Így öltöznek a magyar politikusnők – stylist szemmel

Szemes Nóra Csiba Katalin Kunhalmi Ágnes politika light Dúró Dóra Selmeczi Gabriella stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogyan öltözzön, sminkeljen, és milyen frizurát viseljen egy olyan nő, aki aktívan politizál? Szemes Nóra személyi stylist elárulta - szigorúan stylist szemmel nézve -, mi a véleménye Dúró Dóra, Csiba Katalin, Selmeczi Gabriella és Kunhalmi Ágnes megjelenéséről.

Dúró Dóra

A Jobbik szóvivője mindössze huszonhét éves, de már jó ideje aktívan politizál. A stílusát azonban Szemes Nóra szerint még nem sikerült teljesen megtalálnia. "Dóra arca kislányos, ami nagyon jó, de ez nem biztos, hogy előny a politikai életben. Félő, hogy nem veszik elég komolyan, így az ő megjelenésében nagyon fontos, hogy ne öltözzön túl fiatalosan. Ugyanakkor az is lényeges, hogy ne essen a másik végletbe, és ne akarja öregíteni magát néhány komor ruhadarabbal. Egy szakértő ebben tud segíteni, csakúgy, mint a megfelelő színek kiválasztásában" – meséli Nóra, aki szerint ez nagyon is fontos tényező az öltözködésben. "A színeket érdemes jól használni – Dóra néhány fotóját nézve úgy tűnik, sokszor visel olyan árnyalatokat, melyek nem állnak jól neki, és túlságosan sápasztják. Az a jó szín, ami smink nélkül is remekül áll. Neki előnyösebb lenne melegebb, természetesebb tónusokat választani."

Forrás: MTI

A személyi stylist a smink és a frizura fontosságára is felhívja a figyelmet. "A sminkre is érdemes ügyelni: Dóra számára nem szükséges az erős smink, de egy natúr, kamerához mérten elkészített make up mindig hasznos. A rövidebb, tépett haj nem a legelőnyösebb választás a politikusnő számára. A hosszabb, kicsit hullámos haj jobban állt neki, mert kiemelte a bájos vonásait."

Forrás: MTI

Csiba Katalin

Az LMP szóvivőjének stílusával semmi baj, a színeket azonban ő sem mindig találja el. "Nekem úgy tűnik, Katalin nem azokat az árnyalatokat használja, amik valóban jól állnak neki. Az ő haj- és bőrszínéhez a meleg, őszies tónusok passzolnak, ezek sokkal szebben kiemelik a természetes szépségét. A fehér illetve kontrasztos színpárosítások azonban elnyomják a természetes szépségét. Az élénkpiros helyett például remekül állna neki egy narancsos piros szín, illetve a földszínek és a tengerészkék. Egy teljes színváltás nagyon jót tenne neki!" – vélekedik Nóra.

Forrás: MTI

A személyi stylist szerint a frizurán is lehetne változtatni. "Katalinról néztem fotókat az interneten, és úgy vélem, jobban passzolt hozzá az eredeti, középbarna hajszín. Ez nem meglepő, mert szinte mindenkinek jobban áll az eredeti, vagy az ahhoz közelebb álló hajszíne. Katalin mostani árnyalatát túl sötétnek találom" – vallja a szakértő.

Forrás: MTI

Amit még érdemes megemlíteni, azok a kiegészítők – ezek kiválasztására érdemes lenne egy kicsit több hangsúlyt fektetni. "Katalin stílusa visszafogottan elegáns, a szetteket általában jól rakja össze. A kiegészítőket is többnyire eltalálja, bár az szerintem lényeges, hogy a feltűnő fülbevaló és a nyaklánc túl sok együtt – elég a kettőből az egyik."

Selmeczi Gabriella

A FIDESZ országgyűlési képviselője Nóra szerint láthatóan nagyon odafigyel az öltözködésére, és a színeket is jól használja. "Gabriellán látszik, hogy időt és energiát szán a megjelenésére. Jól használja a smink adta lehetőségeket, és a frizurája is mindig rendben van. Amit esetleg érdemes lenne kipróbálnia, az egy más árnyalatú szőke szín."

Forrás: MTI

A személyi stylist elárulta azt is, milyen színek passzolnak legjobban a politikusnőhöz. "Neki sem állnak jól a sötét színek, a rózsaszín azonban abszolút jó választás, de a rikító árnyalatok helyett érdemes lenne a halványabb tónusú ruhák közül válogatni. Gabriellánál nagyon jók az alapok, mindössze egy kis finomhangolásra lenne szükség. A kiegészítőket azonban remekül válogatja össze!" – vallja Nóra.

Forrás: MTI

Kunhalmi Ágnes

Az MSZP elnökségi tagja, a párt oktatáspolitikusa harmincegy éves, ő azonban már tudja, hogyan kell hivatalához mérten öltözködnie. "Ágnes szettjei egytől egyig remekül vannak összerakva. Azt nem tudom, hogy van-e segítsége, de a fotók alapján úgy tűnik, kiváló ízlése van. A megjelenését leginkább Dávid Ibolyáéhoz tudnám hasonlítani –ő is mindig, mindenhol tökéletesen jelent meg. Ágnes tél típus, remekül áll neki a fekete és az élénk színek is. Abszolút a színei szerint öltözik, és örömmel látom, hogy a pár éve divatos colour blockingot is használja – vagyis keveri az élénk színeket egy adott szettben."

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu, MTI

Nóra szerint a politikusnő stílusa is kiváló – nagyon jól választ ruhákat különböző alkalmakra. "Ágnes minimalista öltözeteket választ, nyilvános rendezvényeken nem visel túl áttetsző vagy túl kivágott dolgokat – ez nagyon jó. Az alakja is remek, ezt pedig stílusos ruhadarabokkal kiválóan ki tudja emelni. Abszolút a hivatásának megfelelően öltözik, és a korábbi hölgyekkel ellentétben ő az egyetlen, akinek tényleg jól állna még egy szürke vagy fekete kosztüm is – ő azonban többnyire a színes darabok mellett dönt. Szerintem az ő stílusa tényleg nagyszerű" – vallja Nóra.

Forrás: MTI, Facebook/Kunhalmi Ágnes

Michelle Obama az etalon

Nóra szerint az amerikai first lady megjelenése remek példa arra, hogyan is kellene kinéznie egy nőnek ezekben a körökben. "Michelle Obama kivétel nélkül mindig az alkalomnak megfelelően öltözik: friss, fiatalos, nőies, protokolláris, ugyanakkor a hozzá tényleg passzoló fazonokat és színeket alkalmazza. Bár néhány szabályt áthág – néha például túl mintás ruhát választ –, ennek ellenére a megjelenése mégis tökéletes, és a testalkata is remek.

Forrás: AFP

Ha jól tudom, neki van személyi stylistja, és nem feltétlenül mindig drága helyekről választanak ruhákat. Ez nem baj, sőt – a lényeg az, hogy a ruha, amit egy poltikusnő visel, minőségi legyen, de ne legyen kifakult, bolyhos, elnyűtt. Míg a férfiaknak sokkal egyszerűbb dolguk van, a nőknek sok mindenre oda kell figyelniük: a ruha mellett fontos, hogy rendben legyen a smink, a frizura, megfelelő legyen a szoknyahossz, lehetőleg magas sarkút viseljenek, és az egész szett passzoljon a testalkatához is."

Forrás: AFP
Egy új kor kezdete – hogy került Kim és Kanye a Vogue címlapjára?http://www.life.hu/trend/20140328-kim-kardashian-es-kanye-west-a-vogue-cimlapon-anna-wintour-dontese-nanasi-palnak-is-tetszett-a.htmlEzt is megértük – Kim Kardashian a kultikus magazin legújabb címlapján feszít, méghozzá menyasszonyi ruhában, a legütősebb díszlete pedig Kanye West. Anna Wintour, a Vogue teljhatalmú nagyasszonya végül csak kimondta az áment – pedig korábban erre nem sok esély volt. De vajon mi vitte rá erre? A Life.hu szakértőket kérdezett meg a témában.TrendOrigoÖltözz úgy, mint egy sztár: Jessica Albahttp://www.life.hu/trend/20140325-oltozz-ugy-mint-egy-sztar-jessica-alba.htmlSzívesen viselnél hasonló ruhákat, mint a kedvenc sztárod? A Life.hu sorozatában megmutatjuk nektek, hogyan öltözhettek úgy, mint az igazi hírességek, és hol szerezhetitek be a hasonló ruhadarabokat kedvezőbb áron.TrendOrigoVálasztási plakátok 2014-ben, stylist szemmel - ki viszi a prímet?http://www.life.hu/trend/20140320-valasztas-2014-szemes-nora-szemelyi-stylist-segitsegevel-megneztuk-es-elemeztuk-a-plakatokat.htmlAz egész országot beborítják a választási plakátok, így akiket hidegen hagy a politika, azok is lépten-nyomon belebotlanak a témába. A Life.hu is körbenézett a szerkesztőség környékén, ki hogyan próbál kampányolni. Megkértük Szemes Nóra személyi stylistot, mondja el a véleményét arról, hogy szigorúan stylist és fotós szemmel milyen üzenetet közvetítenek a politikusok a megjelenésükkel, az öltözködésükkel a plakátokon.Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.