Ilyen nadrág illik a fenekedre

2013.08.08. 20:32

Úgy érzed, egyik nadrág sem áll rajtad tökéletesen? A nehezen beszerzett farmerek végül mindig a szekrény mélyére kerülnek? Nem veled van a baj! Ismerd meg a popsikategóriákat, és találd meg a hozzád illő nadrágfazont!

Ismerős a jelenet? Hosszú válogatás után benyomulsz a szauna hőmérsékletű 1x1-es próbafülkébe, majd izzasztó percek után magadra húzod a kiszemelt farmert. Elégedetten konstatálod, hogy a szín jó, a fazon is tűrhető, sőt, még a derékvonal sincs a bugyidnál, majd hátrasandítasz a legproblémásabb területre. Az elölről jelesre vizsgázott fazon a fenekedet lelapítja/összenyomja/ötször akkorának mutatja, mint amire emlékeztél az edzőterem üvegfaláról. Csalódottan rángatod le magadról a darabot, és közben megfogadod, soha többet esti nasi.

Pedig a bűnös nem te vagy, hanem a rosszul kiválasztott nadrágfazon! Ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes nadrágot, nem elég tisztában lenned a szín- és alkattípusoddal. Az elsőre viccesnek és ostobának tűnő "popsikategorizálás" segít, hogy rálelj az áhított farmerre - bármilyen méretben! A találgatásban segítségedre lesz Szemes Nóra személyi stylist, stílustanácsadó.
Ismerd meg az alapkategóriákat:

1. Fordított V alakú fenék

Ha ehhez a kategóriához tartozol, akkor a derekad kisebb, mint a csípőd. A fenék legszélesebb szakasza a csípőnél és a popsi felső részénél van. Optikailag úgy tűnik, mintha a feneked sokkal nehezebb lenne a csípődnél, és lefelé húzná azt. A csípő-derék-fenék hármasa így egy fordított V betűt formáz.

Ebbe a kategóriába tartozik például Demi Moore és Paris Hilton is. Szemes Nóra személyi stylist szerint ennek a típusnak minden jól áll, ami lefelé bővül. Ideális választás a rejtett zsebes ("csíkzsebes") fazon, ám kerülendő a magas derekú farmer.


1. Zara - 9995 forint 2. Mango - 3995 forint 3. Camaieu - 14.95 euro

2. Szögletes vagy férfias fenék

Ha ehhez a kategóriához tartozol, akkor a derekad és a csípőd nagyjából egyforma széles. A feneked valószínűleg kicsi és izmos, így alkotva a derékkal és csípővel egy négyszöget. A deréktájékon előfordulhat némi zsírpárna, amit igen nehéz eltávolítani vagy átformálni.

A szögletes kategóriába tartozik Cameron Diaz és Kylie Minogue. A szakértő szerint ennek a típusnak kedveznek a skinny fazonok és 7/8-os farmerek. Jöhetnek a nagy zsebek rátéttel, mintával vagy feltűnő díszítéssel, strasszkövekkel. A legtöbb zseb nélküli fazon is jó döntésnek bizonyulhat. A fenékrésznél bővülő fazonok, pl. a háremnadrág és a trapéznadrág is nekik áll a legjobban.


1. Zara - 9995 forint 2. Zara - 5995 forint 3. Bershka - 2995 forint

3. Kerek vagy cseresznye alakú fenék

Ha ehhez a típushoz tartozol, akkor a derekad lágyan ível, míg a csípőd folyamatosan szélesedik. A fenék szélessége kb. a felénél "tetőzik", így alkotva cseresznye formát. Előfordulhat, hogy nehéznek érzed a feneked alsó részét, vagy úgy látod, hogy ott összpontosul a popsid leginkább. Ezen a fenékgyakorlatok sokat segíthetnek.

Ide sorolható a szupertestű Naomi Campbell és a született feleség, Terry Hatcher is. A stílustanácsadó azt javasolja, hogy a cseresznye formával büszkélkedő nők kerüljék a boyfriend fazonú farmerek és a rövid, 3/4-es vagy 7/8-os nadrágokat, mert ezek optikailag növelik a fenék méretét. A klasszikus fazonok, az egyenesebb szárú nadrágok jó választásnak bizonyulnak. Jöhetnek a zsebek is!


1. H&M - 9990 forint 2. H&M - 8995 forint 3. Mango - 9995 forint

4. Szív alakú vagy ovális fenék

Ha ehhez a kategóriához tartozol, akkor valószínűleg elégedett vagy a fenekeddel. Napjainkban ez a legnépszerűbb és leginkább vágyott típus. A szív alakú fenéknél a derék-csípő arány szembetűnő, a popsinak van egy kisebb felső és egy szélesebb alsó része. Elhízás esetén a popsi lefelé nő, amit némi edzéssel könnyen kerekebbé lehet varázsolni.

A popsikirálynők, pl. J.Lo, Beyoncé vagy Shakira is ebbe a csoportba tartozik. Szemes Nóra stílustanácsadó szerint ebbe a kategóriába tartozó nőknek a legnagyobb figyelmet az anyagválasztásra kell fordítaniuk. A túl sztreccses, tapadós vagy pont ellenkezőleg, a túl merev vagy bő farmerek optikailag növelik a popsi méretét. Fontos, hogy a nadrág egyenes fazonú legyen, vagyis a combon is feszüljön, ellenben ne tapadjon hozzá teljesen a vádlihoz. A magas derekú változatok és a díszített zsebek remekül mutatnak a szív formájú popsikon.


1. Bershka - 3995 forint 2. Orsay - 15 euro 3. Orsay - 10 euro

Elégedetlen vagy a fenékformáddal? A tervezők már előrukkoltak a popsi push-uppal. A bugyinak vagy leggingsnek köszönhetően a feneked formásabb és kívánatosabb lesz!

Szafari a betondzsungelbenhttp://www.life.hu/legytrendi/20130807-divatosan-kanikulaban-szafari-stilus-a-betondzsungelben.html Átalakít a Jónő Team: Szilvi végre gyönyörűhttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130806-atalakit-a-jono-team-takacs-nora-szilvi-onbizalomkuraja-utan-vegre.html Mintás cipők többféle stílusbanhttp://www.life.hu/legytrendi/20130805-divatos-mintas-cipok-tobbfele-stilusban-igy-viseld.html 10 divatbaki, amitől öregnek és fáradtnak tűnszhttp://www.life.hu/legytrendi/20130802-10-divatbaki-amitol-idosebbnek-tunhetsz.html Így lehetsz mindig csinos - 10 tipp világsztároktólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130801-trend-es-stilus-lesd-el-blake-lively-helen-mirren-cate.html


 

stílusfenéknadrágtestalkatdivattrend