fashion week a nap cikke X-Faktor sztárgardrób Muri Enikő énekesnő sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban nem érdekelte a divat, a 2011-es X-Faktor viszont hatalmas változást hozott az életébe és az öltözködésébe is. Állítása szerint mára megtalálta a stílusát, de régen azért voltak merész húzásai, és az édesanyjával is sokat harcolt a külseje miatt. A Life.hu Sztárgardrób sorozatában Muri Enikő mesélt a kedvenc ruháiról, kiegészítőiről és - a sorozatban először - a parfümök is előkerültek.

"Hogy az előválogatón hogy néztem ki..."

Muri Enikő, akinek augusztus végén jelenik meg első önálló nagylemeze, a találkozóra fehér áttetsző felsőben, rövid pink szoknyában és nagyon aranyos, a ruhákhoz tökéletesen passzoló szandálban érkezett. Ezek után nehéz volt elhinni, hogy a tehetségkutató előtt, alig több mint egy éve az utolsó dolog volt számára, hogy egy magazinban az aktuális divatról olvasson. "Soha nem voltam az a divatőrült, valahogy nem volt fontos számomra. Nem azért, mert nem akartam, hanem egyszerűen lusta voltam utánajárni. Őszintén megmondom, nem szerettem vásárolni sem. Ahhoz képest, hogy az előválogatón hogy néztem ki, tényleg van változás, aminek nagyon örülök. Sokféle stílust kedvelek mind a zenében, mind a színpadon, de stílusok között már nem szívesen kalandozom, megtaláltam, amilyen én vagyok."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu, Rostás Bianka
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu, Rostás Bianka

Kattints a képre a galériáért!

Szinte mindent a műsor stylistjai tanítottak meg neki, ők mondták, hogy érdemes figyelni a derekára és ők segítettek abban is, hogy ráleljen a tökéletes nadrág- vagy szoknyafazonra is. Sőt, miattuk mondott igent Enikő az egyik nemszeretem színre is. "Régen soha nem viseltem kéket. Aztán az egyik élő adás előtt azt álmodtam, hogy kék ruhában leszek, minden kék lesz, és nem fogok továbbjutni. Másnap Aszmann Timi, a stylistom azzal fogadott, hogy egy fekete ruhát adna rám, aminek kék az alja, hozzá pedig kék harisnyát veszek fel, hogy passzoljon a kék háttérhez. Azt mondtam, hogy ez nem lehet. Nagyon féltem, hogy nehogy egy szín miatt essek ki. Amikor vége lett az adásnak, találkoztam egy barátnőmmel, akinek akkor szombaton tetszettem a legjobban, mert észrevette, hogy mennyire jól áll nekem a kék szín. Attól kezdve kezdtem el kék dolgokat hordani."

A piros viszont továbbra sem tartozik a kedvencei közé: nincsen piros cipője, piros ruhái, de még piros körömlakkja sem. Egyetlen piros mintás darabja viszont nagy kedvenc, ami már négy éve vele van: egy kabát. Hiába az új stílus és a tabudöntögetés, azért Enikőnél is van határ. "Általában ha van rajtam valamilyen mintás darab, akkor nem veszek fel mellé még egy másik mintásat; a virágosat nem keverem a csíkossal vagy a kockással. Az egyensúlyt igyekszem tartani. A ruháimnál is arra figyelek, hogy minden egységben legyen. Úgy tanítottak, hogy úgy vásároljak, hogy később tudjam egymással kombinálni a ruhadarabokat."

"Nagyon harcias és önfejű voltam"

Enikő azt mondja, vannak ugyan ruhái, de nem esik szét a szekrénye tőlük. Lapul a gardróbjában - az említett kabáton kívül - több régi darab is. "Bika vagyok, a Bikára általában az a jellemző, hogy ha valamit egyszer megszokott, akkor nehezen tud váltani. Van például egy westerncsizmám, amit nagyon szerettem és sokat is hordtam. A verseny alatt többen is ajánlották, hogy ne viseljem, mert nem divat, de később biztosan felveszem majd. Van egy fehér kötött pulcsim, amit a mai napig viselek, amikor tudom, hogy nem fotóznak le." Ez volt az a pulóver, amit az anyukája majdnem szétvágott rajta.

A tizenéves Enikő ugyanis eldöntötte, ő csak ebben hajlandó énekversenyre menni. A fenyegetés végül hatott, Enikő átöltözött és megnyerte a versenyt, de nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor szembement az édesanyjával. "Anyukám sokszor akart nekem segíteni, de nem nagyon voltam rá vevő. Nagyon harcias és önfejű voltam vele szemben évekkel ezelőtt, szerettem vele kakaskodni. Egyszer sokáig kellett győzködnie a hajam színéről is. Eredetileg fakó színe van a hajamnak, ezért festetem. Fekete vagy szőke soha nem voltam, de téglavörös igen. Nagyon szerettem, de anyukám azt mondta, hogy nem az én színem, úgyhogy festessem vissza. Végül ő nyert. Ma már elégedett azzal, amit lát és sokszor ő kér tanácsot tőlem."

Fotó: Szabó Balázs/Life.hu
Fotó: Szabó Balázs/Life.hu

Kattints a képre a galériáért!

"Mindig azonnal megbántam, hogy levágattam a hajamat"

Nem a téglavörös hajszín volt az egyetlen hajas bakija. Az RTL Klub felfedezettje elmesélte azt is, hogy általában nyaranta jött rá, hogy újítana valamit a külsején, de a legtöbbször szimpla hajvágásba torkollt a dolog, aminek viszont bánkódás lett a vége. "Hajvágás után mindig a kezembe akadt egy-egy újság és a hosszú hajú nők láttán arra gondoltam, milyen szép hajuk van. Azonnal megbántam, hogy levágattam az enyémet." Míg a hajvágás hibájába többször is beleesett, addig a daueroltatásból elég volt egyetlen rossz tapasztalat. "Azt gondoltam, hogy nem sűrű göndör lesz, hanem laza hullámos. Igen ám, csak nem olyanra sikerült, alig vártam, hogy kijöjjön belőle."

Láttunk magas sarkút, lapos sarkút, látjuk a hatalmas átváltozást, de éreztük a szeretetet a régi-régi darabok iránt, így arra kértük az énekesnőt, írja le, milyen az igazi "murienikős" ruha. "Abszolút kényelmes, nem feltűnő színű darab. Hiába vannak nagyon magas sarkú cipőim is, ezekben képes vagyok egész este állni. Szerintem minden nőnek nagyon jól áll a magas sarkú, mert jó tartást ad - ha nem is minden nap, de egy-egy fontosabb eseményre mindenképp érdemes felvenni. Amikor meg kell jelennem valahol, akkor sem szeretem a nagyon szűk ruhákat, amikben nem kapok levegőt, mert nem látom értelmét. A kényelem nálam az első mindenben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.