5 férfi illat, amit te is nyugodtan bevállalhatsz

parfüm férfi illat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Férfi illat és női illat a klasszikus parfümkészítők világában nem létezik, a szépségipar marketingesei viszont megkövetelik ezeket a kategóriákat. Mivel minden parfüm minden ember bőrén másképp működik, ezért sem kell komolyan venni a címkéket. Mi sem tettük, és minden előítélet nélkül szaglásztunk a pasiknak szánt illatok között. Találtunk is öt ígéreteset.
Thinkstock
Thinkstock


A parfümőrök világában művészetnek tartják az illatok megkomponálását, és így is állnak hozzá a parfümkészítéshez. A parfümtanácsadás során időt és energiát nem spórolva derítik ki, milyen illat illik az adott ember bőréhez, személyiségéhez és az alkalomhoz, amire az illatot keresi. Számukra nem léteznek csábító bombázóknak készült orientális vagy sportos férfiaknak gyártott energikus illatok. Címkék helyett kompozíciókban, emlékekben, érzésekben gondolkodnak.

Éppen ezért egy így kreált parfüm sokszor lényegesen drágább, mint például egy pillanatok alatt felfuttatott és pár szezon után a süllyesztőbe került sztárillat (az Antonio Banderas parfümökre emlékszik még például valaki?). Bár a szabadpolcos rendszerben is találkozhatunk klasszikusokkal és mérföldkőnek számító illatokkal, a férfi és a női parfümöket szigorúan elkülönítik. Ez ne jelentsen akadályt! Az egyik nagy parfümériában járva megtudtuk, hogy a mostanában piacra dobott, illetve a hozzánk került illatok nagy többsége friss, könnyed vagy éppen édes, gejl illat, amellyel sokan nem tudnak azonosulni, ezért vannak olyan nők, akik kifejezetten a fás, fanyar, férfiasnak mondott illatok közül válogatnak. Mi nem szabtunk kitételeket, az orrunk után mentünk, és a következő öt illatban láttunk fantáziát.

Clinique Happy for Men

Hm, mi ez? Lime? Narancs? Grapefruit? Kellemes, friss, nyáridéző illat, amitől tényleg mosolyra húzódik a szád. Ha anélkül próbálnám ki, hogy tudnám, kiknek készült, biztosan nem vágnám rá, hogy férfi illat. A vidám, élénk harmónia a bőrömön egy pár óra alatt szappanossá szelídül. Kellemes, hétköznapi illat mindenféle túlcicomázás nélkül.
Összetétel: zöld jegyek, tengervíz, mandarin, lime, citrom, jázmin, rózsa, gyöngyvirág, frézia, pézsma, ciprus, cédrus.

Carolina Herrera 212 Men

Egy időben nagyon felkapott divatillat volt, aki nem tudja, hogy mi a neve, az is ismeri. Fás-virágos, nagyon finom illat, amelyről szintén nem mondanám meg elsőre, hogy férfiaknak találták ki, a pasikon őrülten férfiassá válik. Mivel sokan ismerik, és azonnal férfi illatként azonosítják, nagy bátorság kell a rendszeres használatához. Alkalmakra viszont tökéletes, bizsergető magabiztosságot ad ebben a különleges illatköpenyben hazatérni a parfümériából.
Összetétel: petitgrain, levendula, fűszerek, zöld jegyek, bergamot, zsálya, ibolya, gyömbér, gardénia, bors, vetiver, tömjén, pézsma, ámbra, galbanum.

Tipp! Bikiniben ünnepelték a celebek Bódi Sylvit! Nézd meg képgalériánkat!





Összetétel:



Dsquared2 He Wood

Elsőre szúrós, füstös, markáns illat, amelyről az eső áztatta erdőt látom magam előtt. Abszolút kellemes, bár karakteres illat, de aki szereti viselni a parfümöt, és ódzkodik az édes vagy friss jegyektől, annak érdemes felpróbálnia.
Összetétel: ibolyalevél, ibolya, cédrus, vetiver, ámbra, fenyő, pacsuli.

Givenchy Pi

Elsőre nagyon intenzív, hivalkodó, olajos, orientális illat, amely orrbavág az eddigi visszafogottabb illatkompozíciók után. Igazi macsó, déli típusú férfiakon tudom elképzelni, akik tudják viselni az erőteljes illatot. Bár kellemesen puhává finomodik, megmarad az intenzív illata, amiről minden alkalommal egy papírzacskónyi törökmogyoró jut eszembe. Aki magára fújja, azt biztosan észreveszik.
Összetétel: üröm, rozmaring, bazsalikom, mandarin, neroli, gyöngyvirág, geránium, ánizs, vanília, tonkabab, cédrus, benzoin, barnacukor.

Így vásárolj parfümöt!
- Parfümöt ne csomagolás, kampányarc alapján vásárolj! (Könnyű azt mondani, hogy nem így teszel, ugyanakkor a marketingesek is jól értik a dolgukat!)
- A szaglásunk reggel a legjobb, ezért délelőtt menj a parfümériába.
- Mindig tisztán indulj parfümöt venni, előtte ne használd a saját parfümöd és illatosított készítményeket se!
- A parfümöt, aminek az illata a tesztcsíkon tetszik, fújd magadra, mert minden illat minden bőrön másképp viselkedik.
- A parfümöt fújd minél távolabbról, hogy permetként hulljon a bőrödre, és soha ne dörzsöld el!
- A parfüm több száz alkotóelemből áll össze, amelyek folyamatosan bomlanak le a bőrön a néhány pillanatig érezhető komponensektől kezdve a hosszan megmaradó elemekig. Éppen ezért szánj időt a parfümvásárlásra, és térj haza a bőrödre fújt illattal, hogy legyen elég időd otthon megismerkedni vele.
- Bizonyosodj meg róla, hogy a kiválasztott valóban harmonizál veled, a személyiségeddel, jó viselni és biztonságban érzed magad, ha rajtad van.

Tipp! Nézegess elbűvölő képeket apró kiskutyákról! Katt ide!


Csodás virágillatú parfümök tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/20110512-csodas-viragillatu-parfumok-tavaszra.htmlEttől a parfümtől illatozott Kate Middleton az esküvőnhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110504-ime-a-parfum-melyet-katalin-hercegno-viselt-az-eskuvon.htmlMegérkezett a szalonna illatú parfümhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110418-megerkezett-a-szalonna-illatu-parfum.htmlLady Gaga vér és sperma illatú parfümmel sokkolhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110128-lady-gaga-ver-es-sperma-illatu-parfumot-dob-piacra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.