Fátyol helyett: csinálj egyedi fejdíszt

fátyol fashion week lakodalom esküvő fejdísz menyasszony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell varrónőnek lenni ahhoz, hogy az esküvődön egyedi, saját készítésű fejdíszben pompázz. A Life.hu most most három pofonegyszerű, de annál látványosabb hajbavalót gyűjtött össze az aráknak.

A mai trendeknek megfelelően sok menyasszony fátyol helyett inkább csak fejdíszt, fejpántot vagy éppen (mű)virágkoszorút tesz a fejére a nagy napon. Ha igazán különleges menyasszonyok akartok lenni, akkor a boltban kapható fejdíszek helyett készítsétek el azt ti magatok, a saját stílusotokban.

Tüll és hajtű

Ha a menyasszonynak kontyos frizurája lesz, akkor a legmegfelelőbb egy csatos, hajtűs hajdísz lehet. Ha pedig a tüll fejdísz passzol a ruhához, akkor még egyszerűbb dolguk van azoknak az aráknak, akik ezt választják. A jó tartással rendelkező, könnyen varrható tüllel könnyű bánni, könnyebb, mint a csipkével. Ahogyan ez a leírás is bemutatja, nem lesz másra szükségünk, mint egy megfelelő méretű hajtűre, egy kis darab tüllanyagra, tűre, cérnára, és amennyiben még díszíteni szeretnénk a fejrevalót, gyöngyökre, tollra és strasszokra. A tüllből vághatunk kisebbet, nagyobbat, amekkora fátylat szeretnénk. Érdemes hajtogatni, néhány öltéssel itt-ott beráncolni, sokkal jobban mutat majd. Próbálkozzatok bátran a tükör előtt, miután megvan a megfelelő méret és forma, varrjátok fel a hajtűre, végül pedig díszítsétek azzal, amivel szeretnétek.

Forrás: www.100layercake.com
Forrás: www.100layercake.com

Virágkoszorú

Ha te is olyan menyasszony vagy, akinek az esküvője visszafogott, természetes stílusú lesz, a ruhád esetleg egy egyszerű vonalvezetésű csipke, a hajadat leeresztve viseled majd, akkor ezt a fejdíszt imádni fogod! Az egyszerű virágfüzér nagyon jól mutat, főleg, ha azonos virágokból készült, mint a menyasszonyi csokor és a dekoráció többi része. Ahogyan az itt bemutatott leírásból is kiderül, csak néhány hosszabb szárú virágra és vékony, kézzel is könnyen formázható drótra lesz szükség. A drót segít a virágokat kör alakba rendezni - ennyi az egész!

Forrás: www.oncewed.com
Forrás: www.oncewed.com

Csipkéből fejpánt

Mióta elasztikus csipkét lehet kapni, azóta ebből is játszva készíthetünk csodás fejdíszt. Aki egyébként is csipkébe borul az esküvőjén, ahhoz kitűnően passzol egy ilyen darab. De ahhoz is, aki pont egy teljesen egyszerű, visszafogott anyagú fehér ruhában pompázik majd, hiszen megfűszerezheti egy csipkecsodával az összhatást. Ha elasztikus a csipke, és hosszú az ara haja, akkor csak a két végét kell néhány öltéssel összevarrni. Akik rövid hajúak vagy éppen kontyos menyasszonyok lesztek, és nem szeretnétek, ha hátul az illesztés látszódna, akkor tegyétek oldalra az illesztést, és takarjátok el egy textilvirággal vagy gyöngyökkel. Ha nem elasztikus a csipke, akkor sincs gond, hiszen csak hátulra be kell varrni egy körülbelül 5 centiméter hosszú gumit, és máris kész!

Forrás: www.vwbblog.com
Forrás: www.vwbblog.com

Klasszikus vagy extrém? - Cipők menyasszonyoknakhttp://www.life.hu/legytrendi/20130703-kalsszikus-extrem-szines-balerina-cipok-menyaszonyoknak-eskuvore.htmlPink álom, zöld lagzi - Te milyen esküvőre vágysz?http://www.life.hu/legytrendi/20130612-mit-uzen-az-eskuvod-a-szinek-ereje-pink-zold-szurke.html3 tökéletes összeállítás, ha esküvőre vagy hivataloshttp://www.life.hu/legytrendi/20130508-ilyen-ruhakat-viselhetunk-az-eskuvokon-ha-vendegek-vagyunk.htmlElbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.htmlA világ leghíresebb esküvői ruháihttp://www.life.hu/legytrendi/20130424-a-vilag-leghiresebb-eskuvoi-ruhai-kate-moss-katalin-hercegno-grace.html2013-as esküvői trend, amely téged is elvarázsolhttp://www.life.hu/legytrendi/20130430-2013as-eskuvoi-trend-az-1920as-evek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.