szemhéjfesték szempillaspirál Angelina Jolie smink Julianne Moore szépség sminktrükk szem Blake Lively sztár Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem elég, hogy a természetes szemszín mellé megtaláljuk a tekintetünket vibrálóvá tévő színeket, arra is oda kell figyelni, hogy a szemformánknak megfelelően fessük ki velük a szemünket. Minden szemforma más és más festést igényel, de egy dolog biztos: mindegyikből ki lehet hozni a maximumot néhány egyszerű trükkel is.

Mélyen ülő szem, mint Julianne Moore-é

A mélyen ülő szemek általában nagyok és mélyen helyezkednek el a szemüregben, ahogy Julianne Moore színésznőnél is láthatjuk. Ettől úgy tűnik, hogy a szemöldökcsont erőteljesebb, előre ugró. A mélyen ülő szemek nagyon karakteressé teszik az arcot, ezért érdemes a kemény, szigorú vonásokon finom sminkkel lágyítani. Erre megannyi sminkes trükk létezik. Az egyik, hogy kerüljük a nagyon sötét színeket a belső szemzugban, valamint a belső és a középső mozgó szemhéjon. Helyette használjunk sok bézst, barackos árnyalatokat vagy meleg fényű metálos színeket a szemhéjon. A szemöldökcsontra kerüljenek a középtónusú árnyalatok, hogy ne tűnjenek annyira előre ugrónak. A legsötétebb színeket a felső pillasor külső szélénél érdemes használni. Akinek mélyen ülő szemei vannak, gyakran tapasztalja, hogy a szempilláik végei a szemhéjához érnek, ezért sok sminkes a vízálló szempillaspirált ajánlja, hogy ne kenődjön el a festék.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rejtett szemhéj, mint Blake Livelyé

Akinek ilyen szeme van, sokszor elkeseredik, hogy a mozgó szemhéj, amire a gyönyörű színű szemhéjpúderek felkerülhetnének, nem is látszik. Néhány egyszerű trükkel viszont ők is látványos sminket készíthetnek. A lényeg, hogy ne akarjuk az amúgy sem látható részeket festeni. A mozgó szemhéj helyett a festék kerüljön inkább az alsó pillasor tövébe. Itt amúgy sem olajosodik annyira a bőr, így nem kell aggódni, hogy elfolynak a színek. Kerülhet a mozgó szemhéj fölé is szín, ahogy Blake Lively is tette. Hasznos trükk az is, hogy a belső vízvonalat erősítsük meg, így téve igézőbbé a tekintetet. Ilyenkor használjunk puha szemceruzát, amellyel könnyebb ezen az érzékeny területen dolgozni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kidülledő, kerek szem, mint Myáé

A hatalmas, kerek szemek egyik nagy előnye, hogy rendszerint szép, nagy szemhéjak is tartoznak hozzá, amely elég teret adnak a kísérletezésnek. Ezt azért érdemes kihasználni! A felületeket még inkább nagyító világos színek helyett itt előtérbe kerülhetnek - méghozzá jó nagy felületen - a sötét színek. A füstös szemfestés például nagyon jól mutat az ilyen szemeken, de a vízvonalat mindig fekete vagy sötét színű szemceruzával húzzuk ki.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Felfelé ívelő tekintet, mint Angelina Jolie-é

Ilyen esetben a normál mandula alakú szem külső szemzuga felfelé ível, ahogy Angelina Jolie szemei is. Az alsó szemhéj látványosabban hosszabbnak tűnik a felsőnél. Hogy optikailag tökéletesítsük a látványt és egyensúlyba hozzuk a két szemhéjat, sötét szemceruzával vagy szemhéjpúderrel nyomatékosítsuk az alsó szemhéj külső részét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Szomorú" tekintet, mint Camilla Belle-é

Az előbbivel ellentétben a lekonyuló szemforma vagy a "szomorú" tekintet esetében a szemek mandula alakúak, de a külső szemzug lefelé hajlik, ahogy például Camille Belle-nél is láthatjuk. Ez a forma tökéletesen alkalmas arra, hogy szexi cicaszemeket fessünk magunknak. A tusvonal ehhez az egyik legjobb eszköz, hiszen csodálatosan alakítható vele a szemforma. Azonban nem érdemes elfeledkezni a szemhéjpúderről és a szemceruzáról sem.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Közel ülő szemek, mint Jennifer Anistoné

Akkor beszélünk közel ülő szemekről, ha a két szem között kevesebb a távolság, mint egy szem. Jennifer Aniston általában ugyanúgy sminkel minden megjelenésekor, ami nem véletlen. A színésznő pontosan tudja, hogyan kell optikailag növelni a szemei közötti távolságot, ezért érdemes tőle ellesni két egyszerű, de nagyon fontos trükköt. Általában fémes, világos színű szemhéjpúdert használ a belső szemzugban. A szemeket úgy "húzza szét" még jobban, hogy inkább a külső szemzug irányában festi erősebbre a szempillákat, amelytől "szélesebbnek" tűnik a tekintete.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Távol ülő szemek, mint Miranda Kerr szupermodellé

Az előző pontból kiindulva, távol ülő szemei azoknak vannak, akiknél a két szem között több mint egy szemnyi távolság van. Nekik érdemes arra törekedni, hogy a szemeiket optikailag közelebb hozzák egymáshoz. Az egyik legjobb fogás erre, ha fekete szemceruzával teljesen körbekontúrozzuk a szemet. Amikor pedig szempillaspirált vásárolunk, olyan kialakítású kefét válasszunk, amellyel a belső szemzug legkisebb szempilláit is ki tudjuk festeni, mert ettől még "szűkebbnek" tűnik majd a szemek közötti távolság.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.