Fekete blúz - Találd meg a saját stílusodban!

2013.09.02. 22:09

Igazi alapdarabra vágysz, amely mindig tökéletes megjelenést biztosít neked? Élvezd ki a fekete blúz reneszánszát, és szerezz be egy letisztult fazont! A most divatos díszített, áttetsző darabokban talpig nő leszel - akár farmerrel, akár ceruzaszoknyával viseled.

A könnyed, nyári színeket felváltják a mélyebb tónusok: az egyre fogyó akciós darabok mellett megjelentek az üzletekben az őszi-téli szezon első hírnökei. A sötétbarna, mélykék és katonazöld mellett a vezető szín természetesen idén ősszel is a fekete lesz. A pamutból készült nyári ujjatlanok a hidegben hosszú ujjú, ám áttetsző fazonban térnek vissza a boltok polcaira.

A tervezők a magasan záródó, rátétekkel díszített nyakrészt az áttetsző anyaggal ellensúlyozták. A nemes matériák az erős nő szimbólumai: a selyem, a muszlin és a csipke egyszerre mutatják érzékinek és démoninak viselőjét. A vonalvezetés letisztult: szinte minden darab lágyan követi a test vonalát, ám nem árul el túl sokat viselőjéről.

Elő a nyakláncokkal!

Bár a fekete viselése egyszerűnek és tévedhetetlennek tűnik, Szemes Nóra stílustanácsadó  mégis óvatosságra int az alapdarabbal kapcsolatban. A tévhittel ellentétben a fekete nem áll mindenkinek jól, sőt! 35-40 felé közeledve kerülni kell ezt az árnyalatot, mert bekeményíti a vonásokat, és az arc sápadtnak, fakónak tűnik tőle. Még a fiatalabb korosztálynak is érdemes sminkkel viselni a trenddarabokat.
A személyi stylist szerint nem szabad kihagyni a fekete blúzban rejlő varázslatos eleganciát: a sportos darabok helyett idén télen inkább szoknyával vagy egyenes szabású farmerral, illetve magas sarkú cipővel kombináld. Ajánlott nagyobb ékszerrel párosítanod az új szerzeményedet: a színes nyakláncok vagy körgallérok tompítják a fekete sápasztó hatását. Ha kerülnéd a nemesfémek viselését, válassz magasan záródó inget gyöngy vagy strassz díszítéssel, esetleg rátéttel, varrással.
A fekete-fehér kombináció még mindig nem ment ki a divatból, így fehér alsórésszel vagy fehér blézerrel, esetleg fehér kiegészítőkkel is viselheted új fekete blúzodat.

Inspirálódj velünk: 

Az örök klasszikus kombináció egy csipetnyi rafinériával:


1. Blúz, Mango - 6595 forint 2. Szoknya, Zara - 9595 forint 3. Charm Swarovski - 18.800 forint
4. Táska, Stradivarius - 15.990 forint 5. Cipő, Humanic 34.990 forint


A megbízható farmer-párosítás:


1. Nyaklánc, SIX - 12,95 euró 2. Öv, Mango - 6595 forint 3. Nadrág, Zara - 13.995 forint
4. Cipő, Stradivarius - 9595 forint 5. Táska, Bershka - 2595 forint
6. Selyemblúz, Zara - 13.995 forint

A régi-új visszatérő: A-vonalú farmerszoknya:


1. Sifonblúz, H&M - 9490 forint 2. Farmerszoknya, Zara - 13.995 forint 3. Cipő, Bershka - 6995 forint
4. Táska, Stradivarius - 7995 forint

Ne feledd, a természetes anyagból készült darabok hamar elvesztik a színüket! A reklámokban ajánlott csodaszerek ellenére a vászon vagy pamut blúzok 8 hónap alatt szürkésre kopnak. Az idei trendanyagok, például a selyem vagy a muszlin tovább megőrzik színüket, ám mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod értük.

 

Surranók és tűsarkak - őszi cipődivathttp://www.life.hu/legytrendi/20130829-surranok-tusarkak-loaferek-balerinak-cipodivat-2013-osz.html A legmenőbb celeblábbelikhttp://www.life.hu/legytrendi/20130829-vilagsztarok-imadott-cipoi-beyonce.html Kabátok, dzsekik őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20130828-kabatok-dzsekik-pelerinek-oszre-a-legujabb-trendek-szerint.html Mutasd a testalkatod - ez a ruha illik ráhttp://www.life.hu/legytrendi/20130827-ilyen-tokeletes-ruha-minden-testalkatra.html Átalakít a Jónő Team: plus size modell lett Ivetthttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130826-atalakit-a-jono-team-takacs-nora-plus-size-modell-lett.html
divattrendblúzfekete szín