10 klasszikus trükk, amelyektől olyan stílusos lehetsz, mint a francia nők

Forrás: Thinkstock -
fashion week trükk megjelenés francia klasszikus parfüm rúzs Audrey Hepburn napszemüveg öltözködés ruha sál Coco Chanel elegancia stílus francianapok tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a bizonyos je ne sais quoi, amelyet világszerte minden nő irigyel a francia hölgytársaiktól: stílusosnak, klasszikusnak és szexinek lenni, mindenféle erőlködés nélkül. Franciának lenni életérzés – mi most összegyűjtöttünk 10 tippet, amit érdemes ellesni tőlük.

1. A kevesebb mindig több

Ki tudna jobb tanácsot adni az öltözködésben a divat nagyasszonyánál, Coco Chanelnél? A francia tervezőnő szerint mielőtt kilépnél az ajtón, nézz tükörbe és vegyél le egy kiegészítőt. Ám ugyanez érvényes a sminkedre is: a lényeg, hogy ne bonyolítsd túl!

Forrás: Thinkstock

2. A vörös rúzs

Ha igazán francia szeretnél lenni, felejtsd el a szem hangsúlyozását: egy finom alapozás után tedd fel a kedvenc piros színű rúzsod – és másra már nem is lesz szükséged.

3. Egy méregdrága parfüm

A francia nőnek minden nap ünnepnap, és mivel előszeretettel kényezteti érzékeit, nem hagyja a polcon porosodni legkedvesebb luxusmárkájának illatos üvegcséjét. Egy tiszta, egyszerű parfüm a te kiváltságod is lehet – és nem csupán különleges alkalmakkor.

Egy kis parfümtörténet

Már az ókorban is használták, üzletté azonban csak a huszadik század első éveiben vált. A Life.hu cikke ezúttal egészen másképp közelíti meg az üvegcsékbe zárt illatokat és összegyűjtötte a parfümlegeket: IDE kattintva megtudhatod, melyik a legdrágább, a legnépszerűbb, a legkülönlegesebb és a legtöbbet eladott sztárillat.

4. Egy szép sál

Minél több, annál jobb! Nem hiába a sál a francia nők kedvenc kiegészítője. Szerezz be néhány természetes színű kendőt, amelyeket ezután játszi könnyedséggel tudsz variálni. Kösd a nyakadba, tekerd a hajadba, de akár a régi kézitáskádat is feldobhatod vele.

Forrás: Thinkstock

5. A kis fekete ruha

Az egyik legkifizetődőbb befektetése a ruhatáradnak, amely mindig és minden helyzetből képes kimenteni. Egy-két jól irányzott kiegészítő, és már kész is az alkalomhoz illő sikkes öltözéked.

6. A balerinacipő

Audrey Hepburn óta tudjuk, hogy egy lapos talpú balerinánál nincs kényelmesebb, praktikusabb és szebb lábbeli. Egy sietős hétköznapon el sem tudunk képzelni praktikusabb viseletet.

7. A hatalmas napszemüveg

Ápol és eltakar. Egy klasszikus barna vagy fekete színű napszemüveg egyetlen francia nő táskájából sem hiányozhat – legyen akár tél, akár nyár.

8. Felejtsd el a sportos cuccokat!

A sportcipő elegáns ruhával nagyon trendi 2014-ben, egy igazi francia nő azonban soha nem követne el ilyesfajta merényletet a divat ellen. Persze, nem azt mondjuk, hogy az edzőteremben is magas sarkúban egyensúlyozz, egy klasszikus viselethez azonban valljuk be, a legkevésbé sem illenek az élénk színű edzőcipők vagy a sportos fazonú őszi kabátok.

Az edzőcipő az új magas sarkú?

A sportcipő tavaly óta tartja helyét a divat palettáján, a Life.hu trendújságírója pedig maga is elámult, hányféleképpen lehet hordani az edzőtermek lábbelijét - a cikkért kattints IDE.
Forrás: Thinkstock

9. Ne mutass túl sok bőrt

Egy vérbeli francia nő anélkül stílusos és szexi, hogy mindent megmutatna magából. És ne feledd: nem csupán a dekoltázsoddal ejtheted rabul az ellenkező nem tagjait: egy csupasz hát vagy egy huncutul felsliccelt szoknya legalább ilyen hatásos tud lenni.

10. Mindig legyél ápolt!

Hiába az összes eddig felsorolt trükk, ha nem gondozod megfelelően a bőröd, elhanyagolod a hajmosást vagy nem tartod rendben a kezeidet. Alakíts ki egy napi szépségápolási rutint és próbáld meg betartani. A Life.hu sztárszerzője, Takács Nóra beauty-tippjeit IDE kattintva olvashatod el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.