szépségápolás hidratálás arckrém smink tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A téli smink nemcsak színeiben különbözik a nyáritól, hanem a technikának és a dekorkozmetikumok tulajdonságainak is igazodniuk kell a sokszor szélsőséges időjáráshoz, és a nagy hőmérsékletingadozásokhoz.
Thinkstock
Thinkstock



Használj fényvédő arckrémet!

A sminkelés nem az alapozással, hanem az alapos arctisztítással és az arc krémezésével kezdődik. Télen érdemes gazdagabb textúrájú arckrémet választani, ami viszont télen és nyáron is ugyanolyan fontos: a napvédelem. A nap ugyanis nemcsak nyáron, hanem télen is süt, a káros sugarak pedig ugyanúgy behatolnak a bőrbe, ezért fontos, hogy az arckrém védjen az UVA és UVB sugarak ellen is. Hideg időszakban előfordul, hogy az arcunkon tartós pirosság jelenik meg. Egyre több márkánál kaphatók olyan krémek, amelyeket kifejezetten az ilyen, hidegre érzékeny, pirosságra hajlamos bőrtípusra fejlesztettek ki.

Szólj bele: A karácsonyon spóroltok?




Télen nemcsak azért érdemes lecserélni a nyáron használt alapozónkat, mert a bőrszínűnk néhány árnyalattal világosabb, hanem az összetétele miatt is. A hideg évszakban a bőr nagy hőingadozásoknak (a kinti és a benti hőmérséklet) van kitéve, de a szél gyakran kiszárítja az arcbőrt. Ezért fontos, hogy az alapozó ne csak jól fedje el a bőrhibákat, hanem hidratáljon is, ugyanakkor ne legyen olyan érzésünk, mint akire fél kiló vakolat került. Ma már léteznek olyan termékek, amelyek a könnyed textúrát, a jó fedést és a hidratáló tulajdonságot is egyesítik.

Ha alapozunk, azt fixálni is kell. Erre a legjobb megoldás az átlátszó púder, amely nem színezi meg az alapozót, így nyár után sem kell lecserélni. Ha színezett púdert szeretnénk, érdemes ugyanazt a márkát választani, így biztosan megtaláljuk az alapozónkhoz illő árnyalatot. Akinek olajos a bőre, az használjon púdert az egész arcra, a kombinált bőrűek viszont a T-vonalnál vigyenek fel többet, az arc többi részén csak finoman fixáljanak.

Tipp! Elképesztő átalakulás, vagány csaj lett Anikóból! Kattints a galériáért!



Válassz vízálló szemfestékeket!

A sminkmárkák őszre és télre mélyebb, teltebb, erőteljesebb színpalettákat állítanak össze, de aki a pasztellszínekhez ragaszkodik, az használja azokat télen. Egy dologra viszont érdemes figyelni: amíg nyáron, a szépen lebarnult bőrön jól mutatnak a halovány árnyalatok, addig télen ugyanezek a színek sápadt, beteges hatást nyújtanak. Szóval, csak óvatosan!

Nem csak a színek kiválasztása fontos, hanem arra is figyeljünk, hogy vízálló termékeket válasszunk. Az azért elég bosszantó tud lenni, ha a hideg eső, hó vagy a pára miatt elfolyik a szempillaspirál vagy megadja magát a szemceruza.

Thinkstock
Thinkstock

Festeni csak ápolt ajkakat szabad!

Az ajkak bőre nagyon vékony, így könnyebben kiszárad télen. A berepedezett, száraz bőrön nincs olyan rúzs vagy szájfény, amelyik jól mutatna, ezért az ajakápolás különösen fontos. Vannak, akik a színezett ajakbalzsamokra esküsznek. Ezek ugyan nem olyan intenzív színűek, mint a rúzsok, de hatásukra szép és fényes lesz a száj bőre. Itt is érvényes, hogy UVA, UVB sugarak ellen védő ajakírt használjunk. Érdemes az ajkakat egyébként rendszeresen radírozni a téli hónapokban. A tartós rúzsok többségére még mindig jellemző, hogy szárítják az ajkakat, ezért maradjunk a hidratáló szájfényeknél vagy ajakbalzsamoknál.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!




A hidegben kipirosodik az arcunk (az orrunk, a fülünk), ezért sokan lebeszélik a nőket a pirosító használatáról. Pedig a 18-20 fokos szobában ez a természetes pír hamar elillan, így mi a pirosító pártján állunk, mert ettől üdébbnek és frissebbnek tűnik majd a téli bőrszíned. Viszont télen soha ne használj krémes vagy más folyékony pirosítót, mert az nehezen tűri a nagy hőmérsékletingadozást és a hideget, maradj a porpirosítók mellett, amelyeket szépen bele lehet dolgozni a púderbe.

Tipp! VV Eszter izgalmas pillanatai a Villában! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.