10 divatbaki, amit ne kövess el nagy mellűként!

2013.10.22. 10:52

Felpolcolt keblek, csőtopban "kettévágott" mell, köldökig kivágott felső - te is követted már el ezeket a stílusbakikat nagy mellűként? A Life.hu összegyűjtötte a 10 leggyakoribbat.

Buja dudák a sztárvilágban

Közhely, de igaz: akinek kicsi van, nagyot szeretne, akinek nagy van, kisebbre vágyik. Pedig az áhított dús keblek több gonddal és odafigyeléssel járnak, mint aprócska vetélytársaik. A vékony, fiús alkatú lányokra tervezett kollekciók nem kedveznek a D-kosár feletti mellmérettel megáldott, nőies trendkövetőknek. Pedig a leggyakoribb stílusbakik egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhetők lennének. Szemes Nóra stílustanácsadó és személyi stylist minden baki mellé javasol egy ideálisabb választást - így te már elkerülheted őket!

Forrás: Thinkstock

1. Nem megfelelő méretű melltartó
Sajnos itthon a nők 80%-a nem választ helyesen melltartót. Átlagosan 2-3 mérettel kisebb kosarat és 1-2 mérettel nagyobb hátméretet vásárolnak a hölgyek. A kisebb kosárnak köszönhetően a mellek összenyomódnak, ami egy előnytelen kivágással kombinálva közönségessé teszi viselőjét.

Az ideális választás:
A nagy mellek súlyukból adódóan hamar megereszkednek, és akár 10 cm-rel is lejjebb kerülhetnek a mellkason. Az ideális melltartó a könyök és a váll közé emeli a mellet, de nem nyomja össze őket. B kosár felett kerüld a push up-os fazonokat, és ezzel együtt a tehenészlány megjelenést.

2. Buggyos, ráncolt, húzott felsők
Néha az az érzése az embernek, hogy a nagy mellű nők csak mellből állnak. A túlságosan kihangsúlyozott felsőtest elvonja a figyelmet a lábakról, így groteszk megjelenést kölcsönöz viselőjének. Nagy mellűként érdemes elkerülnöd a mellnél/hasnál buggyos, ráncolt, húzott felsőket, mert ezek optikailag még inkább növelik a felsőtestedet.

Az ideális választás:
Jó választásnak bizonyulnak számodra a V-kivágású blúzok, mert nyújtják az alakodat.

3. Hangsúlyos vállmegoldások
A most divatos hangsúlyos vállmegoldások szintén előnytelenek neked. A vállnál buggyos/ráncolt vagy fodros felsők általában zárt mellrésszel párosulnak, így bár kihangsúlyozzák, mégis összenyomják a felsőtestet.

Az ideális választás:
Nagy mellűként érdemes vastag pántos vagy rövid ujjú fazont választanod.

 

Mellnagyobbítás jógával - Lehetséges?


4. Túl mély kivágás
Egy kivágott ruha akkor mutat igazán, ha van mit belerakni. Ám nem mindegy, mekkora méretben. Sok nagy mellű nő követi el azt a hibát, hogy szinte az egész mellét a nagyközönség szeme elé tárja - hiszen kiemeli azt, amire a leginkább büszke. Ez sajnos a legtöbbször - tudattalanul - az ízléstelenség határát súrolja. Gondolj csak Pamela Anderson vagy Kim Kardashian ruháira!

Az ideális választás:
Minden alkalommal ellenőrizd a dekoltázsod: az ideális, ha éppen hogy látszódik a mell "bevágása" (a két mell közötti szakasz).

5. Magasan záródó kerek nyakkivágás
A kerek nyakkivágás rendkívül előnytelen a méretes keblekkel megáldott nőknek. Optikailag szinte összenyomják a melleidet - ám nem méretében, hanem terjedelmében.

Az ideális választás:
Biztosabb választás, ha a blúzod vagy topod enyhén kivágott.

Forrás: Thinkstock

6. A tiltólistás csőtop
A nyári szezon egyik kedvenc darabja a csőtop: kényelmes és lenge viselet, amely hétköznapokon és különleges alkalmakkor is megállja a helyét. A csőfazonú felső viszont csak kis mellen, pánt nélküli melltartóval elfogadható viselet. A C méretű vagy a feletti valódi (nem szilikon) mellet szinte kettévágja: felül és alul is bugyog ki belőle a belevaló. Mivel ilyen kosárral szinte lehetetlen olyan pánt nélküli fazont találnod, ami tart is, marad a szilikonpánt, ami abszolút tiltólistás kombináció.

Az ideális választás:
Ha nem akarsz lemondani a pánt nélküli fazonokról, akkor inkább fűzős vagy míderes fazont válassz a pamutverzió helyett!

Ne ámítsuk magunkat! Ilyen egy normális mell


7. Nagy, nyomott mintás felső
A boltokat elárasztó hatalmas állatmintás vagy vicces feliratos felsők szintén nem túl ideálisak számodra. Ezek optikailag tovább növelik az amúgy sem kicsi felsőtested.

Az ideális választás:
Válassz karcsúsított fazont! A bő lebernyegek csak a fiús alkaton mutatnak jól, viszont egy övvel vagy szalaggal átkötött, V-kivágású fazon kihangsúlyozza nőies vonalaidat!

8. Spagettipántos felső
A nyári szezon másik kedvence, a spagetti (extra vékony) pántos felsők sem neked lettek kitalálva. Mivel a nagyobb keblekhez vastagabb melltartópántok tartoznak, a fazon elveszíti értelmét, vagyis a leheletvékony pántok kacérságát.

Az ideális választás:
Ha el akarod kerülni a közönségesség látszatát, válassz vastagabb pántos fazonokat mind aláöltözőkben, mind felsőkben. Ezek egyrészt sokkal kényelmesebbek, másrészt sokkal dekoratívabbnak tűnsz bennük. A leheletnyi pántokat tartogasd a fülledt hálószobádba!

Forrás: Thinkstock

Tényleg növelhető masszírozással a mell?


9. Szétszakadó ingek
Az egyik leggyakrabban előforduló stílusbaki a mellrésznél "szétszakadó" ingek viselése. Gyakran előfordul irodákban és hivatalos rendezvényeken is, hogy a telt keblű hölgyek blúzába oldalról tökéletesen belátni, pedig ez egy egyszerű trükkel könnyen elkerülhető lenne.

Az ideális választás:
A nyakig gombolós fazon helyett válassz mellig gombolható típust. Ez nemcsak optikailag javít a megjelenésen (V-alakú gallér), de kényelmesebb is. Ha a dress code nem engedi meg a minimális dekoltázst sem, akkor a nehezen összegombolható részt egyszerűen varrd össze. Ehhez remek választás az oldalt cipzáros típusú ing.

10. Garbó
Sajnos a nagy mellű nőknek a garbó is tiltólistás viselet - ahogy a vastag kötött pulóverek, a gyapjúból, illetve buké anyagból készült felsőrészek is. Ezek optikailag még tovább növelik a felsőtestet, és aránytalan megjelenést kölcsönöznek.

Az ideális választás:
A nehéz anyagok helyett koncentrálj a könnyed, nőies szövetekre. Válassz pamut, selyem vagy csipke felsőrészeket. Ezek az idei szezonban is nagy népszerűségnek örvendenek.
A legszebb gumicsizmák őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20131016-divat-es-trend-az-osz-10-legszebb-gumicsizmaja.html Meglepő ruhadarab az X-Faktor színpadánhttp://www.life.hu/legytrendi/20131020-erdesz-tamas-az-xfaktor-enekese-a-fat-phoenix-tagja-extrem.html Tupír és csillogás - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/legytrendi/20131018-a-lifehu-heti-stilusmustrajaban-szerepel-amy-adams-charlize-theron-selena.html Fémek mindenhol - vagány bizsuk és táskák őszrehttp://www.life.hu/legytrendi/20131017-divat-es-trend-femes-ovek-nyaklancok-karkotok-es-taskak.html
divattrendstílusruhanagy mell