fashion week nyaklánc kiegészítő gallér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy szerencse, hogy az idei trendek között találunk egy olyat is, aminek köszönhetően fillérekből aktualizálhatjuk ruhatárunkat. Íme a gallérok divatja!

A gallér ősidők óta fontos tartozéka a felsőknek, eredetileg ezt az elnevezést még a páncél felső részére használták. Az első textilből készült megfelelője 1522 körül készült, II. Lajos király esküvői ruháján volt látható. A magyar népviseletnek is fontos eleme, három fajtáját különböztetik meg. A legszuperebb ebben a darabban az, hogy számos formában felbukkanhat: lehet hatalmas, karakteres malomkerékgallér, pici, lekerekített babás fazonú, vagy éppen szigorú, hegyes szabással készülő.

A divatfotókon is jól látszik, hogy manapság nem a habos-babos, eltúlzott verziók hódítanak, mint a barokk időkben, hanem a minimalista szabásvonalúak. A gallérral még a legunalmasabb felső, blúz vagy éppen ruha is feldobható. Ha kislányosabb hatást szeretnél kelteni, akkor válassz kerek fazont, vagy olyan szögleteset, amelyeket gyöngyökkel, strasszokkal és kövekkel díszítettek. Ha a stílusod vagányabb, akkor a szegecsekkel és egyéb fémekkel kivert modellek a neked valók.


1. Ruha rávarrt gallérral - Bershka 9.995 forint, 2. Blúz gyöngyös galérral - H&M 6.990 forint,
3. Kövekkel díszített blúz - Stradivarius 7.995 forint, 4. Fémszegélyes gallér - Zara 9.995 forint,
5. Kövekkel dekorált gallér - Zara 13.995 forint

A kreátorok annyira beleszerettek a gallérokba, hogy nemcsak ruhák tervezésénél használták fel, hanem ékszerek megálmodásánál is. Ezeket a mobilgallérokat számtalan ruhával párosíthatjuk, így fillérekből aktualizálhatjuk előző szezonokban beszerzett darabjainkat.


1. Gallér alakú, fém nyaklánc - Asos 25,41 euró, 2. Szőrmegallér - H&M 2.490 forint,
3. Gyöngyös nyaklánc - New Yorker 2.390 forint, 4. Szövött gallér - Stradivarius 2.995 forint,
5. Bőr, gallér alakú lánc - Zoe Phobic 2.400 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.