issue című film a Vogue magazin világát dolgozza fel, ám a befolyásos szerkesztő, Anna Wintour helyett a film főszereplője akár Grace Coddington is lehetne. Nemrég a magazinnál hosszú ideje kreatív igazgatóként dolgozó asszonyt felkérte a Random House, hogy írja meg történetét. Ezért pedig több mint egymillió dollár ütné a markát Grace Coddingtonnak.

A hetvenéves Grace-t a világ legjobb stylistjaként tartják számon, ezért nem is meglepő, hogy rengetegen kíváncsiak az életére. Persze a hölgynek versenybe kell szállnia Anna Wintourral, aki szintén könyvírásba kezdett. De Grace történetét mégis jobban várja a divatvilág - először tavaly merült fel a könyv gondolata, mellyel kapcsolatban Coddington a következőket vallotta: "Nagyon remélem, hogy az írásomban sikerül egy igen színes képet adnom a divattörténelemből. Nem csak rólam fog szólni a könyv."

A Walesben született divatzseni tizenhét évesen vetette bele magát a szakmába: ekkor kezdett modellkedni Londonban. Huszonhat évesen azonban egy autóbalesetben megsérült a szemhéja, így karrierje befejeződött. Grace nem volt hajlandó távol maradni a divatszakmától, és elhatározta, a divat iránti imádatát stylistként kamatoztatja majd: a brit Vogue magazinnál kapott gyakornoki állást. 1988-ban, amikor Wintour lett a lap Egyesült Államok-beli szerkesztője, ő is átigazolt a tengerentúlra - ekkor kezdődött a két nagyágyú közös és igen gyümölcsöző munkája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.