a nap cikke manikűr körömlakk házimunka szépség köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor kérdeztük már magunktól bosszúsan, lehetséges egyáltalán, hogy a körömlakkunk 3 napnál tovább tartson? A válasz: igen! Variációk következnek olyan körömfestési technikákra, amelyek házimunkaállóak.

Az idei ősz kedvez a színeknek, még a körömfestésben is. De sajnos a sok házimunka, mosogatás és egyéb teendő miatt kétszer is meggondolja az ember lánya, hogy kifesse-e a körmeit. Összegyűjtöttünk három olyan technikát, amivel olyan manikűrt készíthetünk, ami az átlagnál tartósabb vagy éppen nem látható rajta egy-két hiba, és az is könnyedén kijavítható.

Pacsmagolás szivaccsal

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

A körömlakkok a körmök végeinél a legsérülékenyebbek, ezért érdemes olyan festési technikát választani, ahol a végek mintásak. A képen látható mintát az alap, púderrózsaszín Maybelline Colorama lakkra mosogatószivaccsal vittük fel. A szivacsból levágott kis darabra csöpögtettünk néhány csepp L'Oréal lila színű lakkot, a felesleget leitattuk egy papírtörlőn, majd ezután óvatosan befestettük vele a körmök végét. Ez a módszer könnyen javítható, így akár egy hétig is viselhetjük.

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

Repesztő lakkok

Fotó: Life.hu

Absztrakt, márványos mintát azok is könnyedén festhetnek, akik nem akarnak a szivacsos technikával bíbelődni. Erre kitűnően alkalmasak a drogériában kapható úgynevezett repesztő lakkok. Az Essence kínálatában többfélét is találunk. Ebben az esetben is szükség van egy alapszínre - amennyiben sötétebb a repesztő lakk, akkor válasszunk világos alapszínt. Miután felkentük az alapszínt, jelen esetben az Essence neonzöld lakkját, és hagytuk jó alaposan megszárítani (érdemes 1-2 órát is várni, akkor egységesebb a "repesztés"), vigyük fel a repesztő lakkot, ami pár másodperc alatt magától kifejti a hatását. A minta márványos, így ezen sem látszanak az apróbb hibák, és egyszerűen kijavíthatók.

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

Csillámos megoldás

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

A csillámokat tartalmazó lakkok mindig sokkal tartósabbak, mint az egyszínűek. Cukorkás hatást érhetünk el, ha egyszerűen csak egy csillámos lakkot viszünk fel. Ebben az esetben a festés nem egyöntetű, így a hibák itt sem szembetűnőek, de még akkor sem, ha alapszínt is használunk, és arra kerül a csillám. Mi ebben az esetben a Springfield feltűnő, kék áranyalatát választottuk, erre került az Essence csillámos lakkja.

Fotó: Life.hu
Fotó: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.