szemfesték rúzs szupermodell smink Heidi Klum sztársmink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétségtelen, hogy a nők is a korral szépülnek. Heidi Klum, a német szupermodell ragyog, szépsége inspiráló. Kövesd a leírást, és próbáld ki a sminkjét a hétvégi buliban!

A maszk hatású alapozót kerüld el!

Az alapozót a bőrtípusodhoz igazítva válaszd és törekedj a vékony rétegre. Utóbbi amiatt fontos, mert minél természetesebb hatású az alapozód, annál jobban engedheted szabadjára a sminket arcod többi részén. Ez csak annyit jelent, hogy az erős kontúrokkal sem lesz színházi a hatás, tehát nem fogsz maszkot viselni. Az is fontos, hogy az esti fényekben a nappali színezett hidratálód nem biztos, hogy elég fedést biztosít számodra. Ez egyéni, ki hogy látja magát és ki milyen rétegeket visel magán. Kellemes érzés és jó árban van a Nivea BB Cream, mely fényvédőt is tartalmaz. Az erősebb fedésért az AVON újdonságát, az Ideal Flawless alapozót ajánljuk, mely elfedi a piros foltokat, egyenletes bőrt alkot.

Heidi Klum fotó: AFP
Heidi Klum fotó: AFP

1. Nivea BB krém, 2. AVON Ideal Flawless alapozó

Mutatós és egyszerű smink

A szupermodell sminkje az egyik legegyszerűbb típus. Szemhéjadra kenj bázist, hogy a festék egész nap a helyén maradjon. Ezután ecsettel vidd fel a csillogó vagy selyemfényű rizspapír színű szemhéjfestéket. A fehér festék túl világos lenne, természetellenesnek hatna. Bár az erősen kontúrozott szemek is túl vannak a natúr arcon, mégis fontos, hogy a smink egyes részleteit lágyan hagyd. Így egészítik ki egymást az elemek, és a végeredmény így fog illeszkedni arcodhoz, személyiségedhez. A L'Oréal Color Infaillible szemhéjpúderek közül a 02 árnyalat minden bőrszínhez jól mutat.

Vedd a fekete vagy sötétbarna ceruzádat és kontúrozd vele körbe a szemedet. A vonal a külső szemzugban legyen a legvastagabb, majd a belső zug felé haladva vékonyodjon el, vagyis "fusson bele" a pillasorba. Figyelj rá, hogy egészen a pillatőbe húzd a vonalat. Ez nagyjából olyan mozdulat, mintha a szemgolyódat festenéd, persze nem viszed addig a ceruzát, de a szempillák között is kifested. Az alsó és a felső részen is így igazán igéző lesz a tekinteted. A vízvonalat is fesd végig a ceruzával. Kedvenceink az ébenfekete MAC Feline és a vízálló Artdeco Soft Eye Liner szemceruza Deep Forest Brown színben.

1. Artdeco Soft Eye Liner vízálló szemceruza 2. MAC Feline szemceruza,
3. Artdeco bázis szemhéjra,
4. L'Oréal Color Infaillible szemhéjpúder,
5. MAC Handwritten szemhéjfesték, 6. L'Oréal Voluminous x5 szempillaspirál

Kifinomult satírozás és szexi szempillák

Amikor megvagy a kontúrral, egy ceruza (kúp) végű ecsettel, illetve bármilyen rövid sörtéjű ecsettel enyhén satírozd el a vonalat és egy ugyancsak sötétbarna szemhéjpúderrel fixáld a ceruzát. Ha így teszel, tartósabb lesz a sminked, nem mászik a szemed alá délelőtt 10 órára, és a satírozásnak köszönhetően kifinomultabb lesz a végeredmény. A MAC Handwritten fantázianevű szemhéjfestéke kakaóbarna árnyalatával és selymes textúrájával az egyik legjobb választás a boltok polcairól.

A szempillák tekintetében ne fogd vissza magadat! A smink a pillák festése után kel életre! Ha buli van, a két-három réteg sem sok, de mindig válaszd szét a szálakat, festékcsomó ne legyen rajtuk. Álomszép, hosszú és dús pillákat ad a L'Oréal Voluminous 5x.

A szemed és az ajkad is lehet hangsúlyos egyszerre

A klasszikus sminkszabályok között szerepel, hogy csak egy területet hangsúlyozz az arcodon. Ha a szemedet erősen kontúrozod, az ajkadra már csak hússzínt használj. Ezért mondjuk, hogy nincsen szabály a sminkelésben... lám, Heidi Klum intenzív színeket használ, mégsem idegen tőle ez a kinézet. Ha érzel elég bátorságot, akkor a Maybelline Wine and Forever árnyalatú, szupertartós ajakrúzsa jó választás.

Heidi Klum fotó: AFP
Heidi Klum fotó: AFP

1. Maybelline Wine and Forever rúzs, 2. Catrice Toffee Fairy pirosító

Végül arcpír gyanánt egy enyhe csillogású highlightert ajánlunk, vagy egy tóp, azaz semleges színű arcpírt, amivel csak jelzed arcod formáját. Mivel két területet már kiemeltünk, az arcpírral visszafogottan bánunk. A Catrice-nál találod a Toffee Fairy árnyalatot, mely pont az a meleg bézs szín, amivel nem leszel sápadt, és egy mozdulattal eléred a kívánt hatást.

Sminkelj úgy, mint Julianne Moore!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130521-julienne-moore-elegans-sminkje-a-cannesi-filmfesztivalon.htmlLélegzetelállító smink fesztiválszezonrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130612-hogyan-legyek-jo-no-dogos-fesztivalsmink-nyarra.htmlKáprázatos sztársminkek a Comet gálárólhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130613-kaprazatos-sztarsminkek-a-viva-comet-galarol.htmlÍgy sminkelj strandra, hogy ne folyjon szét az arcod!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130604-sminktippek-strandra-fenyvedo-alapozo-porusosszehuzo-vizszinu-smink.htmlKis szemű sztárok sminktrükkjeihttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130527-smink-trukkok-kis-szemu-holgyeknek-vegy-peldat-selena-gomez-taylor.htmlImádjuk a türkizt! Üde nyári smink forró napokrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130522-hogyan-legyek-jo-no-nyari-smink.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.