Szőrtelenítési kisokos

bőr szőrtelenítés végleges szőrtelenítés szépségápolás lézeres szőrtelenítés szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy a szőrtelenítési kezelést megelőző vizsgálat előtt nem szabad szőrteleníteni? Nem? Íme a legfontosabb tudnivalók a végleges szőrtelenítésről.  

Legyen-e szőr a kezelendő testrészen, amikor a vizsgálatra megyek?

Igen, feltétlenül. Semmiképpen ne epiláld vagy gyantázd a szőrt, ne csipeszelj a kezelendő felületen a vizsgálat előtt. Hagyd kinőni, hogy a szakorvos láthassa a szőr típusát, színét, erősségét. A vizsgálaton legalább 2-3 milliméteresek legyenek a szőrszálaid, hogy a tesztkezelést is el lehessen végezni.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Miért szükséges a tesztkezelés?

A vizsgálat alkalmával tesztkezelést végzünk néhány négyzetcentiméternyi bőrfelületen, ott, ahol majd a kezelést szeretnéd. Ha a bikinivonalat szeretnéd szőrteleníttetni, akkor a tesztkezelést is itt végezzük el. A tesztkezelés segítségével ellenőrizzük a bőr reakcióját és kizárjuk a túlérzékenységet. Ha a bőrreakció megfelelő volt, legkorábban 24 óra múlva lehet elkezdeni az első szőrtelenítő kezelést. Tesztkezelés nélkül nem végzünk kezelést.

A tesztkezelés és a kezelés fájdalmas?

Fájdalmat nem jelent a kezelés, de - egyéni érzékenységtől függően - enyhe vagy kellemetlen csipkedő érzést tapasztalhatsz.

Milyen hosszúak legyenek a szőrszálak kezelés előtt?

Ahhoz, hogy a lézer "megtalálja" a szőrszáladat, legalább 1 milliméteresnek kell lennie kezelés előtt.

A kezelés után mehetek dolgozni?

A kezelés után folytathatod szokásos napi tevékenységedet, nem kel utána pihenni, nem marad olyan nyoma a kezelésnek, amely akadályozna a munkavégzésben, sportolásban és az egyéb napi teendőkben.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Milyen szőrt lehet lézerrel kezelni?

A végleges lézeres kezelés a világos színű bőrön lévő erős és sötét színű szőrszálak esetében a leghatékonyabb. Természetesen világosabb színű és vékonyabb szőrszálak esetében is eredményes a kezelés, de lehetséges, hogy az átlagnál több kezelésre lesz szükséged. Az ősz szőrszálakra és a szőke, nagyon vékony, pihés szálak esetében azonban nem alkalmazható a lézer a festékanyag, melanin hiánya miatt.

Van mellékhatása a szőrtelenítő kezelésnek?

Nincsen, a kezelés nem okoz mellékhatást, nem veszélyes. Enyhe bőrpírt lehet látni a kezelt területen, de ez másnapra magától elmúlik.

Végleges a szőrtelenítő kezelés?

A lézerrel eredményesen kezelt szőrtüszőből többé nem nő szőrszál, véglegesen leáll a működése. Ehhez azonban az szükséges, hogy a szőrtüszőt akkor kezeljük, amikor aktív vagyis növekedő fázisában van, csak akkor fogékony a kezelésre.

Miért kell megismételni a kezelést?

A lézeres kezelésre csak az éppen növekedési (aktív, anagén) fázisban lévő szőrtüszők fogékonyak, ezeknek a működését tudjuk leállítani. Az inaktív fázisban lévő szőrtüszők néhány hét múlva kerülnek aktív fázisba, ekkor lesz hatásos a lézeres kezelés. Éppen ezért 6-8 hetente érdemes ismételni a kezeléseket. Általában 4-8 alkalom szükséges ahhoz, hogy minden szőrtüsző egyszer találkozzon az aktív fázisában a lézerrel, melytől leáll a működése.

Miért nem lehet napozni vagy szoláriumozni a kezelések között?

Fontos, hogy ne legyen a bőröd "pigmentált", vagyis a lehető legnagyobb legyen a különbség a bőr és a szőr színe között. Ebben az esetben lehet a megfelelő energiaértékeket alkalmazni. Amennyiben a bőr színe pigmentálódik, vagyis barnul a nap vagy a szolárium hatására, akkor csökkentenünk kellene a lézerenergiát, ezzel együtt a kezelés hatékonyságát is csökkentenénk.

A végleges lézeres szőrtelenítő kezelések közötti időszakban (és azon kívül is) az egészséges, UV-mentes, gépi bio barnítást ajánljuk!

Milyen területeket lehet kezelni lézerrel?

A nem kívánatos szőrszálakat a test bármely részéről el lehet tüntetni. Nőknél elsősorban a bikinivonal, hónalj, teljes láb és a kar a legkedveltebbek. Sok hölgynek komoly esztétikai problémát okoz az arcon, főleg áll, bajusz területen megjelenő szőrszálak, ezeket is nagyon hatékonyan lehet kezelni lézerrel. Férfiaknál a váll, hát, has, kézfej szőrtelenítése gyakori.

Forrás: Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Miért érdemes a Bársony Orvos-Esztétikát választanod lézeres szőrtelenítésre?

- a legtöbb végleges szőrtelenítő kezelés és elégedett páciens 1999 óta
- összehasonlíthatatlanul nagy szakmai tapasztalat és gyakorlat
- kifejezetten szőrtelenítésre kifejlesztett lézertechnológia alkalmazása
- minden bőr- és szőrtípusra szakszerűen megválasztott, hatékony kezelési mód
- lézer és IPL közötti különbségek bemutatása tesztkezelésekkel
- orvosi háttér és garancia
- nem kell lemondanod a barnaságról a kezelések között: UV-mentes gépi barnítással bársonyosan sima és barna lehet a bőröd



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.