Manikűrorgia - Körömlakkozási módszerek beauty-blogokról

a nap cikke blog körömlakk szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elég csak néhány beauty-blogba beleolvasni és máris kiderül, hogy egy különleges színű körömlakk önmagában már nem elég. A szélsebesen, blogról blogra terjedő trendek kreativitásra biztatnak, amihez nem árt néhány szabad óra sem. A manikűrmánia tombol, a divatszakemberek pedig érthető magyarázattal szolgálnak az új őrületre.

Spórolós időkben valószínűleg senki nem vesz meg magának méregdrága nyári szandált, a néhány ezer forintosnál drágább táskát, vagy a magazinok divatanyagában is látott, szintén nem két fillérért árult ruhát. A rúzs viszont egészen más történet. A rúzs ugyanis sokkal olcsóbb az említett daraboknál, de a piacra dobottak a divathoz hasonlóan szezonról szezonra változnak. Sőt, egy-egy felkapott szín pontosan azt tükrözi vissza, amit egy-egy divatos ruhadarab: képben vagyok a trendekkel kapcsolatban, és - ha úgy gondolom - követem is azokat.

A 2000-es évek elején legalábbis ez volt a helyzet. Az akkori recesszió idején azt vették észre a szakemberek, hogy jelentősen megnövekedtek a rúzseladások. A nők ugyanis a ruhák, cipők és táskák helyett a luxus ígéretét hirdető apróságokkal kényeztették magukat, amelyek között pont a rúzs lett a legfelkapottabb. A rúzs-elmélet a legutóbbi válság idején újra beigazolódni látszik, igaz, most az ajkak helyett a körmök kerültek a középpontba, ahogy arról már tavaly is írtunk.

www.mylucitedreams.com, www.pinkurock.com
www.mylucitedreams.com, www.pinkurock.com

Akkor azt fejtegettük, hogy a körömlakk ugyanolyan kiegészítővé lépett elő, mint a cipő vagy a táska, ezt pedig a legutóbbi kimutatások is alátámasztják. Ezek szerint a körömlakk a szépségipar leggyorsabban növekvő szegmense. Egyes felmérések szerint a körömlakk-eladások több mint 60 százalékkal nőttek az elmúlt években. Ehhez persze kellett az is, hogy elképesztő árnyalatokat dobjanak piacra, amelyekkel az olyan trendeket is lazán követheted, mint az idén is jelenlévő tavalyi colour blocking, az egyre felkapottabb neon, de így részese lehetsz a korall- vagy a mentaőrületnek.

A divatos szín viszont ma már nem minden, a festés módja is lényeges. A blogokon terjednek a különböző módszerek, a videomegosztókon hemzsegnek az "oktatófilmek", a mágneses vagy a repesztőlakk mellett idén piacra dobták a kaviárkörmök készítéséhez szükséges "gyöngyöket", a különböző ecsetkészleteket, körömnyomdákat. Így készülnek a trendeket követő és a trendeket teremtő körmök. Ezeket ugyan időigényesebb elkészíteni, mint egyszerűen kilakkozni a körmöt, de lényegesen kedélyesebb elfoglaltság, mint a kirakatok előtt sóvárogni, vagy a számlák fölött keseregni. Arról nem is beszélve, hogy egy csipetnyi - jobban szólva néhány milliliternyi - luxus mindenkinek jár.

Íme a kedvenc körömlakkozási módszereink idén nyáron

Galaxis manikűr


A világűrt idéző körömfestés alig egy-két hónapja jelent meg a beauty-blogokon, és azóta elképesztő sikere van. A lényeg, hogy válassz ki egy sötét alapszínt, amely lehet fekete, sötétkék, de akár sötétbordó is. Erre szivaccsal vidd fel a különböző, áttetsző körömlakkból vett árnyalatokat - például pinket, mentát, világoskéket, lilát. Végül fehér lakkból tegyél rá nagyobb pöttyöket is. Ha érdekel ez a technika, itt találsz róla oktatóvideót.

www.matterofstyle.blogspot.com, www.omgpan.blogspot.com
www.matterofstyle.blogspot.com, www.omgpan.blogspot.com

Színátmenetes (ombre) manikűr


Ha a hajunkon és a ruhákon is a színátmenet a divat, miért ne lenne az a körmünkön is? Ha neked is bejön az ombre hatás, két lehetőséged is van. Az egyik, hogy egy színből választasz három-öt különböző árnyalatot, és egy kezeden színsort festesz a legvilágosabbtól a legsötétebbig. A művelet befejező lépése az átlátszó körömlakk, amely egységessé teszi a körmöd felületét.

www.missrenaissance.com
www.missrenaissance.com

A másikhoz ismét szivacsra és két különböző színre lesz szükséged. Fesd ki az alapszínnel a körmeidet, ezután az alapszínből és a másikból csöppents ki egy kicsit egy keverőtálkába egymás mellé. A széleiket fésüld össze egy fogpiszkálóval. Majd mártsd bele a szivacsot és vidd fel a körmöd végére. Az átmenetet csillogó fedőlakkal is zárhatod.

www.charlesvintage.com
www.charlesvintage.com

Kaviár körmök


A nyár egyértelmű slágerei az aprócska gyöngyökkel díszített körmök. A körömlakkon kívül csak a gyöngyökre van szükség, amelyeket egy szélesebb tál fölött kell a frissen lakkozott körmökre önteni, majd narancsfa pálcikával picit eligazítani. A Hogyan legyek jó nő? rovatunk háziasszonya, Takács Nóra is készített róla egy videót. Hogy hány körmödet lakkozod és milyen színnel, az a fantáziádra van bízva.

http://0335fe2.netsolhost.com
http://0335fe2.netsolhost.com

Különleges francia manikűr


A francia manikűr örök klasszikus, de néha ráfér egy kis vérfrissítés. Idén nyáron például a nude színű körmöket festik ki franciásan úgy, hogy a körömvégek nem fehérek, hanem például különböző neonszínekben pompáznak.

www.crashingred.com
www.crashingred.com

Nagy kedvencünk ugyanennek a visszafogott, mégis különleges változata, amikor a nude csillámos lakkal párosul.

www.mylucitedreams.com
www.mylucitedreams.com

Ugyanez a csillámos körömvég élénk színekkel - itt például sárgával - szintén nagyon izgalmas és nagyon nyári.

www.mylucitedreams.com
www.mylucitedreams.com

Tengerész stílusban


A nyár nem létezik tengerész stílus nélkül. Kombináld a kék, a fehér és a piros színeket, a többi teljesen rád van bízva.

www.mychihuahua-bites.blogspot.fr
www.mychihuahua-bites.blogspot.fr

Csíkos csoda


Természetesen nem csak tengerészcsíkosra festheted a körmeidet. Egymással harmonizáló, divatos fagyiszínekkel, vagy a colour blocking trend népszerű párosításaival is próbálkozhatsz. A csíkos köröm festéséhez szerezz be egy vékony ecsetet, mert sokkal könnyebb vele dolgozni.

www.gettingirlie.com
www.gettingirlie.com

Tollas manikűr


Csupán színes, fekete vagy fehér alaplakkra, átlátszó fedőlakkra, néhány színes tollra, és persze rengeteg időre van szükséged ahhoz, hogy ilyen tollas körmöket készíts. Az eredmény viszont önmagáért beszél, ha van időd, akkor kár kihagyni.

www.sylandsam.com
www.sylandsam.com



Cipőhöz körömlakkot? Igen!http://www.life.hu/szepulj/20120401-tavaszi-szepsegtrendek-cipohoz-koromlakkot-igen.htmlKedvenc tavaszi körömlakkjainkhttp://www.life.hu/szepulj/20120330-tavaszi-szepsegtrendek-kedvenc-tavaszi-koromlakkjaink.html5 körömlakk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/szepulj/20111219-5-koromlakk-amire-minden-nonek-szuksege-van.htmlÍgy szárad meg gyorsan a körömlakkod!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20110922-hogyan-legyek-jo-no-igy-szarad-meg-szupergyorsan-a.htmlKörömlakkozz kreatívan, de egyszerűen!http://www.life.hu/szepulj/20110921-koromlakkoz-kreativan-de-egyszeruen.htmlÍme a legbizarrabb körömlakkok, melyeket a vér inspirálthttp://www.life.hu/szepulj/20110818-ime-a-legbizarabb-koromlakkok-melyeket-a-ver-inspiralt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.