5 szépségbaki, amit ne kövess el szakítás után

baklövés fashion week szerelem szépség szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakítást általában nehezen viseljük, és utána sokszor úgy érezzük, változtatnunk kell az életünkön, elsősorban pedig a külsőnkön. Egy jó kis diéta vagy egy új edzésmódszer felfedezése ilyenkor csodákat tehet, de vannak dolgok, amiket vétek "hirtelen felindulásból" elkövetni.

Drasztikus hajvágás és hajfestés

A legtöbb nő szerint egy vadiúj frizura segít a felejtésben. Ez tényleg remek ötlet, de csak akkor, ha nincs szó drasztikus változásról. Ha szőkéből fekete leszel, tönkreteszed a hajad, ráadásul egy hét után bánni fogod a dolgot. Ne feledd, csak olyanba menj bele, amin még tudsz változtatni. Ha jól áll, vágass frufrut, vasalás helyett pedig próbáld ki a laza fürtöket, a hajszínt pedig bízd a fodrászodra. Ha ismer, tudni fogja, mi állna jól neked.

Thinkstock
Thinkstock

Rohanás a plasztikai sebészetre

Nem valószínű, hogy a melled vagy a szád miatt lett vége a párkapcsolatodnak. Szakításra nem megoldás egy hirtelen elkövetett mellnagyobbítás vagy ajakfeltötlés sem. Idei-óráig biztos jobban érzed magad dúsabb keblekkel, a döntésed mégis egy életre szól. Ha tényleg elégedetlen vagy a külsőddel, válassz egy új sportot, de a sebészet az utolsó megoldás legyen.

Rászokni a káros dolgokra

Normális, ha ki vagy borulva, de egy pasi sem lehet ok arra, hogy rászokj a cigire vagy az alkoholra. Persze egy pohár vörösbor nagyon is kell egy romantikus film mellé, de ennyi - ne akard a bulikban az asztal alá inni a pasikat. A cigi öregíti a bőrt, és a pénzt, amit ráköltesz, eltehetnéd kozmetikusra vagy egy új cipőre is.

Thinkstock
Thinkstock

Luca, irodavezető (29)

"Sosem buliztam túl sokat az expasim mellett, utána azonban igazi bulikirálynő lettem. Tíz pálinka egy este meg se kottyant, a két-három parti pedig minden héten megvolt. A férjemmel először egy buliban találkoztam, ahol igencsak illuminált állapotban látott, és nem tetszett neki. Nekem viszont nagyon tetszett a pasi, és akkor először úgy éreztem, tényleg ciki egy részeg csaj. Amióta vele vagyok, már nem kell innom ahhoz, hogy jól érezzem magam."


Majmolni az ex új nőjét

Előfordulhat, hogy a szerelmed egy tőled teljesen eltérő stílusú lány miatt hagyott ott. De ez nem azt jelenti, hogy olyanná kell válnod, mint az új nő. Ne legyél rocker vagy műnő csak azért, mert a volt pasid újabban erre bukik. Lehetsz csinosabb és adhatsz magadra többet, mint szoktál, de ne fordulj ki önmagadból egy másik nő miatt. A fiú egykor pont azért szeretett, amilyen vagy!

Ne hagyd el magad!

A végére maradt a legfőbb szabály. Az rendben van, hogy a szakítás után pár napig a padlón vagy és a hajmosás szóba sem jöhet, de jusson eszedbe: ilyen állapotban nem fogsz kelleni senkinek. Ha eleget nyalogattad a sebeidet, szedd össze magad: csinosítsd ki magad, csődítsd össze a barátnőket, és irány egy kis koktélozás. Gondolj arra, hogy most végre lesz időd magadra, este pedig jógázhatsz vacsorafőzés helyett. A pozitív gondolkodás a szép külső alapja, hidd el, ha jól érzed magad, csak jó dolgok következnek majd!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.