Szenvedélyes, energikus, intelligens - Mit üzen a kedvenc nyári színed?

fashion week 2012 nyár akció szín Lifefashion.hu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképzelted már valaha, milyen lenne a világ színek nélkül? Nem egyszerű dolog fekete-fehérben gondolkodni, hiszen a színek az idők kezdete óta szerves részét képezik az életünknek, kiváltképp a divat területén. A Lifefashion.hu elárulja neked, mit üzennek a színek viselőjük lelki állapotáról.

A divattervezők életét nagyban megkönnyítik a színek, elvégre a feketét és a fehéret sem lehet egymással kombinálni a végtelenségig. Nem csoda hát, hogy minden szezonnak megvan a maga divatszíne. Tudtad például, hogy 2012 nyarán a narancsos és terrakottás árnyalatok hódítanak? Persze a színek alkalmazása jóval több puszta múló divathóbortnál - minden színnek megvan a maga jelentése. Sőt, a színek különböző hatással vannak ránk, emberekre is! Csak képzeld magad elé kedvenc ruhadarabodat, majd nézd meg, mit árul el rólad a külvilágnak a színe.

Piros

A piros a szenvedély, az erotika és az energia színe. Nem véletlen tehát, hogy a férfiak sokszor vörös rózsával kedveskednek párjuknak, sok nő pedig vörös csipke fehérneműben érzi magát a legszexisebbnek. A piros színt sokszor azonosítják a szerelemmel, pedig a haragot is ez a szín szimbolizálja. Kis mennyiségben vágykeltő hatása van, ám túlzott használata nyugtalanságot okozhat.


A képre kattintva nézd meg a Lifefashion.hu akciós termékeit!

Narancs

A 2012-es nyár divatszíne a kreativitás, életerő és a segítőkészség megtestesítője. A buddhista szerzetesek ruhája is narancssárga, ami a megvilágosodás fényét szimbolizálja. A narancs feldob, vidámmá tesz, de az étvágyat is növeli, ezért semmiképp se narancssárga ruhában vesd bele magad a nagybevásárlásba.

Sárga

A sárga egyértelműen a nyár, a jókedv és a felszabadultság színe, bár a közmondásból kifolyólag gyakran azonosítják az irigységgel is. A szóbeszéd ellenére a sárga optimistává, életvidámmá varázsolja viselőjét, ezért remek "gyógyszer" lehangoltság ellen. Munkahelyre és dolgozószobába - ruhák esetében bizonyos árnyalatok akár állásinterjúra is - kitűnő választás, hiszen segít összpontosítani, koncentrálni.

Zöld

A zöld a természet, a harmónia és a remény jelképe. Akárcsak a természetben, úgy az üzletek sűrűjében is ezernyi árnyalatban megtalálható, ezért sokak kedvenc színe. A zöld bizonyítottan csökkenti a fáradtságot, ezért a reggeli futáshoz érdemes zöld sportpólót húzni.

Kék

A kék színt az igazsággal, bölcsességgel, biztonsággal, hűséggel azonosítják. Az égbolt és a tenger színe ellazítja viselőjét, ezért a pihentető alvás érdekében érdemes beszerezned egy kék pizsamát vagy hálóinget. Úgy tartják, hogy a kék csökkenti az étvágyat, ezért a diétázók több árnyalatot is bátran becsempészhetnek a ruhatárukba.


Lila

A lila az intelligencia, a tudás, valamint a misztikum szimbóluma. Egy elegáns lila blúzban előadott munkahelyi prezentáció tehát várhatóan nagyobb hatással lesz a főnöködre. A keresztény vallásban a lila a föld és ég közötti kapcsolat megtestesítője, innen kapta nevét a "püspöklila" árnyalata. A lilát a köztudatban tévesen a kielégületlenség színének tartják.

Rózsaszín

A nők kedvence, a rózsaszín az együttérzés, ragaszkodás és a romantika színe. A rózsaszín jó tulajdonsága, hogy csökkenti az agressziót. Élénkebb pink árnyalata magabiztosságot, önbizalmat sugároz, így randevúkra tökéletes választás.


Még több akciós termékért kattints a képre!

Barna

A barna a föld színe, mely stabilitást, szorgalmat és termékenységet jelent. A barna segíti a stresszoldást és az ellazulást, ám depresszióra hajlamos embereknek nem ajánlott a túlzott viselése. A babona szerint a barna fehérnemű elősegíti a gyermekáldást.

Fehér

A fehér a tisztaság, a béke, a semlegesség és a szűziesség színe. A sok hozzá kapcsolt pozitív jelentés tükrében tehát érthető, hogy a menyasszonyi ruha hagyományosan (Viktória angol királynő esküvője óta) mindig fehér színű. Öltözködésben a fekete mellett az egyik alapszínnek számít, hiszen bármilyen másik árnyalattal gond nélkül kombinálható. Önmagában azonban enyhe ridegséget sugároz.

Fekete

A fekete az elegancia, a méltóság és a szigor szimbóluma. Az európai kultúrákban a fekete szín a gyásszal és a depresszióval párosul. A nők körében igen népszerűek a fekete ruhadarabok, mert optikailag karcsúsítják az alakot. Komoly tárgyalásokhoz ideális viselet, ám túlzásba vitt használata távolságtartásra utal.

Egy nyugtató zöld topra, egy elegáns fekete nadrágra vagy egy romantikus, rózsaszín szoknyára vágysz? Látogass el a Lifefashion.hu webshopjába, ahol továbbra is nagyszerű Mexx akciónkkal várunk!



Rózsaszín függönyt tekert magára a mindig divatos hírességhttp://www.life.hu/legytrendi/20120622-rozsaszin-fuggonyt-tekert-magara-a-mindig-divatos-hiresseg.htmlMentamánia - Így viseld a nyár kedvenc divatszínéthttp://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20120515-divat-2012-nyar-mentamania-igy-viseld-a-nyar-kedvenc.htmlÚj hajszínt választott Victoria Beckhamhttp://www.life.hu/legytrendi/20120410-uj-hajszint-valasztott-victoria-beckham.htmlMelléfogott az állapotos színésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20120323-mellefogott-az-allapotos-szineszno-drew-barrymore.htmlEzekkel a színekkel frissítsd fel a gardróbod tavaszrahttp://www.life.hu/legytrendi/20120319-tavaszi-trendek-ezekkel-a-szinekkel-frissitsd-fel-a-gardobod-tavaszra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.