fashion week ikon Beyoncé Diana Ross énekesnő fekete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diana Rosstól kezdve Beyoncé Knowlesig összeszedtük azokat a színesbőrű stílusikonokat, akik egyéni divatérzékükkel és ízlésükkel a mi öltözködésünket is megváltoztatták.

Diana Ross



A '70-es évek diszkókorszakának legemblematikusabb személyisége kétségkívül Diana Ross volt. Öltözködésére már a Supremes lánybanda korszakában felfigyeltek, egy évtizeddel későbbi stílusa azonban ellenállhatatlan, fülledt hangulatot hozott a divat világába.
Diana szűk, redőzött Halston és Bob Mackie ruhái, szőrmestólái, széles karimájú kalapjai, flitteres öltözékei szinte megegyeztek Tracy, a feltörekvő, stílusos divattervező ruhatárával, akit az 1975-ös Magogany című filmben játszott. Egy biztos, Diana Ross a vásznon és a való életben is fantasztikusan nézett ki.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Beyoncé Knowles



Beyoncé egészen kiskora óra a szupersztár címért dolgozik. Már hétévesen felfigyeltek zenei tehetségére, és egy évvel később már első zenekarához, a Girl's Tyme-hoz csatlakozott. A lánybanda néhány tagjából alakult meg végül a Destiny's Child, akikhez olyan slágerek fűződnek, mint a Bills Bills Bills vagy a Say My Name. Szólóban elsőként 2003-ban próbálkozott. Ennek köszönhetően aztán egyre nagyobb sikereknek örülhetett. Négy albumot adott ki, 16 zenei díjat (44 jelölést) gyűjtött be, három parfümillatot alkotott meg, édesanyjával megalapította a House of Deréon divatcéget, három sikeres mozifilmben szerepelt, és a legnagyobb rapsztárhoz ment feleségül, akitől egy gyönyörű kislánya is született.
Mindeközben az egyik legbefolyásosabb stílusikonná vált ruhaválasztásainak köszönhetően, melyek attól függetlenül, hogy mennyire emelik ki híresen formás alakját, mindig nőiesek és igazán csinosak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Michelle Obama



Jackie Kennedy óta nem volt olyan first lady, akinek öltözködését ennyire figyelemmel követték volna a hétköznapi emberek. Vannak blogok, melyek kizárólag ezzel foglalkoznak, és egy új könyv is megjelent Kate Betts szerzőtől.
De mik a fő elemei Mrs. Obama stílusának? Először is ugyanannyira szereti a hétköznapi emberek számára is elérhető divatmárkákat, mint a halhatatlan divattervezők kreációit. Michelle tisztában van azzal, hogy milyen ruhák állnak neki a legjobban, és az is egyértelműen látszik, hogy régóta szerelmes a divatba, hiszen támogatja a fiatal, kevésbé ismert dizájnereket, mint például Thakoon, Isabel Toldeo és Jasun Wu. Egyébként Jason Wu tervezte az elnöki beiktatáson viselt csodálatos fehér sifonruháját.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Halle Berry



Nem ér minket nagy meglepetésként, hogy Halle Berry szépségversenyeken kezdte karrierjét. (Ő volt az 1986-os Miss USA második helyezettje.) Az évek során számos magazin írt az elképesztően gyönyörű színésznőről, ezért figyelemre méltó, hogy első jelentős filmszerepét nem a helyes pofijának köszönheti: egy kábítószerfüggőt játszott Spike Lee Dzsungelláz című filmjében. A legjobb színésznőnek járó Oscar-díját is egy kivégzett gyilkos feleségének alakításáért kapta. Ő volt az első afroamerikai színésznő, aki megkapta ezt a díjat.
Halle Berry ugyanolyan kiváló érzékkel választotta ki a öltözékeit, mint a szerepeit. Egyszerű, mégis felejthetetlen ruhadarabjaiban mindig meg tudta mutatni híresen fitt alakját.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Janet Jackson



A híresen félénk énekesnő minden idők egyik legnagyobb showbiz családjába született, és Janet gyerekkora legnagyobb részét bátyjainak híres kvintettje, a Jackson 5 árnyékában töltötte. Két alig ismert albumot adott ki domináns apja gyámsága alatt, mielőtt úgy döntött, teljesen egyedül megy tovább. Az eredmény az 1986-os Control lett, egy hihetetlenül sikeres r&b mestermű. Azóta megszámlálhatatlanul sokszor született újjá, zenei stílusában és öltözködésében is: a Rhythm Nation válltöméses kosztümjeitől a Poetic Justice hasmutogatós stílusán át a Velvet Rope album határokat feszegető szexis outfitjéig. Janet valószínűleg a legnagyobb stílusbaki tulajdonosa is, hiszen ki ne emlékezne a 2004-es Superbowl fellépésére, amikor Justin Timberlake véletlenül felfedte melleit és mellbimbó-piercingjét. Az énekesnő sosem unta meg a férfias ruhdarabokat: az élesen szabott blézerek, bőszárú nadrágok, csíkos részletek és a ropogós ing mindig jelen vannak gardróbjában.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Oprah Winfrey



Oprah Winfrey közönségét nemcsak a témák nyűgözték le, hanem az ő folyamatosan változó megjelenése is. És Oprah mindig boldogan megbízott rajongóiban, beszámolt nekik a külsejével és az állandóan ingadozó testsúlyával folytatott küzdelemről. 1988-ban, a talkshow egyik legemlékezetesebb epizódjában Oprah büszkén lépett be a stúdióba egy szűk farmerban, miután 30 kg-ot fogyott.
A hihetetlenül kínos '80-as éveken át, amikor túlságosan beállított hajjal és válltöméssel láthatták, a '90-es évekig, amikor Oprah végre kezdte megtalálni a stílusát, nézői mindvégig hűek maradtak. Miért? Mert a talkshow-k királynője megtestesít minden nőt. Winfrey ugyanúgy imádja Ugg csizmáit, mint drága dizájner összeállításait, valamint megmutatta Amerikának kedvenc darabjait, a Tory Burch tunikákat és a Spanx biciklisnadrágokat is beleértve.
Mostanában Oprah monokróm, lágy esésű darabokban mutatkozik nappal, elegánsabb alkalmakra pedig szépen szabott ruhákat választ erős színekben, mint például a vörös. Ez pedig mindenképpen inspiráció rajongói számára, hogy ők is megkeressék és megtalálják divatos énjüket.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Rihanna



Valóban Good Girl Gone Bad (jókislányból rosszkislány). Amikor a barbadosi énekesnő először feltűnt az Egyesült Államokban, úgy nézett ki, mint egy tipikus tinilány: szőke melír, bő farmernadrág és rövid top. De ez nem egy átlagos tizenhat éves volt. Rihannának ekkor már volt egy Def Jam lemezszerződése, sőt, Jay-Z egyetlen száma után meg volt győződve arról, hogy nagy lehetőség rejlik benne.
Az első két albumáról kevés kislemeze lett népszerű, azonban a 2007-es Good Girl Gone Bad címet kapó harmadikkal egy új hangzással debütált és egy még újabb külsővel. És így született meg Rihanna, a divatkaméleon.
Kemény és merész lett a stílusa, állandóan változó hajjal és egy ruhatárral, melyben megtalálható volt minden, ami feszes, fekete, kivágott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Venus és Serena Williams


A tenisztörténelem első lánytestvér-párosa bebizonyította, hogy a pályán és azon kívül is igazi erővel bírnak. Sportkarrierjük korán kezdődött: a család Kaliforniából Floridába költözött, hogy a lányok a világ legjobb teniszedzőitől tanulhassanak. A költözés kifizetődött, mindkét lány a legjobbak közé emelkedett. Eddig húsz Grand Slam-címet zsebeltek be együttesen, és mindkét Williams volt világelső is.
Venus és Serena nemcsak a teniszhez, a divathoz is értenek. Venus az FIT-n (Fashion Institute of Technologie) divattervezésből diplomázott, Serena pedig saját ruha- és kiegészítőmárkájával, az Aneresszel büszkélkedhet 2004 óta. Egyéni stílusérzékük egyformán figyelemreméltó. Mindketten szeretnek olyan ruhát viselni, amiben megmutathatják legendás fizikumukat. Serena még a teniszpályán sem riad vissza a merész öltözékektől, gondoljunk csak a 2002-es US Openen viselt macskanő viseletére, mely ugyanolyan sajtóvisszhangot keltett, mint játéka.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Venus és Serena Williams

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is! A sztárok átalakulását és stílustippjeit kövesd a StílusZsaru oldalon!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.