Pufi, szőrös, hófehér - A legtrendibb télikabátok

2012.11.05. 9:39

A hosszú és az évszakhoz képest meleg ősz után hirtelen azon kaptad magad, hogy a tavalyi télikabátodat már valamiért nem szeretnéd idén is hordani? Vásárlás előtt böngészd át a Life.hu divatösszeállítását, amelyben a kabátvásárlással kapcsolatban is adunk néhány hasznos tippet.

Rabul ejtő színek

A colour blocking hódítása óta büntetlenül halmozhatsz színt színre - és ez nem csak a tavaszi-nyári szezonra érvényes. Az élénk, izgalmas, vérpezsdítő, dinamikus árnyalatokról nem kell lemondanod télen sem. Amúgy is annyira unalmas, hogy télen egyből sötét színek után nyúl mindenki, mutasd meg, hogy a színes télikabát milyen jó alternatíva lehet.
A Life.hu tippje: Ahogy azt már Szemes Nóra személyi stylisttól is megtanultuk, a színes kabátokhoz inkább a barna csizma illik a fekete helyett.

Parkák

Kényelmes, praktikus, meleg és divatos. Igen, ilyen kabát létezik, a parka például pont ilyen. Ennek a kabáttípusnak az eredetét a sarkvidéki népek ruhatárában kell keresni. A Vouge 1959-ben kiáltotta ki kötelező téli divatdarabnak. A parka innentől kezdve hol előtérben volt, hol háttérbe szorult. Idén például kifejezetten divatosak ezek a szőrös kapucnival, nagy zsebekkel ellátott darabok.
A Life.hu tippje: Vigyázz, a parka elrejti a derekad! A csinosabb, nőiesebb megjelenés érdekében válassz derékban szűkíthető darabot, amelyet viselj csőfarmerrel és vagány csizmával!

Pufidzseki

Szinte az összes fast fashion márka kínálatában jelen vannak idén a steppelt pufidzsekik és pufikabátok. A színes darabokat inkább a sportos ruhatárban használhatod ki jól, a semleges színű - fekete, fehér, sötétkék, bézs és piros - darabok a nőies, klasszikus ruhatárba is jól illeszkednek. A sötétkék kabátot például motoros csizmával, csőfarmerrel és csillogós pulcsival viselve vagány és nőies összeállítást kapsz. Egy fekete vagy aranybarna kabát fekete nadrággal és fekete magas sarkú csizmával nőies, elegáns viselet.
A Life.hu tippje: A pufidzsekivel csak óvatosan, a nőies idomokat még inkább kerekíti. Fiús, szögletes vagy modellalkatúak előnyben.

Hófehér

Az idei tél egyik trendszíne a fehér, amelyet az igazi divatmániások tetőtől talpig viselnek. Egy fehér kabát mindig nagyon elegáns, nagyvilági hatást kelt. A fehér kabátra viszont nagyon kell vigyázni, ha tudod, hogy nagy igénybevételnek lesz kitéve, válassz mosható, gyorsan száradó darabot.
A Life.hu tippje: A legtöbben még viszonylag enyhe időben, a nagy mínuszok előtt vásárolnak télikabátot. Ne kövesd el azt a hibát, hogy próbáláskor nem öltözöl úgy a kabát alá, ahogy télen szoktál, mert később meglepődhetsz, miért nem fér a kabát alá még egy pulcsi vagy a blézer.

Szőrme

Idén nemcsak a kabátok gallérját vagy kapucniját borítja puha prém vagy műszőrme, hanem - ahogy a táskák esetében is - az egész ruhadarabot. Aki ilyen kabátot választ valószínűleg szereti a feltűnést, a különleges holmikat és azt, hogy rá figyelnek.
A Life.hu tippje:A személyi stylist azt tanácsolja, ha lehet, két különböző stílusú télikabátod legyen. Ez a tanács a szőrmekabát esetében különösen igaz, hiszen ezek a darabok nehezen párosíthatók például sportosabb összeállításokhoz.

 

Víz- és sárálló lábbelik őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20121025-vizallo-sarallo-labbelik-cipok-oszre.html Őszi táskakörkép - 3 trend a kifutóról és elérhető áru változataikhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-oszi-taskakorkep-3-trend-a-kifutorol-es-elerheto-aru.html Így lehetsz egy szempillantás alatt nőies és karcsú - Divatos övek őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20121004-igy-lehetsz-egy-szempillantas-alatt-noies-es-karcsu-divatos.html Magas sarkú? Ugyan! - Íme az ősz legszexisebb és legkényelmesebb cipősarkaihttp://www.life.hu/legytrendi/20121003-trend-divat-az-osz-legszexisebb-es-legkenyelmesebb-ciposarkai.html Top 3 blúz őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20120928-divat-trend-a-legdivatosabb-noi-bluzok-oszre.html
divattéltrendkabátdzseki2012-2013 ősz-tél