Kreatívan dekortapasszal: így használd az új őrületet!

dekoráció lakberendezés ragasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Külföldön már évek óta tombol a dekortapasz, népszerűsége hazánkban pedig most kezd rohamosan nőni, ami nem is csoda, hiszen látványos átalakítás ritkán érhető el ilyen egyszerűen és olcsón.

Az őrület 2006-ban kezdődött Japánban, ahol egy csapat művész összefogott a Kamoi Kakoshi ipari ragasztószalag-gyártóval, hogy megmutassák, hogyan lehet kreatívan használni ezeket a szalagokat. Innen csak egy lépés volt, hogy megkérjék a gyártót, készítsen színes-mintás ragasztószalagokat is, amivel dolgozhatnak. Ezek a ragasztószalagok már rizspapírból készültek - angol nyelvű blogokról washi tape vagy masking tape néven lehet ismerős -, és számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.

www.masking-tape.jpen, http://sweetpaul.typepad.com
www.masking-tape.jpen, http://sweetpaul.typepad.com

Szabadon vágható, ragasztható, alkalmazható

A dekortapaszok 15-30 milliméter széles tekercs formájában kaphatók, használatuk pedig rendkívül egyszerű. Ollóval könnyen darabolhatók, tehát egyszerűen csak le kell vágnod a tekercsből annyit, amennyire a dekoráláshoz szükség van. A csíkok felragasztásához nincs szükség semmilyen segédanyagra - ragasztóra vagy tűzőgépre -, ugyanakkor viszonylag könnyen eltávolíthatók a felületről nyom nélkül. (Olyanok, mint az enyves ragasztószalag, amit a festők használnak, csak színes a felületük.) Ragaszthatod a dekortapaszt üvegre, fára, porcelánra, műanyagra, de gyertyára is: számtalan módon feldobhatod vele a lakást, a használati vagy dekorációs tárgyaidat. Ennyi pozitívum után az sem mellékes, hogy a tekercsek már itthon is kaphatók, ráadásul egy-egy tekercs ára nem haladja meg az 1000 forintot.

Így készíts látványos dekorációkat!

A tekercs használatának talán legegyszerűbb módja az, ha egyszínű, egyszerű üvegfelületet dobsz fel vele. Ragassz egy vagy több színes csíkot az üvegvázára, a mécsestartóra, de dekorálhatsz vele befőttesüveget is, amelynek a lakásban való újrahasznosítására már korábban is mutattunk néhány példát - ezeket itt találod.

http://sweetpaul.typepad.com
http://sweetpaul.typepad.com

Különleges és teljesen egyedi csomagolópapírt is készíthetsz a dekortapaszok segítségével. Az egyszerű famentes vagy félfamentes papírra ragassz random módon tapaszdarabokat, de kitalálhatsz bonyolultabb vagy szabályosabb mintát is.

http://omiyageblogs.blogspot.com
http://omiyageblogs.blogspot.com

Tipp! Pazar fotók Christina Aguliera luxusotthonáról. Kattints a galériáért!



A csomagolópapíron kívül más papírfelületre is ragaszthatod őket. Pillanatok alatt készíthetsz meghívókat, képeslapokat, üdvözlőkártyákat, de akár vidám képeket is a gyerekszobába ezzel a módszerrel. Sőt, beboríthatod vele a gyerek néhány kedvenc füzetét, a naplóját, de akár a családi fotóalbumot is.

http://omiyageblogs.blogspot.com
http://omiyageblogs.blogspot.com

Az egyszerű facsipesz nemcsak új külsőt, hanem új életet is nyerhet azáltal, hogy a dekortapasszal háztartási segédeszközből dekorációs elemmé emeled. Az így kidíszített csinos csipeszekből készíthetsz ajtókoszorút, használhatod őket a családi fotófal kialakításához, de nagyon jól mutatnak egy nagy üvegvázába ömlesztve is.

www.etsy.com
www.etsy.com

Tipp! Garantált a szex az Éden Hotel 2 műsorában! Kattints a galériáért!



Gyönyörű dekorkönyvek látványos ötletekkelhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120201-gyonyoru-dekorkonyvek-latvanyos-otletekkel.htmlPöttyös tippek, ha unod az egyszínűt - A nagy felületektől az aprócska részletekighttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120209-pottyos-tippek-ha-unod-az-egyszinut-a-nagy-feluletektol.htmlLakj a kedvenc filmedben! - Stílusvariációk Marie Antoinette-től Afrikáighttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20120208-lakj-a-kedvenc-filmedben-stilusvariaciok-marie-antoinettetol-afrikaig.htmlLakásdekor befőttesüveggel: izgalmas megoldások látványos fotókonhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111110-lakasdekor-befottesuveggel-izgalmas-megoldasok-latvanyos-fotokon.htmlLátványos faldekorációk fillérekből, festés és tapétázás nélkülhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20101108-feher-a-fal-dobd-fel-matricaval.htmlI love Hungary, avagy lakásdekor matyóhímzéssel - Hazai motívumok modern köntösbenhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20111019-i-love-hungary-avagy-lakasdekor-matyohimzessel-hazai-motivumok-modern.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.