arcbőr arcpakolás pakolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs időd kozmetikushoz menni, vagy csak nem kaptál időpontot, otthon is összeállíthatsz magadnak nagyszerű arcpakolásokat. Ezekkel ráadásul olcsóbban is megúszhatod a dolgot, elég csak összeszedni a hozzávalókat a konyhádból.

Pakolások normál bőrre

Ha olyan szerencsés vagy, hogy problémamentes az arcbőröd, egyszerű gyümölcsalapú pakolásokkal tovább szépítheted. Ha egy szétnyomott banánhoz citromlevet és egy teáskanál paradicsomlevet adsz, majd tíz percig a bőrödön hagyod, máris frissebb lesz a bőröd. Ugyanezt a hatást érheted el akkor is, ha uborkapakolást készítesz: tegyél lereszelt uborkát a megtisztított bőrödre, majd 20 perc múlva mosd le: hidratálni és feszesíteni fog. Reszelni pakolás céljából almát is lehet, ilyenkor egy kis mézet keverj csak hozzá, majd 15-20 percig hagyd a bőrödön.

Thinkstock
Thinkstock

Zsíros, problémás bőr ápolása

Ha kissé zsírosabb a bőröd, egy tojásos, pirospaprikás pakolás csodát tehet. Szintén zsíros bőrre ajánlott a vörösboros arcpakolás is, melyet a többi keverékhez hasonlóan körülbelül 20 percig érdemes a bőrön hagyni. Hintőporra lesz szükséged hozzá, valamint egy kis ásványvízre. Ezeket kell habosra keverned egy kanálnyi száraz vörösborral. Ha feszes és rugalmas bőrt szeretnél, kakaót keverj össze tojásfehérjével, pár csepp mézzel és egy kis olívaolajjal!

Tejtermékek hidratáláshoz

A tejalapú pakolások különösen jólesnek a vízhiányos bőrnek. Ha a joghurtba, túróba vagy tejszínbe keversz gyümölcsöt vagy zöldséget, a keverék megnyugtatja és táplálja a bőrödet. A már említett uborka, a sárgabarack és a narancs különösen hatékonyak. A tej-tojássárgája-méz keverék is jót tehet a száraz bőrnek, de erre a felvert tejszínhab is jó megoldás lehet, amelytől a bőr visszanyeri tőle a rugalmasságát.

Itt egy újabb bizarr szépségőrület a ráncok ellenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120829-az-arckini-remiszto-modszer-a-tokeletes-es-gyonyoru-arcert-.htmlA diéta csúnyíthatja a bőrt - Így tegyél ellenehttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20120603-a-dieta-csunyithatja-a-bort-igy-tegyel-ellene.htmlEzt edd, hogy a bőrödnek is jó legyenhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20111117-teli-borapolas-ezt-edd-hogy-a-borodnek-is-jo-legyen.htmlOlvadásbiztos szépség: a legtutibb vízbázisú alapozók nyárrahttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110701-olvadasbiztos-szepseg-a-legtutibb-vizbazisu-alapozok-nyarra.htmlA legfinomabb gyümölcsös kencék nyárrahttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110607-a-legfinomabb-gyumolcsos-kencek-nyarra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.