fashion week a nap cikke sztárgardrób ruhatár kedvenc Ördög Nóra cipő ékszer Náray Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Náray Tamás egyszer azt mondta róla, az a típus, akire ha az abroszt ráadod, azt is tudja viselni. Mi ezt nem próbáltuk ki, csupán arra kértük, mesélje el a divattitkait és mutassa meg a kedvenc ruhadarabjait. A Life.hu Sztárgardrób sorozatának második részében Ördög Nórával beszélgettünk divatról, olcsó és drága ruhákról, magyar ékszertervezőkről és angyali tollmániáról.

Nem véletlenül Náray Tamás szavait idéztük, hiszen Ördög Nórát lassan az ő ruháival azonosítják. A tervező a Szombat esti láz 2006-os, második szériája óta öltözteti az RTL Klub műsorvezetőjét, aki azóta már két szezonban is a Náray divatház arca volt - szerepelt a kollekcióhoz készült fotókon és a divatbemutatón is. Természetesen van néhány Náray-ruhája is. Amikor azt kérdeztük, más érzés-e haute couture ruhát viselni, mint egy bármilyen másik ruhát, Nóra megerősítette a feltételezésünket: "Haute couture ruhát az ember valamilyen eseményre vesz fel - vagy egy műsorban vagy egy vörös szőnyeges, csillogó partira -, ahol egyébként is társul hozzá egyfajta különleges érzés. De egyébként igen, más, lehet érezni." Bele is bújt a kedvünkért egy Náray-darabba, amelyben a trükkös szabás a kedvence. Hozzá sarut húzott, amelyet elsősorban a tollas díszítése miatt imád. "Az angyalmánia miatt (Az Angels' Army Ördög Nóra és barátnője, Törköly Erika közös vállalkozása - a szerk.) tele vagyok tollas kiegészítőkkel" - mondta. Erről egyébként a későbbiekben mi magunk is megbizonyosodhattunk.

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Nézd meg Nóri többi ruháját is! Kattints a képre!

Náray ide vagy oda, az RTL Klub műsorvezetője nem márkafreak - ahogy ő fogalmaz -, és kifejezetten sajnál nagyon sok pénzt ruhákra, cipőkre vagy ékszerekre kiadni. A találkozóra is H&M-szerelésben érkezett, egyébként pedig rengeteg Zara-cipő és Mango-ruha lapul a ruhatárában, ami általánosságban nem számít a megfizethetetlen kategóriába. Ahogy mondja, sokkal hamarabb ráun a ruháira annál, hogy sok pénzt költsön rájuk. "Általában szezononként át szoktam válogatni a gardróbomat, és kegyetlen vagyok. Ha valami egy szezon alatt egyszer sem került elő, akkor annak mennie kell! A ruhák általában anyukámnál tesznek egy kört, néha visszakerülnek hozzám, amikor pedig egyikünknek sem kellenek, akkor - most is van itt egy nagy zsák - jótékonysági akciók keretén belül elajándékozzuk őket."

Ez a fajta praktikusság Nóra mindennapjaira is jellemző: mindig az adott nap feladataihoz választ ruhát, ez mégsem jelenti, hogy unalmasan vagy egyszerűen öltözködik, sőt! "Kísérletező vagyok, szeretek kipróbálni új dolgokat, ami nem azt jelenti, hogy minden trend azonnal a barátom. Szeretem követni a divatot, és amiről azt érzem, hogy az enyém, azt nagyon gyorsan be is építem a ruhatáramba. Egyszerűen imádok öltözködni, ez tény" - mesélte. Ugyanakkor mint minden nőnek, neki is meggyűlik a baja azzal, ha éppen nem találja önmagát. "Ha azt érzem, hogy minden klappol, az azért nagy adag önbizalmat ad. Nagyon jó énidő, amíg reggelente válogatok a ruháim között. Attól viszont nagyon rossz kedvem tud lenni, ha nem is vagyok jó passzban, ráadásul nem találom a megfelelő darabot sem."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

Amikor a ruha, az ékszerek, a cipők is a helyén vannak, akkor sem biztos, hogy a helyükön is maradnak. A karkötők például azonnal lekerülnek a kezéről, mihelyst dolgozni kezd, mert nem tud bennük gépelni, ugyanígy az imádott óriási fülbevalókkal sem gyötri egész nap a fülét, mert két-három óra után zavarni kezdik. Fülbevalóból van jó néhány a birtokában, köztük elég különlegesek is, amelyek a magyar ékszerkészítők kreativitását dicsérik. "Amikor az Angels' Army-hoz kapcsolódóan ékszerpályázatot hirdettünk, sok magyar ékszertervezővel kerültünk kapcsolatba. Azóta hordok olyan darabokat, amelyet valamelyikük készített. Ráadásul amióta rövid a hajam, imádom a nagy fülbevalókat." A rövid haja miatt egyébként rengeteg megjegyzést kap a mai napig. A legtöbbször pozitív, de emellett olykor negatív kritika is éri, amellyel nem akar foglalkozni. "Én imádom. Annyira éreztem, hogy nekem ez kell. Nem gondolom, hogy a nőiesség megléte ebben rejlik" - zárta rövidre a témát.

Nóra egyébként a magyar tervezők kreációi mellett rengeteg bizsut visel, szerinte a változatos öltözködéshez ez a legmegfelelőbb. Azért lecserélni nem fogja minden ékszerét, hiszen karácsonyra megkapta élete első igazgyöngy fülbevalóját a férjétől, Nánási Páltól. "Palkótól több ékszert is kaptam. Hál' Istennek nagyon jó ízlése van." Nóra elhozta a találkozóra megmutatni azt a ruhát is, amit a férje a legjobban szeret rajta. Mindketten imádják a csíkos darabokat, ezért nem kérdés, hogy a ruha is fekete-fehér csíkos, derekán széles pink színű övvel. Bájos, nőies darab - ez utóbbi nem véletlen, Nóra ugyanis imád nő lenni. "Klasszikus, kozmopolita csaj vagyok, aki mindenfélével foglalkozik, ezért praktikusan öltözködik. Közben pedig imádok nő lenni, amihez a tűsarkútól kezdve minden attribútum hozzátartozik, ami a nőiesség velejárója. És persze imádom, ha nőként is vagyok értékelve és kezelve."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

A képre kattintva galéria nyílik!

Azt mesélte, a tarisznyás, bakancsos stílus mindig is távol állt tőle, a nőiességet viszont otthonról hozta magával, az anyukájától. "Emlékszem, már az oviban kopogós cipő kellett. A legjobban a tányérszoknyámat imádtam, amit a nagymamám varrt anyukámnak és nekem is. Nagyon büszke voltam, hogy ugyanolyan szoknyánk van." Azért neki is volt olyan időszak a divat-önéletrajzában, amelyet nem túlzottan szeret. A gimnáziumi időszak ilyen volt. "Nekem is meg kellett tanulnom, hogy mi az, ami az én testalkatomra illik. Hogy a szélesebb csípőt és az általam vastagnak tartott combot nem feltétlenül jó megoldás három számmal nagyobb trapéznadrágba rejteni. A push-up melltartó is nagyon fontos kellék volt akkor. Elhoztam az első darabok egyikét, amit melltartó nélkül mertem viselni, ami nálam nagyon nagy szó. Le kellett küzdenem a gátlásaimat és korlátaimat, hogy ne hat réteg melltartóval takargassam a testemet! Azóta vezettem már műsort is melltartó nélkül. Most már kifejezetten örülök, hogy nem vagyok nagymellű lány."

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Sztárgardrób: Janicsák Vecahttp://www.life.hu/legytrendi/20120521-sztargardrob-janicsak-veca-az-ez-zsir-arca.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.