fashion week körömlakk szépségápolás körömfestés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az élénk színű nyári lakkokat ősszel mindig felváltják az elegáns, sötétebb színek. De vajon ezek közül melyik árnyalat és milyen minta a legnépszerűbb idén ősszel? Megmutatjuk!

Sötét színek

A hagyományos, sötét őszi színek közül idén a kék, a lila és a borvörös a legmenőbbek. A sötétkéket azért szeretjük, mert nem olyan meredek, mint a fekete, mégis bevállalós hatást kelt. A legjobb, ha a körmöd rövid, kerek vagy kicsit ovális. A lila szinte minden ősszel felkerül a palettára, idén elsősorban a hosszabb körmökre ajánlják a szín minden árnyalatát, a világosabbaktól az egész sötét szilvaliláig. Ha divatos körmökre vágysz, piros helyett inkább válaszd a borvöröst és a bordót.

Élénk árnyalatok

Ha a nyár élénkségét szeretnéd átmenteni az őszi körömlakkjaidba, a melegebb árnyalatokat keresd. Vesd be az élénk narancsszíneket, világostól a sötétig, vagy a pávakéket. Ha ennél hidegebb tónusra vágysz, akkor pedig a királykéket, de a sötétzöld is jó választás lehet.

Forrás: Origo
Forrás: Origo

Semlegesek a hétköznapokra

Ha olyan lakkra van szükséged, amely egyszerre menő, és a legszigorúbb dress-code-nak is megfelel, az őszi trendszínek között ilyet is találsz. Először is, itt van mindjárt a nude trend, amely évek óta stabilan tartja magát. Nem is csoda, hiszen a bőr tónusát idéző árnyalatok kellően diszkrétek akár egy üzleti tárgyalásra is, és optikailag megnyújtják az ujjakat. A "meztelen" árnyalatok mellé idén felzárkóztak a szürke tónusok is, aki pedig egy kicsivel sötétebb, ám még mindig elegáns, semleges árnyalatra vágyik, annak ott a csokibarna, amellyel szintén nem nagyon lehet mellélőni.

Metálfény

A metálszínek is ultradivatosak az ősszel. Az arany is ott van a listán, ám most mintha kicsivel hátrébb szorult volna, hogy helyet adjon az ezüst tónusainak a világos ezüstszürkétől a sötét grafitszürkéig, valamint a színes, metálfényű lakkoknak. Elsősorban hosszú, olválisra reszelt körmökön mutat jól, de a sötétebb árnyalatokkal a rövid, szögletesre és oválisra formázott körmöket is feldobhatjuk.

3D hatás

Ha merészebb körmökre vágysz, próbáld ki a háromdimenziós, vagy legalábbis ilyen hatást keltő körömdíszeket. Jöhetnek a glitteres körömlakkok, a csipkés körömmatricák, de akár a körömre applikált szegecsek vagy gyöngyök is. Ez utóbbiaknak persze megvan az a hátrányuk, hogy hajlamosak mindenbe beleakadni, de egy-egy különleges estére érdemes velük próbálkozni. A hétköznapokra pedig a háromdimenziós hatást keltő körömmatricák tesznek jó szolgálatot.

Gel-lac otthon

A zselés lakkok jöttek, láttak és győztek, hiszen pár perc alatt megszáradnak, és két hétig garantáltan sérülésmentesek, fényesek és elegánsak. Ám elterjedésük kezdete óta azt is tudjuk már, hogy az előkészítés, ha óvatlanul csinálják, alaposan tönkreteheti a körmöt, ráadásul kéthetente körmöshöz járni is időigényes. A kozmetikai cégek előtt tehát ott volt a feladat: olyan lakkot alkotni, ami ugyanazt tudja, mint a zselés lakkok, de otthon is elkészíthető legyen a manikűr, ráadásul biztonságosan, a körömlemez sérülése nélkül. Így született meg a lehúzható zselés alaplakk, amelyre a francia manikűrt és az élénk színű lakkokat ugyanúgy felviheted. A lakkréteg a LED-lámpa fénye alatt egy perc alatt megszilárdul.

Darabos Évi, többszörös magyar és Európa-bajnoka műkörömépítő a következőket javasolja őszre:

- ,,Közvetlenül lakkozás előtt egy finom szemcséjű reszelővel formázd a körmeidet, majd egy finom szivacsos reszelővel (bufferrel) óvatosan mattítsd át a körmöd felszínét, végül alaposan portalanítsd le egy körömkefével. Így a lakk tartósabb lesz a körmeiden.

- Régebbi, már megunt lakkjaidat újra trendivé teheted: az alapszínre felkent nagyobb szemű csillámokat tartalmazó fedőlakkal a disco korszakot idézheted meg, míg ha mattító fedőlakkal vonod be a körmödet, a legújabb divatirányzatok követője lehetsz.

- Ne feledkezz el a köröm körüli bőr ápolásáról sem. Használj naponta vitaminokban gazdag bőrápoló olajat, de ha ez nincs kéznél, akkor megteszi egy kis langyos olívaolaj is, amely néhány perces áztatás után újjávarázsolja a bőrödet és a körmeidet."



Így őrzi meg szépségét Görög Zitahttp://www.life.hu/szepulj/20130924-igy-harcol-gorog-zita-a-rancok-ellen.htmlÍgy tüntetheted el a kicsi arcáról a himlőhelyethttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130902-mit-tehetek-a-baranyhimlo-utan-megmaradt-himlohelyekkel-dr-kaszab-csilla.html5 csodás hajkorona a filmvászonrólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130829-5-csodas-haj-a-filmvaszonrol.htmlA modell, aki hízik divatbemutató előtthttp://www.life.hu/szepulj/20130920-lindsay-ellingson-a-victorias-secret-modellje-hizasba-kezdett-a-divatbemutato.htmlÍgy készíts bulisminket pillanatok alatt!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130918-hogyan-legyek-jo-no-csodas-es-gyors-smink-buliba.htmlElragadó, csajos öv pár madzagból - Így készítsd el!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130917-hogyan-legyek-jo-no-csomos-ov-keszitese.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.