fashion week felhajtás a nap cikke Marilyn Manson katy perry stílus Lady Gaga botrány gót
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy misztikus és drámai stílus, ami a sötét világképből ered. Kinézet és gondolkodásmód, ami szezonról szezonra megihleti a legnevesebb divatházak tervezőit is. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában ez alkalommal a gothic look a téma, és a stílus megtestesítője: Marilyn Manson.

Nézd meg a legkínosabb címlapfotókat!

Valahogy így néz ki, amikor a divat bekebelez egy sztárt. Marilyn Manson zenéje meglehetősen sajátos, mégis népszerű. A zenekar a '90-es években tűnt fel, nem titkolt céljuk pedig a szirupos Amerika képének és hamis eszményének lerombolása volt. Osztatlan sikert persze nem arattak, hiszen a Manson-jelenségtől a mai napig óva intik az embert. Valljuk be, első ránézésre bizony okkal. Az énekes külseje okosan megtervezett, és végletekig a sokkolásra épít. Fekete minden mennyiségben, hullafehér bőr, extrém smink, borotvált szemöldök, fémfogak és persze színes kontaktlencse. Fellépőruhái között a bársonyöltönytől a bőrtangáig szinte minden megtalálható. Láthattuk fűzőben, harisnyanadrágban és pózolt már féregként és pillangóként is. Kétség sem fér hozzá, az elmúlt két évtizedben megtett mindent, hogy undorítónak és visszataszítónak találják.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Amikor pedig a külseje pokolibb már nem is lehetett volna, Manson inkább a glam gothic irányába fordult. Stílusa persze továbbra is valahol az extrém és a sátáni között van, igaz, manapság, állítása szerint, a "klasszikus eleganciára" már többet ad. Bécsi koncertjén például bőrszerkóban lépett színpadra, mohawk frizurával és harci sminkkel, melyet a védjegyévé vált vörös rúzs koronázott meg. A klasszikus elegancia kapóra is jön, hiszen az utóbbi hónapokban felszaladt kilóival nemcsak a kritikusokat, de még rajongóit is meglepte. Bár a vetkőzést mellőzte, önmagához azért hű maradt. Manson, aki nem riad vissza semmilyen perverz és ocsmány dologtól, ez alkalommal kéjes fenéktapizásban élte ki magát.

Olykor még az énekes exneje, a burleszkkirálynő Dita Von Teese is hódol a glam gothic stílusnak, akárcsak Lady Gaga, vagy éppen Katy Perry.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Manson és Dita Von Teese, Lady Gaga, Katy Perry

Íme a divat legújabb irányzata - Hogy tetszik ez a stílus?

A sztároknak persze akad is miből válogatni, hiszen Marilyn Manson megjelenése óta szezonról szezonra egyre több divatház kollekciójában jelenik meg a gót hatás. Ahogyan korábban rabul ejtette a Dolce & Gabbana tervezőpárosát vagy éppen Alexander McQueent a gót stílus, úgy idén a misztikum világa a Chanel házat hódította meg.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Dolce & Gabbana és Alexander McQueen gótikus szettjei

Karl Lagerfeld fantáziája német földre repítette a párizsi Grand Palais közönségét. A tervező olyan szerzők, mint Schiller vagy Goethe hősnőinek stílusát kívánta újraértelmezni kollekciójával, melyre nagy hatással volt a gót stílus. Az elegáns és egyben csábító darabokra a fekete, fehér, sötétkék, zöld színek és a virágmotívumok voltak jellemzőek, az anyaghasználatra pedig főként a selyem, csipke, tweed és szatén. Az összeállításokban ezüst harisnyák, tollas frizurák, illetve bőrből és csipkéből készült mandzsetták is feltűntek. A színházi jelmezekre emlékeztető ruhákhoz a drámai, füstös szemeket Peter Philips, a Chanel sminkmestere készítette.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Chanel gót stílusban

A show lezárása viszont valóságos politikai csemegének bizonyult. Fináléként ugyanis két menyasszonynak öltözött modell vonult végig a Chanel kifutóján, oldalukon egy kisfiúval. Ez volt Lagerfeld válasza azoknak, akik a napokban az azonos neműek házassága ellen tüntettek Párizs utcáin. A sajátos akció persze nem ártott a bemutatónak, sőt. A Chanel legújabb, gótikus hatású kollekciójáért a kritikusok odáig voltak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Viselj bátran sötét, drámai árnyalatokat, csipkés és bársony ruhadarabokat, hiszen a tavasz a glam gothic stílus jegyében telik majd!

Öltözz úgy, mint egy igazi sztár!




Divatbotrányok: Kéjelgés a plakátokonhttp://www.life.hu/legytrendi/20130122-divatbotranyok-sorozatban-a-meresz-kampanyok-es-a-kejelges-szerepelnek-illetve.htmlDivatbotrányok: Milliárdos és filléres sztáresküvőkhttp://www.life.hu/legytrendi/20130121-divatbotranyok-eskuvo-sztar-modra-szerepel-benne-grace-kelly-celine-dion.htmlDivatbotrányok: Újra hódít a barokk stílushttp://www.life.hu/legytrendi/20130121-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-heten-a-barokk-stilus-visszatereserol.htmlDivatbotrányok: Újra hódítanak a Dallas szettjeihttp://www.life.hu/legytrendi/20130117-divatbotranyok-a-dallas-cimu-sorozat-ikonikus-ruhai-ma-is-divatosak.htmlDivatbotrányok: Sztártébolydahttp://www.life.hu/legytrendi/20130110-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-britney-spears-drew-barrymore-es-macaulay.htmlDivatbotrányok: Férfias nőiességhttp://www.life.hu/legytrendi/20130103-divatbotranyok-nok-ferfias-ruhaban-ez-a-boyfriend-stilus.htmlDivatbotrányok: Sztárszabászathttp://www.life.hu/legytrendi/20121219-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-vilagsztarok-plasztikai-mutetei-szerepelnek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.