bőrgyógyász bőr szőrtelenítés szépségápolás lézeres szőrtelenítés szépség kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akkor te is abba az 50%-ba tartozol, aki még nem fedezte fel a valódi lézeres szőrtelenítést. Gondoltál már arra, hogy ezt kell még csinálnod 10-20-30-40 vagy még 50 évig? Naponta figyelni a szőrszálaid, főleg nyáron? Milyen hosszúak? Látszanak, vagy még nem? Belefér még egy nap?

Van egy kímélőbb és hosszú távon tartós megoldás! A valódi lézeres szőrtelenítéssel bársonyosan sima bőröd lesz a problémás területeken, legyen az hónalj, bikini, lábszár vagy éppen az arc területe.

Thinkstock
Thinkstock

Ha már érezted, milyen sima a babák bőre, akkor el tudod képzelni, milyen lesz a bőröd néhány lézeres kezelés után. Nem kell gyantáznod, borotválnod, nem kell figyelned, milyen hosszúak a szőrszálak, begyulladtak-e a szőrtüszők. Ráadásul két kezelés között már az elejétől kezdve hetekig élvezheted a szőrtelenséget, megtapasztalhatod, milyen lesz a végleges állapot.

Dr. Horváth Zsuzsanna, a Bársony Orvos-Esztétika vezető bőrgyógyász szakorvosa árult el nekünk néhány olyan dolgot a lézeres szőrtelenítésről, amit jó, ha tudunk, mielőtt belevágunk egy ilyen kezeléssorozatba.

A lézeres szőrtelenítéssel lehetőségünk van hosszú távon szőrteleníti a kívánt felületet, miközben minden egyéb szőrtelenítéssel együtt járó problémától is megszabadulunk. A lézeres szőrtelenítés lényege, hogy a lézer fénye elnyelődik a szőrszálban található festékanyagban, a pigmentben. A fényenergia hővé alakul, amit a szőrszál eljuttat a szőrtüszőhöz. A hő leállítja a növekedési fázisban lévő szőrtüszőket, és azok nem termelnek több szőrszálat. A lézeres kezelés után egy-két héten belül a szőrszálak kihullanak.

Tudtad, hogy...

a szőr növekedési ciklusának 3 fázisa van? Az anagen (aktív) fázisban a szőr növekszik, catagen fázisban kihullik, telogen (inaktív) fázisban megújul, pihen. Az anagen, növekedési fázisban lévő szőrtüszők alkalmasak a lézeres szőrtelenítésre, ezért kell többször ismételni a kezelést.

Forrás:  Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

A Bársonyban az első kezelést minden esetben egy alapos bőrgyógyász szakorvosi vizsgálat előzi meg, ennek során megállapítjuk a bőr és a szőrszálak jellemzőit, és tájékozódunk a kezelés hatékonyságát befolyásoló egyéb tényezőkről. Meghatározzuk az ideális kezelési paramétereket, válaszolunk a kérdésekre, és elmondjuk a kezeléssel kapcsolatos tudnivalókat.

A vizsgálat után tesztkezelést végzünk néhány négyzetcentiméternyi bőrfelületen, hogy ellenőrizzük a bőr reakcióját, és kizárjuk a túlérzékenységet. Ezzel együtt elmondjuk a kezelés előtti és utáni teendőket. Az első tényleges kezelést a teszt után legkorábban 24 óra múlva kezdjük el.

A kezelés során az operátor precízen végighalad a lézerkészülékkel a kívánt testtájon, egy-egy villanással körülbelül egy gyufásdoboz méretű területet kezelve. Mivel a készülékeink nagyteljesítményűek, ezért az egyéb szőrtelenítő eljáráshoz képest gyorsan végezhető el velük nagyobb testfelületek kezelése is. Egy terület kezelése nagyságától függően 15-60 percet vesz igénybe.

Több tízezer kezelés után állíthatjuk, hogy pácienseink rengeteg időt, energiát és hosszú távon pénzt is takarítanak meg a végleges lézeres szőrtelenítéssel.

Forrás:  Bársony Orvos-Esztétika
Forrás: Bársony Orvos-Esztétika

Szőrtelenítés bármely testrészen

Finoman és nyomtalanul eltünteti a lézer a nem kívánatos szőrszálakat bármely testfelületről. A nők körében elsősorban a bikinivonal, hónalj, teljes láb, kar és az arc (bajusz, áll), míg a férfiaknál a váll, hát, has, kézfej szőrtelenítése gyakori.

Tudtad, hogy...

- a lézerfény nem nyelődik el az ősz, világos és pihe szőrszálakban, tehát sajnos ebben az esetben nem alkalmazható a szőr festékanyagának (melanin) hiánya miatt.

- a kezelés előtt legalább 1 milliméter hosszúak legyenek a szőrszálak.

- frissen barnult vagy szoláriumozott bőr esetében várni kell, amíg a bőr világosodik és kezelésre alkalmas lesz.

- egyéntől függően nyolchetente 4-8 alkalomra van szükség ahhoz, hogy elérjük a teljesen szőrtelen állapotot.

Szabadulj meg nyárig a felesleges szőrszálaktól! Készülj bársonyosan sima bőrrel a gondtalan strandszezonra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.