fashion week frizura tavasz haj szépségápolás szépség kócos természetes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán megkönnyítették az idei tavaszt a hajszobrászok, hiszen akár az edzőteremből kifelé jövet sebtiben megkötött kontyban vagy összekócolt hajjal is lehetünk divatosak - már ha szigorú középválasztékkal készítjük. A Life.hu összegyűjtötte a 2013-as kikelet legnépszerűbb frizuráit.

A 2012-es szezon egyértelműen az ombre éve volt. Kevés olyan trend akad, amely ilyen hamar érte volna el népszerűsége csúcspontját - talán csak a "vizes hajnak" keresztelt zselézési technikával lehet egy napon említeni -, ám a színátmenetes haj 2013-ra egyértelműen a múlté. A nagy divatházak visszatértek a természetes színekhez és vágáshoz, így idén a hamvasszőke, gesztenyebarna és hollófekete sörények lesznek közkedveltek.

A szín és fazon tökéletes összhangját mutatja, hogy a naturális árnyalatok mellé könnyen elkészíthető, spontán frizurák kapcsolódnak. Tavasszal nem baj, ha a reggeli készülődésben kimarad a fésülködés, hiszen az enyhén kócos, borzos lesz a divat.

Szélfútta hatás

Az enyhén tépett fazonból lehet a legegyszerűbben és a leglátványosabban kihozni a szélfútta hatást. A frizura nem igényel hosszadalmas előkészületeket vagy extra felszereléseket, így akár otthon, munka előtt is elkészíthető. Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapj a mindennapokban, fodrászodtól kérj lépcsőzetes fazont frufruval, színben pedig válaszd a kedvenc hajszíned lehető legtermészetesebb változatát.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
Hajmosás után ritka fogú fésűvel szaladj végig a hajadon, majd kenj rá egy diónyi mennyiségű hajhabot a hosszabb tartás érdekében. Közepes hőmérsékleten, fejjel lefelé száríts, és fésű helyett az ujjaiddal formázz, így dúsabbnak hat majd a frizurád. Amennyiben szükséges, fixáld lakkal az elkészült remekművet.

Romantikus konty

A szezon kedvence idén egyértelműen a tarkón megkötött laza konty lesz. A kosztümös filmek csókjeleneteiből már ismerős lehet a fazon: a sztárfodrászokat valószínűleg a bájos főhősnők itt-ott kibomló tincsei inspirálták. Ehhez a regényes-romantikus hajhoz minimum középhosszú, nagyjából egységes vágás szükséges.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
Frissen mosott hajadat ne vasald, csak lazán fogd össze a tarkódon egy, a hajszíneddel megegyező hajgumi segítségével. Az így kapott lófarkat - ne túl szorosan - tekerd össze, majd ujjaid segítségével csavard meg, és rögzítsd a copfhoz. Ha szükséges, fixáld.

Oldalválaszték

A szezonban nagy hangsúly kerül a választékokra. A tökéletes középválaszték és a fejtetőn induló oldalválaszték határozza meg a tavaszi frizurákat. Míg a szigorú középválaszték inkább a kontyokkal, addig az oldalválaszték főleg a kiengedett frizurákkal és lófarkakkal mutat jól. Forgóval rendelkezők előnyben, hiszen nekik semmilyen extra készülődést nem igényel a frizura.

Forrás: www.style.com
Forrás: www.style.com

Így készítheted el otthon:
A szokásos módon mosd és szárítsd meg a hajad. A fejtető jobb oldaláról fésüld át tincseket, majd hajlakkal vagy hullámcsattal fixáld. Frufruval, de hosszabb hajjal is remekül mutat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.