szépségápolás halolaj tőkehal
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos táplálkozási szakértő és szépségtanácsadó szerint a világ legbiztosabb szépségtitka a tőkehalmájolajban rejlik. Ha ezt a csodás összetevőt az arcbőrbe masszírozod, nem csupán puhább és simább lesz a bőr, de az olajban található A- és D-vitaminnak, valamint az omega-3 zsírsavnak köszönhetően hidratálttá és fiatalossá is válik.

Claire Goldwin, a MailOnline nevű internetes lap újságírója nemrég saját magán tesztelte le a sokak által csodaszernek tartott tőkehalmájolajat, és ennek érdekében egy hónapra félretette drágábbnál drágább arckrémeit. A tőkehalmájolajat tartalmazó krémet naponta kétszer alkalmazta, egyszer a reggeli zuhanyozás után, egyszer pedig az esti tisztálkodást követően, emellett pedig napi egy kapszulát is beszedett, mely szintén ugyanezt az összetevőt tartalmazta. Hogy objektíven mérje a változást, egy erre alkalmas eszköz segítségével a kísérlet előtt és után is ellenőriztette a bőrén látható ráncokat, napkárosodásokat, piros foltokat és a pórusok méreteit. A kezelés megkezdése előtti állapot kimutatott bizonyos fokú UV-károsodást, az átlagosnál halványabb bőrtónust és az életkorához képest kevesebb mértékű ráncosodást.

Forrás: Thinkstock

Az újságírónő szerint a kencének kellemes, szinte selymes tapintása volt, amit könnyen a bőrbe lehetett masszírozni, ám eközben olyan visszataszító látványt nyújtott, és kellemetlen szagot árasztott, hogy komolyan aggódott, képes lesz-e ezt négy héten át magára kenni. A szag szerencsére hamar elillant, és az ötödik napon Claire azt tapasztalta, hogy az álla hámlani kezdett, ami könnyen lehet, hogy az A-vitamin következménye volt. Egy hét elteltével már többen megjegyezték, hogy milyen ragyogó a bőre, bár az újságírónő nehezen viselte, hogy a pórusai kitágultak, arca időnként a kelleténél pirosabb volt, sőt még egy pattanás is nőtt az orra közelében.

Az utolsó hét közeledtével azonban a bőre kezdett lenyugodni, és egyre többen jegyezték meg, milyen fiatalosan néz ki. A végső ítéletet azonban a speciális gép mondta ki, mely kimutatta, hogy a Claire szeme körüli ráncok halványodtak, és a korábban egyenetlen bőrszíne pozitív változáson ment át. A bőrgyógyász véleménye szerint nagyjából 4-5 évnyit fiatalodott a kúrának köszönhetően.

Mi a titka a tőkehalmájolajnak?

Dr. Sam Bunting bőrgyógyász szerint a jótékony hatás főleg az omega-3 zsírsavnak köszönhető, és kevésbé az A-vitaminnak. Előbbi ugyanis javítja a bőr állagát és védelmet nyújt az UV-sugarak káros hatásával szemben. A szájon át szedett tabletta szintén kedvezően hat, főleg, ha valaki korábban A- és D-vitaminban, valamint omega-3 zsírsavban szegény étrenden élt. Ennek köszönhetően a bőrsejtek védelmet kapnak, a bőr hidratációja javul, továbbá rugalmasabbá is válik. 

Nem kell hát rögtön kés alá feküdni: ha fiatalos szeretnél maradni, érdemes kipróbálni, mire jutsz természetes módszerekkel!

5 kérdés a szépségről: Dobó Kata http://www.life.hu/szepulj/20131219-szepsegapolas-5-kerdes-a-szepsegrol-dobo-kata.html Jónő blog: Csodaszép ünnepi szettek http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131218-divat-es-trend-jono-blog-csodaszep-unnepi-szettek.html Csodás smink és frizura 15 perc alatt http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20131217-takacs-nora-szakertoi-level-sminkek-es-frizurak-az-unnepekre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.