fashion week Melissa Mouio ruha személyi vásárló stílus stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 30 sincs, de Chicagóban máris vezető személyi stylist Melissa Mouio, aki rendszeresen szerepel amerikai divatmagazinokban és televíziós műsorokban is. A fiatal amerikai lány - akit idén beválasztottak Chicago 50 legszebb embere közé - nemrég Magyarországon járt egy barátja esküvőjén, így alkalmunk nyílt beszélgetni divatról, stílusról és a magyarok öltözködéséről.

Melt természetesen már egész kiskorában érdekelte a divat: imádta a ruhákat, és az ötévesen kapott első, trendi műanyag cipellőjét az összes szomszédjának meg kellett mutatnia. Rajongása később sem hagyott alább. "Mindig is imádtak velem shoppingolni a barátnőim. Az ő ötletük volt, hogy kezdjek el ezzel komolyabban is foglalkozni. Akkor még hihetetlennek tűnt, hogy olyan munkám legyen, ami a hobbim is, és nem mellesleg imádom csinálni. Ez azóta sem változott: dolgozom magazinfotózásokon, ruhaüzleteknek, hívnak tévéműsorokba, és vannak ügyfeleim, akikkel vásárolni járok. Ez a munkám legjobb része: imádom látni a változást az embereken, amit egy-egy jól megválasztott darab okoz."

Forrás: Melissa Mouio
Forrás: Melissa Mouio

A divatimádó lánynak természetesen Európát is látnia kellett ahhoz, hogy profi legyen az öltözködés terén, de Olaszországon kívül Budapestet is nagyon megszerette. "19 éves koromban egy ideig Toscanában éltem - az ottani emberek stílusa és gondolkodásmódja pedig úgy hatott rám, ahogy az Államok soha nem fog. Amiről korábban csak olvastam, azt végre láttam is: az olaszok stílusérzékéhez hasonlót sehol a világon nem tapasztaltam. Az Egyesült Államokban az öltözködésnél abszolút a kényelmi szempontok állnak az első helyen, ezzel szemben Európában fontos az egyéniség. Így vannak ezzel a magyarok is. Mindig is vágytam Budapestre. A város korábban úgy élt a képzeletemben, mint egy hely élénk kulturális élettel, különleges ételekkel, csodás építészettel és bohém életstílussal. Idén, amikor itt jártam, a legmeglepőbb a férfiak öltözködése volt: hihetetlen, hogy a budapesti pasik milyen szűk nadrágokat képesek felvenni - az Államokban teljesen mást gondol az ember európai stílusnak. Az viszont tetszett, hogy itt a nők bátran viselik a világos színeket is, nem csak állandóan a feketét. Ettől mindjárt jobb kedve lesz az embernek."

Kíváncsiak voltunk arra is, milyen tippeket leshetünk el a profitól: "Szerintem a leglényegesebb, hogy teljesen mindegy, mi a divat, az ember öltözzön mindig a saját testalkatának megfelelően. Ha egy ránk szabott darabot viselnünk, az nagyon sokat dob a megjelenésünkön. Számomra a tökéletes szett egy jó farmer, egy frissen vasalt, hófehér póló és egy rakás különleges, egyedi bizsu. Ehhez már csak egy blézer vagy egy dzseki, egy tűsarkú vagy egy jó csizma kell - és szinte bárhová tökéletes lesz a megjelenésünk. A mostani ügyfeleimnek azt javaslom, hogy a 2013-as őszi-téli szezonra szerezzenek be egy jól szabott csőnadrágot, egy egyszerű kasmírpulcsit, világos felsőket, és különleges, egyedi ékszereket. Hihetetlenül feldobhatja a szettünket egy leheletvékony sál és egy egyszerű, de csinos és jó minőségű magas sarkú cipő. Ezen a téren viszont nem érdemes spórolni: egy jó cipő csodát tesz a legtöbb összeállítással, és nem kell szezononként újat venni. A legnagyobb hiba szerintem, amit elkövethetünk, a hanyagság. Fontos, hogy mi van rajtad, mert sosem tudhatod, kivel futsz össze, és az emberek elsőre külső alapján ítélnek."

Forrás: Melissa Mouio
Forrás: Melissa Mouio

Melissa azt is elárulta, melyik híresség a kedvence: "Imádom Sienna Miller stílusát - szinte mindig kifogástalanok a hétköznapi, abszolút egyéni szettjei, de az is, ahogyan a vörös szőnyegen megjelenik. Mindig trendi, de úgy, hogy azt emeli át a divatból, ami rá a legjobban passzol." A stylist végezetül adott még néhány tippet az idei szezonnal kapcsolatban: "Az élénkkék szín nagyon divatos, így ezt érdemes valamilyen módon beilleszteni a ruhatárunkba, akár egy apró kiegészítő formájában." Hozzátette, hogy a '90-es évek eleje után most ismét hipertrendi a grunge-stílus Kurt Cobain módra: kockás ingek, nadrágok, szakadt farmerek, motoroscsizmák minden mennyiségben jöhetnek. Persze nem mindegy, mikor mit visel az ember. "Számomra egy első randin például egy csinos csőfarmer a tökéletes választás tűsarkú cipővel, egy kényelmes, pihe-puha pulóverrel, leengedett hajjal és egy finom sminkkel. És mit viseljen a pasi? Engem sötét farmerben, bőrcipőben, kasmírsállal és hatalmas mosollyal tudnak elbűvölni..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.