Így öltözzenek a világ legbefolyásosabb asszonyai

2011.10.16. 23:34

Még a világ legbefolyásosabb asszonyai sincsenek könnyű helyzetben, ha az öltözködésről van szó. Nehéz egyensúlyozni a nőiességet hangsúlyozó megjelenés és a férfiak számára is komolysággal és határozottsággal párosítható, sokszor konzervatív viselet között. Cikkünkből kiderül, hogy Hillary Clinton, Anna Wintour, Michelle Obama, Angela Merkel és Christine Lagarde közül melyikük bukott meg a stílusvizsgán.

Tipp! Az X-Faktor döntősei a képgalériánkban! Katt ide!


"Közép- vagy felsővezetőként dolgozó ügyfeleimtől rendszeresen hallom, mennyire nehéz helyzetben vannak, ha öltözködésről van szó" - számolt be tapasztalatairól Szemes Nóra személyi stylist, akivel a fent megnevezett hölgyek stílusát elemeztük. "Ha valaki nem kreatív szakmában dolgozik, hanem például a szigorú bankszférában, akkor nőként nagyon nehéz dolga van. Nem könnyű megtalálni azt a határvonalat, ameddig még ráerősíthetünk a nőiességére úgy, hogy közben azok, akikkel üzleti kapcsolatba kerül (többnyire férfiak) szakmailag komolyan vegyék. Ha rosszak az arányok (túl rövid, szűk/áttetsző, csicsás, csillogós a felső, vagy túl rövid a szoknya), akkor nem egyenlő félként tekintenek rá. Magyarország ebből a szempontból nagyon konzervatív."

Szólj hozzá: X-Faktor 2011 - Ki lesz a győztes?


A hazai szürke-fekete-bézs-fehér sztenderd mellett még a mezőny egyik legunalmasabb versenyzője, Angela Merkel is túl sok lenne, tudtuk meg Nórától. Az 57 éves kancellár nem egy nagy stílusvirtuóz, általában fekete nadrágot visel valamilyen eltérő színű blézerrel, és ezzel ki is merül a ruhatára. "Az alakja miatt is nehezebb helyzetben van, hiszen sokkal kevesebb fazon áll neki jól. A blézert nem cserélheti garbóra, de a sálak, kendők sem állnának neki túl jól. Az viszont tény, hogy mélyebb kivágású és a rövidebb blézerekben jobban mutatna."


AFP


Sokkal szerencsésebb helyzetben van a német kancellár kortársa, az 55 éves Christine Lagarde, aki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, és a testfelépítése miatt szinte bármilyen fazont megengedhet magának. "Sajnos, nagyon sok nem is a méreten múlik, hanem az arányos testalkaton. Akinek vékony a dereka és ehhez arányosan széles a csípője és a válla, az sokkal több mindent megengedhet magának." Christine Lagarde egyébként a felsővezetők között is üde színfolt, aki mintás sáljaival, határozott színekkel magabiztosan lavíroz a nőiesség és a hivatásának megfelelő viselet között.

AFP


Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)


Ez utóbbitól ugyanis nem lehet eltekinteni, mert vannak olyan szakmák, ahol szigorúak a szabályok, vannak viszont olyanok is, ahol pont a szabályok megszegésével kell érvényre jutni. Az amerikai Vogue főszerkesztője, a 61 éves Anna Wintour stílusáról már csak azért is nehéz nyilatkozni, mert ő hivatalából kifolyólag bármit megengedhet magának a mintakavalkádtól kezdve a flitteres ruhán át - még ennyi idősen is. "Ami viszont fontos, hogy ő sem lépi át a határt, tehát nem visel túl rövidet, túl kivágottat, túl szoros darabokat, de ennek ellenére nagyon izgalmas" - mondja Nóra. 

AFP


A mezőny másik különce Michelle Obama, az Egyesült Államok 47 éves first lady-je, aki viszont magas pozíciója ellenére sem mond le az élénk színekről, a divatkövető stílusról és az izgalmas darabokról. "Azt azért tudni kell, hogy az utóbbi időben sokat lazultak az öltözködési szabályok, elsősorban Amerikában" - mondja szakértőnk. "Michelle Obama személyiségéhez, testalkatához, színeihez megfelelően öltözik, nem kihívó, de sokkal többet megenged magának, mint a többi, itt felsorolt nő." Olyannyira, hogy a gardróbjában helyet kapnak az ujjatlan és váll nélküli darabok is. Remélhetőleg az amerikai nőknek nemcsak az öltözködésben, hanem a testformálásban is példát mutat.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!

AFP


Utolsó alanyunk, a 63 éves Hillary Clinton, az Egyesült Államok külügyminisztere, aki személyi stylist szakértőnk szerint a korának megfelelően, korrekten öltözködik. Pozitívum, hogy használ színeket, amelyek jól is állnak neki, és Nóra örül a karcsúsított kosztümnek is.

AFP


És hogy ki bukott meg a stílusvizsgán? Szemes Nóra szerint egyikük sem. Ezek a nők koruknak, testalkatuknak és hivatásuknak megfelelően öltöznek - magasan jobban, mint a magyarországi átlag.

Tipp! Levetkőzött a szexi énekesnő! Kattints a galériáért! (18+)
A legszebb ékszerek ajándékba 1000-35 000 forintighttp://www.life.hu/legytrendi/20111012-kulonleges-ekszert-ajandekba-100035-000-forint-kozott.html A legszebb kabátok őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20111007-a-legszebb-kabatok-oszre.html Most a magyar tervezők diktálják az őszi divatothttp://www.life.hu/legytrendi/20111005-magyar-tervezok-osziteli-kollekcioi.html 10 bizarr trend a 2012-es tavaszi kifutókrólhttp://www.life.hu/legytrendi/20111004-10-bizarr-trend-a-2012es-tavaszi-kifutokrol.html Inspirálódj: Öltözz festményhez!http://www.life.hu/legytrendi/20110930-inspiralodj-oltozz-festmenyhez.html

 

Hillary ClintonAngela MerkelMichelle ObamaChristine LagardeAnna Wintourdivatöltözködéspolitikus