fashion week hűvös idő zakó blézer ősz testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A küszöbön ácsorgó ősz egyik legkedveltebb ruhadarabja a blézer. Amellett, hogy a réteges öltözködés nélkülözhetetlen eleme, a legkülönbözőbb stílusú szettekkel is tökéletesen kombinálható. A Lifefashion.hu mini blézerkalauzából most megtudhatod, melyik fazon passzol hozzád a leginkább.

A blézer évek óta magabiztosan vezeti a kedvenc őszi kiegészítők listáját. Egy jó blézer segítségével a leglazább nyári szettedet is irodaképessé varázsolhatod, a hűvös reggeleken pedig hálát adsz majd a divat istennőjének, hogy megalkotta ezt a multifunkciós kis csodát. Jó hír, hogy az idei szezonban a szivárvány legmerészebb színei köszönnek vissza a blézerekről is, így mindenki megtalálhatja a kedvére való árnyalatot. Ha viszont nem vagy százszázalékig biztos abban, hogy melyik fazon állna rajtad tökéletesen, a Lifefashion.hu segít a döntésben.

Látogass el a Lifefashion.hu webshopjába, ahol tippjeink segítségével könnyen megtalálhatod álmaid blézerét!

Alma- és körtealkat

A nőiesebb vonalakkal megáldott hölgyek a hosszított fazonú blézereket keressék az üzletek polcain, melyek segítenek eltakarni a kényesebb részeket. Elsődleges szempont a kényelem: hidd el, nincs is annál rosszabb, mint egy rosszul megválasztott méretű ruhadarabban feszengeni egész nap. Tévhit azonban, hogy a pluszméretűek csak feketét hordhatnak! Örök érvényű szabály, hogy az élénk színek sokkal vidámabbnak és magabiztosabbnak mutatják viselőjüket, ezért mindenkinek ajánlott némi színt csempészni a szürke hétköznapokba.



1. Zara - 22 995 forint, 2. H&M - 9 490 forint
3. Mango - 9 995 forint, 4. Stradivarius - 11 995 forint

Fiús vonalak

Akkor se búsulj, ha a sors nem áldott meg D-kosaras dekoltázzsal. Mindössze annyi a dolgod, hogy olyan blézert keress, amelynek gallérja fodrokkal, kis zsebekkel vagy csillogó kövekkel díszített. Ezek ugyanis optikailag nagyítják a melleket. Ha már térdig jártad a lábadat, de még mindig nem akadtál egy díszes blézer nyomára, otthon, saját kezűleg is "feljavíthatod" a már meglévő darabot: csak tűzz a gallérjára egy nagy textilrózsát vagy egy szembetűnő brosst.


1. Stradivarius - 17 995 forint, 2. Stradivarius - 13 995 forint
3. Camaieu - 11 995 forint, 4. Mango 9 995 forint

Alacsony kontra magas

Ha az aprótermetű lányok táborát erősíted, akkor a legjobb tanács, amit adhatunk: ne akard eltakarni magad. A túl hosszú vagy szellős blézerek optikailag "összenyomnak", vagyis szó szerint elveszel a sok anyag közt. Inkább válassz olyan darabot, ami a lapockád aljáig - de legfeljebb a derekadig - ér, és finoman követi a vonalaidat, így sokkal jobb összhatást érhetsz el. A nagy mintákat szintén érdemes elkerülnöd, de az apró virágminta jöhet minden mennyiségben.


1. D&G - 32 893 forint, 2. Mango - 19 995 forint
3. Mango - 12 995 forint, 4. H&M - 8 999 forint, 5. Mexx - 11 097 forint



Amennyiben a magasságod a topmodellekével vetekszik, felesleges egy túl rövidre szabott blézerrel kihangsúlyoznod a méreteidet. Nem árt tudni, hogy a sötétebb árnyalatok segíthetnek egy két centit "lefaragni" a magasságodból, de ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy az élénk színek tiltólistásak. Azokat a darabokat részesítsd előnyben, amik a derekad és a csípőd közti sávban végződnek, így garantáltan nem fogsz megfázni a hűvös őszi napokban.


1. Tommy Hilfiger - 18 897 forint, 2. H&M - 5 990 forint
3. H&M - 9 994 forint, 4. Zara - 25 995 forint

Látogass el a Lifefashion.hu webshopjába, ahol tippjeink segítségével könnyen megtalálhatod álmaid blézerét!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.