fashion week 2012-2013 ősz-tél kabát dzseki tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hosszú és az évszakhoz képest meleg ősz után hirtelen azon kaptad magad, hogy a tavalyi télikabátodat már valamiért nem szeretnéd idén is hordani? Vásárlás előtt böngészd át a Life.hu divatösszeállítását, amelyben a kabátvásárlással kapcsolatban is adunk néhány hasznos tippet.

Rabul ejtő színek

A colour blocking hódítása óta büntetlenül halmozhatsz színt színre - és ez nem csak a tavaszi-nyári szezonra érvényes. Az élénk, izgalmas, vérpezsdítő, dinamikus árnyalatokról nem kell lemondanod télen sem. Amúgy is annyira unalmas, hogy télen egyből sötét színek után nyúl mindenki, mutasd meg, hogy a színes télikabát milyen jó alternatíva lehet.
A Life.hu tippje: Ahogy azt már Szemes Nóra személyi stylisttól is megtanultuk, a színes kabátokhoz inkább a barna csizma illik a fekete helyett.

Parkák

Kényelmes, praktikus, meleg és divatos. Igen, ilyen kabát létezik, a parka például pont ilyen. Ennek a kabáttípusnak az eredetét a sarkvidéki népek ruhatárában kell keresni. A Vouge 1959-ben kiáltotta ki kötelező téli divatdarabnak. A parka innentől kezdve hol előtérben volt, hol háttérbe szorult. Idén például kifejezetten divatosak ezek a szőrös kapucnival, nagy zsebekkel ellátott darabok.
A Life.hu tippje: Vigyázz, a parka elrejti a derekad! A csinosabb, nőiesebb megjelenés érdekében válassz derékban szűkíthető darabot, amelyet viselj csőfarmerrel és vagány csizmával!

Pufidzseki

Szinte az összes fast fashion márka kínálatában jelen vannak idén a steppelt pufidzsekik és pufikabátok. A színes darabokat inkább a sportos ruhatárban használhatod ki jól, a semleges színű - fekete, fehér, sötétkék, bézs és piros - darabok a nőies, klasszikus ruhatárba is jól illeszkednek. A sötétkék kabátot például motoros csizmával, csőfarmerrel és csillogós pulcsival viselve vagány és nőies összeállítást kapsz. Egy fekete vagy aranybarna kabát fekete nadrággal és fekete magas sarkú csizmával nőies, elegáns viselet.
A Life.hu tippje: A pufidzsekivel csak óvatosan, a nőies idomokat még inkább kerekíti. Fiús, szögletes vagy modellalkatúak előnyben.

Hófehér

Az idei tél egyik trendszíne a fehér, amelyet az igazi divatmániások tetőtől talpig viselnek. Egy fehér kabát mindig nagyon elegáns, nagyvilági hatást kelt. A fehér kabátra viszont nagyon kell vigyázni, ha tudod, hogy nagy igénybevételnek lesz kitéve, válassz mosható, gyorsan száradó darabot.
A Life.hu tippje: A legtöbben még viszonylag enyhe időben, a nagy mínuszok előtt vásárolnak télikabátot. Ne kövesd el azt a hibát, hogy próbáláskor nem öltözöl úgy a kabát alá, ahogy télen szoktál, mert később meglepődhetsz, miért nem fér a kabát alá még egy pulcsi vagy a blézer.

Szőrme

Idén nemcsak a kabátok gallérját vagy kapucniját borítja puha prém vagy műszőrme, hanem - ahogy a táskák esetében is - az egész ruhadarabot. Aki ilyen kabátot választ valószínűleg szereti a feltűnést, a különleges holmikat és azt, hogy rá figyelnek.
A Life.hu tippje:A személyi stylist azt tanácsolja, ha lehet, két különböző stílusú télikabátod legyen. Ez a tanács a szőrmekabát esetében különösen igaz, hiszen ezek a darabok nehezen párosíthatók például sportosabb összeállításokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.