Magyar énekesnők, akik megjelenésükkel kiverték a biztosítékot

fashion week Zalatnay Sarolta megjelenés Marcellina magyar énekesnő videoklip Szűcs Judith
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendszeresen rácsodálkozunk vagy felháborodunk Lady Gaga vagy Rihanna öltözködésén, pedig ők is sokszor a múltból merítenek. Madonna, Cher és a többiek nemcsak a külföldi, hanem a hazai énekesnőket is megihlették már a maguk idejében is. A Life.hu összegyűjtötte azokat a magyar előadókat, akik megjelenésére akár 35 év távlatából is emlékezünk.

Zalatnay Sarolta

Az 1960-as évek űrkutatásának eredményei a divatvilágot is lázban tartották: a holdjáró lábbelikre emlékeztető csizmák, különleges, búraszerű fejdíszek, fémes anyagok jellemzőek voltak ebben az időszakban. Zalatnay Cini táncdalfesztiválos miniruhája ezt a korszakot idézi - a habverő fülbevalóért pedig ma is ölni tudnánk, annyira ikonikus.

Szűcs Judith

Sokat gondolkoztunk, hogy az énekesnő valamelyik korábbi slágerét válasszuk-e abból a korszakból, amikor szinte valamennyi videójában fehér színű ruhában énekel. Hol nyakig beöltözve, hol hasat villantva, hol pedig olyan lábakat, amelyeket Angelina Jolie vagy Heidi Klum is megirigyelhetne. A választásunk mégis egy korszakkal későbbi dalra esett. Ez bizonyítja, hogy nem csak Madonna tud megújulni. Szerintünk nincs is ehhez mit hozzáfűzni, elég megnézni az aranysort és a metálkék csizma kettősét.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IxSPNYu6CvCJH3gE

Marcellina

Ha a dalaira nem is, Marcellina hol bodorított, hol kreppelt, csíkos hajára biztosan sokan emlékeznek. Babits Marcella a Sexy Lady klipben azt is megmutatja, hogyan kell a kreppelőt használni.

Bíró Ica

Lady Gaga is megirigyelhetné azt a szerelést, amiben Bíró Ica 1990-ben Metál Lady lett. A Pokolgép és a Beatrice előzenekaraként lépett fel akkoriban, metálos énjéért állítása szerint sokan támadták, de sejtésünk szerint sokan lelkesedtek is. Ha nem is a zenéért vagy a dalokért, de a Bíró Ica testére tapadó, szegecsekkel, rojtokkal, láncokkal felturbózott bőrszerkókért biztosan.

Zoltán Erika

A különleges hangjával hódító énekesnőtől elég nehéz volt kiemelni egyetlenegy videót. A szívünk szakadt meg például az Elvarázsolt éj klipjéért, amelyikben egy szál áttetsző, hálóruhaszerű lepelben csábítja el a láncokba öltöztetett Kátai Róbertet, ismertebb nevén Robby D-t, aki azóta is a férje. A ruhákat ebben a videóban lepipálják az effektek. A Pop-Hopp című slágerben viszont egyértelműen a fekete-sárga kosztümöké a főszerep. Erika igazi Madonna-klónként tűnik fel a most is divatos áttetsző anyag felhasználásával készült - kicsit darázsra emlékeztető - fekete-sárga ruhákban, amelyeket maga az énekesnő tervezett.

Bestiák

Amikor a magyar popzenét Kozsó és zenekarai uralták, megkerülhetetlen volt a Bestiák zenekar. A tagok a kilencvenes évek girl powerje jegyében neonszíneket (megint a jól ismert sárga-fekete összeállítás!) és emeletes "csótánytaposókat" viseltek, amelyre akkoriban minden második tinilány vágyott. Természetesen a horgolt sapka és a látványosan körbekontúrozott száj is a korszak sajátja. Sajnos lassan letelik a húsz év, és a divat körforgása szerint esélyes, hogy mindkettő visszatér valamilyen formában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.