Jackie Kennedy tanácsadás olajok szépségtipp Audrey Hepburn szépségápolás Grace Kelly Peter Lamas Twiggy Diana Ross bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem számít, hogy mennyi idő telik el, a lenyűgöző nők bizony nem mennek ki a divatból. Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, valamint Grace Kelly is csodálatos génekkel voltak megáldva, így könnyedén kitűntek a tömegből. Persze emellett pontosan tudták, hogyan is érvényesítsék a legjobb tulajdonságaikat és váljanak egyedivé. Arról, hogy mitől is voltak ők mások, Peter Lamas sztárfodrász beszélt, akinek volt szerencséje együtt dolgozni az említett ikonokkal.

Diana Ross loknijainak nyomában

A most 68 éves amerikai énekesnő egyik ismertetőjele a hatalmas hajkoronája volt. "Amikor találkoztam Dianával, a haja természetesen nagyon lágy volt. Nagy és merész fürtöket kért tőlem, olyanokat, melyek illenek a személyiségéhez. De abban az időben nem voltak olyan termékek, melyekkel a kívánt frizurát elkészíthettem volna, úgy, hogy az ne nehezedjen el" - meséli Lamas, aki akkoriban fedezte fel a rizsben lévő protein jótékony hatását, amely természetesebbé és erősebbé varázsolja a hajszálakat.

Így készíts Dianáéhoz hasonló fürtöket:

1. Használj hidratáló hajformázó krémet nedves, vagy akár száraz hajra!
2. Hajsütővassal formázz azonos méretű fürtöket. (Az eredendően göndör hajú lányok ezt a lépést kihagyhatják.)
3. A tincseket óvatosan válaszd szét, de ügyelj arra, hogy a loknik ne jöjjenek ki a hajadból!
4. Ritka fogú fésűvel igazítsd meg a töveket és rögzítsd az egészet hajlakkal!

Twiggy szemtelen szemnagyobbító trükkje

A ma 63 éves egykori brit manöken 1966-ban sovány testalkatával, mindössze negyven kilóval lett világsztár. Igazi androgün modell volt, amely a szó mai értelmében betegesen vékony, nőies idomok nélküli nőt jelent. "Twiggy hatalmas és gyönyörű szemeit igyekeztünk minél jobban kiemelni. Fehér szemceruzát használtunk, amely kihangsúlyozta a szemfehérjét és még nagyobbá tette a szemeit" - mondja Lamas.

Ezt a szemtelen trükköt te is könnyedén ellesheted:

1. Fehér szemceruzával húzz vonalat az alsó és a felső szempillák tövébe, olyan közel, amennyire csak lehet! Lehetőleg a szemed belső csücskét is emeld ki.
2. Nyugodtan helyezz műszempillákat a szemhéjad külső részére.
3. Végül vigyél fel két réteg szempillaspirált, ügyelve arra, hogy csak az első száradása után tedd fel a másodikat!

Jackie O szépséges hajkoronája

Jacqueline Kennedy Onassis, az egykori amerikai first lady szintén gyakori vendég volt Lamasnál. "Jackie O számára kulcsfontosságú volt, hogy a haját egészségesen és puhán tartsa. Egyszer azt mondta nekem, hogy gyakran selyemkendőbe köti a haját, mielőtt elmegy aludni" - osztja meg a titkot Lamas. Jackie ugyanis így védte a haját a pamutágynemű okozta károktól. Lamas azonban azt javasolta neki, hogy használjon inkább levendulaolajat a hajvégeire, mely segít megőrizni a haja hidratáltságát és megóvni a további károsodásoktól. A természetes, szépítő olajokról egy korábbi cikkünkben bővebben is olvashatsz.

Fogadd meg Lamas tanácsait:

1. Csak szulfátmentes, vagyis habzás nélküli termékeket használj, mert azok nem szárítanak.
2. Olyan sampont és balzsamot válassz, amely hidratáló összetevőkben gazdag. Ilyenek például az avokádó-, vagy éppen olívaolajat tartalmazó készítmények, melyek hidratálják a hajat. De ilyen az afrikai majomkenyérfa kivonata is, amely gazdag A, D, E és F vitaminokban, segít a haj nedvességének megtartásában és selymesen simává varázsolja azt.
3. Lamas azt tanácsolja, hogy amennyire csak lehet, kerüld a hajszárító és a hajformázó eszközöket, és védd meg a hajadat a töredezéstől.

Audrey Hepburn szépséges arca

Az Oscar-díjas színésznő és divatikon egyedisége a gyönyörű bőrében rejlett, melyre igencsak kevés sminket használt. Lamas szerint Hepburn kisasszony bőre a heti két alkalmas gőzkezelés hatására lett olyan tökéletes.

Lesd el Audrey trükkjét:

1. Óvatosan tölts a mosdóba egy nagy fazék forrásban lévő vizet!
2. Áll fölé körülbelül két percre, úgy, hogy törölközőt teszel a fejedre! Mivel ez felfogja a gőzt, jobban megnyílnak a pórusok.
3. Körkörös mozdulatokkal dörzsölj a bőrödbe bőrradírt körülbelül 45 másodpercig, hogy megszabadulj a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől!
4. Hideg vízzel öblítsd le a bőröd, bezárva ezzel a pórusokat!

Grace Kelly ápolt kezei

Az egykori amerikai színésznő és monacói hercegné a kezeire ügyelt a legjobban. "Amikor megkérdeztem, miért keni folyamatosan a kezeit, azt válaszolta, hogy egy nő kora a kezén sokkal jobban látszik, mint bárhol máshol" - meséli Lamas.

Így őrizd meg a kezeid kortalanságát:

1. A heti egyszeri bőrradírozáskor ne feledkezz meg a kezeid átdörzsöléséről sem! Főleg a hidegebb, téli és szárazabb időszakokban fontos, hogy kézfejeidtől is eltávolítsd az elhalt hámsejteket, megtisztítsd a pórusokat és hidratáld a bőrödet.
2. A radírozást követően kend be a kezeidet hidratálókrémmel! A legjobb választás az E vitaminban gazdag shea vaj, de jótékony hatással lehet bőröd puhaságára a mandulaolaj és a mangó vaj is. Ha gyorsan felszívódó készítményt választasz, nem hagysz magad után zsíros foltokat.

Mennyei bőrfeszesítő turmixhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130103-hogyan-legyek-jo-no-borfeszesito-turmix.htmlÚj frizura- és hajszíntrendek 2013-rahttp://www.life.hu/szepulj/20121217-frizurak-es-hajszinek-2013ra.htmlSzépítő tippek másnapos arcbőrrehttp://www.life.hu/szepulj/20121221-frissulj-fel-a-szilveszteri-buli-utan-tippek-masnapos-arcborre.htmlÚj őrület: a szempillabotoxhttp://www.life.hu/szepulj/20121227-hosszabb-es-sotetebb-pillak-8-het-alatt-termeszetesen-latisse.html7 tipp a gyönyörű hajérthttp://www.life.hu/szepulj/20121221-7-tipp-a-gyonyoru-hajert.htmlLábápolás a csizmaszezonbanhttp://www.life.hu/szepulj/20121217-teli-labapolas-se-kellemetlen-szag-se-izzadas-a-csizmaszezonban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.