Pizsama, póló, fehérnemű: te miben alszol? Sok titkot elárul rólad!

személyiség fehérnemű pizsama alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pizsamadivat éppen úgy követi a trendeket, mint a hétköznapi ruháké, ennek köszönhetően már nem kell lemondanod a csinos ruhákról és a jó anyagokról az ágyban sem. Az, hogy milyen pizsamát választasz - kényelmes vagy éppen csábító hálóruhát viselsz -, sok mindent elárul rólad.

Akármilyen éjszakai öltözéket választasz, fontos, hogy jól szellőző, bőrbarát anyagból készüljön, mert ezek alvás közben hosszú időn át érintkeznek a testeddel. Sőt, éppen ezért az ágyneműválasztás is fontos: bármelyik típusba is tartozol, öltöztesd az ágyad és magadat is könnyen mosható, jó hővezető és nedvszívó anyagokba.

Thinkstock
Thinkstock

Fontos számodra az egészség?

Nemcsak az esti kalandra, de az egészségedre is hatással lehet az, hogy miben hajtod álomra a fejed. A feszesebb darabok kényelmetlenek lehetnek, és elszoríthatják az ereket, a műszálas anyagok pedig bőrirritációt okozhatnak. Ha te is ragaszkodsz ahhoz, hogy a hálóruhád alatt bugyit viselj, figyelj annak anyagára és arra is, hogy a meleg takaró alatt könnyen megnövekedhet a páratartalom, ez pedig kedvezhet a baktériumok és gombák elszaporodásának.

Ha az ágyban is vonzó szeretnél lenni

Ha nem az alapján választasz, hogy praktikus vagy kényelmes legyen a kiválasztott ruhadarab, akkor igazi csábító vagy. Ha nem tudsz elképzelni egyetlen, a pároddal töltött estét sem úgy, hogy nem a legcsinosabb fehérneműben pompázol, tudd, hogy nem javasolt egész éjszaka merevített kosaras, szivacsos, műanyag melltartóban aludni. Kompromisszumos megoldás lehet, ha a szexi fehérnemű lekerülte után valami egészségesebben bújsz hozzá a kedvesedhez. Ez lehet akár az ő ruhája is, az anyagösszetételre azonban ebben az esetben is figyelj!

Amikor a kényelem a lényeg

Ha hidegebb időben szívesen választasz melegítőnadrágot pólóval, vagy éppen halásznacit rövid ujjú felsővel, akkor a te hálószobádban egyértelműen a kényelem és praktikusság az úr. Bizonyára puha és jó tapintású anyagokat, gyakran pamutot keresel, mert ebben érzed magad a legjobban. Baby dollból is hasonlót válassz, mert ha selyemből készültet veszel, zavarni fog, hogy csak akkor marad a helyén, ha egész este mozdulatlanul fekszel, és nem forgolódsz.

Thinkstock
Thinkstock

Színes álmok

Ha a pizsamád is épp olyan tarka, mint a ruhatárad, ha szereted a bohókás, vagy éppen a mesefigurás darabokat, akkor igazán színes egyéniség vagy. Felmérések bizonyítják, hogy a narancssárga és a piros alapszínű darabok könnyítik meg a legjobban az alvást, mert a melegség érzetét keltik. Ha alváshoz is vidám darabokat keresel, választhatsz akár egészen kislányos pizsamákat is. Szerencsére már minden stílusból nagy a választék, így mindenki megtalálhatja azt a fajta alvóruhát, amiben a legédesebbek az álmai, és amivel a párja is ki tud békülni.

+ egy mókás darab, ha alvásproblémákkal küzdesz

Ha nehezen alszol el, gyakran fel-felébredsz és furcsa álmokat is hoznak számodra az éjszakák, hamarosan beszerezhetsz akár egy alvásfigyelő pizsamát is. Az amerikai találmány lényege, hogy otthon, saját mérések alapján gyűjthessenek adatokat a rosszul alvók, feljegyzéseik pedig hozzájáruljanak a gyógyulásukhoz. A ruhadarab, amelynek anyagába érzékelőket szőttek, egy nehéz nap után, alkoholfogyasztást követően, és akkor is, amikor épp álmodsz, más-más eredményeket mutat. Alkalmas a légzésminták felismerésére és azonosítani tudja a különböző alvásmintákat is.

"A merev mellbimbó menő!" - Hogyan ne viselj melltartót nyáron?http://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20120607-a-merev-mellbimbo-meno-hogyan-ne-viselj-melltartot-nyaron.htmlMentamánia - Így viseld a nyár kedvenc divatszínéthttp://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20120515-divat-2012-nyar-mentamania-igy-viseld-a-nyar-kedvenc.htmlMutasd a fehérneműd, eláruljuk, milyen vagy a szexbenhttp://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20111215-fehernemud-elarulja-melyik-szextipusba-tartozol.htmlMutasd a bugyid, megmondom, ki vagy!http://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20110921-mutasd-a-bugyid-megmondom-ki-vagy.htmlFehérneműk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/legytrendi/nyaributik/20110127-fehernemuk-ami-minden-nonek-kell.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.