Ledobnád a melltartód? 5 tipp, amivel stílusos lehetsz

2013.04.26. 8:45

Úgy tűnik, az előformázott mellek ideje lejárt: újra divatba jöttek a melltartómentes hétköznapok. Nem szeretnél akkora feltűnést kelteni az utcán, mint a szupermodell Rosie Huntington-Whiteley? A Life.hu összegyűjtötte a cicifixmentes öltözködés 5 alapszabályát.

A '70-es években teljesen természetes volt, ha valaki melltartó nélkül sétált az utcán. A nők tudták, hogy az átlagos mell nem tökéletesen kerek, hat rá a gravitáció, és a mellbimbó, ha úgy tartja kedve, átkandikál a ruhán. A melltartó negatív hatásai szájról szájra terjedtek, és talán ennek, talán a készlet- és pénzhiánynak köszönhetően maximum 1-2 csipkés fehér pamutmelltartó alkotta az átlagos fehérneműgardróbot.

Forrás: Vogue (1975 és 1971)

A mai hölgyek ruhatárából nem hiányozhat a tucatnyi különböző színű és anyagú fehérnemű. Szinte egész nap kordában tartják bájukat: ha nem a kötelező melltartófogságban szenvednek, egy sportváltozatban edzik feszesre lanyhuló mellizmukat. Mindenki "felnőttfilmes fazont" szeretne, és ezért még az extra push-uptól sem riad vissza. Pedig a férfiak képzeletét jobban leköti a ruha alól szolidan kidomborodó, eredeti formájú kebel, mint a hatalmasra pócolt, láthatóan hamis mell. Amennyiben elég bátornak érzed magad a cicifixmentes életre, vesd bele magad - Szemes Nóra személyi stylist elárulja, milyen szabályokat kell betartanod.

1. Nem mindig!
Bár a melltartómentes élet elsősorban a szabadságról szól, mégis vannak korlátai. Munkahelyre, főként ahol előírt egyenruha van, inkább melltartóban menj. Nincs kínosabb, mint a férfikollégák bámész pillantásait kerülgetni 8 órán keresztül. A főnök figyelmeztetéséről nem is beszélve.

2. Indulhat a buli!
Ha elégedett vagy a melled formájával, akár extra mélyen dekoltált ruhát is választhatsz különleges nyári estékre. Ilyen lehet egy női szmoking vagy egy elöl nyitott ing. Egyes bulifelsőkhöz, vékony spagettipántos topokhoz vagy nyári ruhákhoz sem kell feltétlenül melltartót viselned.


1. Csipkés hátú ruha - Stradivarius 9.995 forint, 2. Fekete felső - H&M 2.990 forint
3. Virágmintás top - Mango 5.995 forint

3. Hagyj valamit a képzeletnek is!
A mellbimbóidat nem tudod kordában tartani: a feszes pillanatok is hozzátartoznak a cicifixmentes öltözködéshez. Arra viszont kiemelt figyelmet fordíts, hogy a színe soha ne üssön át a ruhán! A próbafülkék félsötét kamrái után nappali fényben is ellenőrizd, nem látszódik-e át az aznap viselt ruhadarabod!

4. Különleges alkalmakra tartogasd!
Kiváló alkalom a melltartó elhagyására az esküvői szezon, hiszen a különleges szabású nagy- és kisestélyik ritkán kombinálhatók melltartóval. Ilyenkor bátran kísérletezgethetsz, hiszen a nemes anyagokon semmi nem fog átlátszani.


1. Mango - 7.995 forint, 2. H&M - 19.990 forint, 3. Zara - 13.995 forint

5. Nem mindenkinek!
A melltartónélküliség főleg a kismellűek kiváltsága: az ideális mellméret A és B kosár között van, de feszes C kosaras hölgyek is megpróbálkozhatnak vele. Bár látszatra sok hölgy letagadhatna jó pár évet a korából, a mellek ritkán hazudnak: inkább 30 éves kor alatt ajánljuk a régi-új divatot.

+1. Láthatatlan melltartó
Nem tudsz elsőre lemondani a melltartókról? Próbáld ki a láthatatlan melltartó névre keresztelt darabot. A szilikonból kiöntött fehérneműnek előre formázott alakja van, de nincsen sem pántja, sem hátrésze, így teljesen észrevehetetlen. Szilárd tapadást biztosít: elég a belső felületét szappanos vízzel megnedvesíteni és rárakni a mellekre.


Láthatatlan melltartó - Intimissimi 19,90 euró

Csipke és fodor - ez lesz a férfidivat?http://www.life.hu/legytrendi/20130424-lifenight-csipke-es-fodor-lesz-a-ferfi-fehernemudivat.html Ideális ruhadarabok kondizáshozhttp://www.life.hu/legytrendi/20130424-idealis-ruhadarabok-konditerembe-kondizashoz.html Levetkőzött Kelly Brook exehttp://www.life.hu/legytrendi/20130424-lifenight-thom-evans-modell-kelly-brook-exbaratja-a-dr-hedral.html Szuperhős lett a terhes Halle Berrybőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20130424-halle-berry-szineszno-vihart-alakitja-az-xmen-filmek-uj-reszeben.html Átalakítunk! Lili végre elégedett új külsejévelhttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130423-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html
szabályokmelltartó nélküldivattavaszNyártrendmelltartódekoltázs