Lengyel tervező nyerte az idei Gombold újra! pályázat fődíját

Forrás: Holecz Endre/Design terminál -
fashion week kollekció Mihalik Enikő Central European Fashion Days Domi Grzybek Gombold újra! Divat a magyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Domi Grzybek lengyel tervező vehette át a fődíjat a Design Terminál negyedik alkalommal meghirdetett, Gombold újra! öltözéktervezési pályázatának szombat esti döntőjén - adta hírül az MTI.

A 10 ezer euró értékű CEFD Visegrád Award vállalkozásösztönző fődíjat öltözék kategóriában a teljes mezőnyben legjobbnak bizonyult, lengyel Domi Grzybek nyerte el, míg a kiegészítő kategória díját a Balázs Viola és Szécsi Tamás színes kendői érdemelték ki. A szintén 10 ezer euró értékű Design Terminál díjat a legjobb magyar tervező csapat, a November (Hársfalvi Réka, Schütz Nikolett és Szenteczki Boldizsár) vihette haza férfi kollekciójáért.

Kattints a képre a backstage galériáért! Forrás: Holecz Endre/Design terminál

Szombat este 19 döntős kollekció mutatkozott be a kifutón. A pályázatra idén csaknem kétszázan, a magyarok mellett tehetséges cseh, szlovák és lengyel divattervezők jelentkeztek a saját kultúrájukra jellemző motívumokat felhasználva; a pályaművek közül 70 érkezett külföldről. A szakmai zsűri döntése alapján 40 tervező jutott tovább a második fordulóba.
Az esemény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, az est műsorvezetői Buda Márton és Epres Panni voltak.
A döntő divatbemutatóját egy szupermodell, Mihalik Enikő nyitotta meg, aki 5 év után most szerepelt először magyar kifutón.

Erről a Life.hu is hírt adott, munkatársaink be is leshettek a kulisszák mögé, sőt két stáb között nekik is volt másfél percünk, hogy a gyönyörű Sármán Nóra ruhába bújt Enikőt kérdezzék, fotózzák.

Kattints a képre és nézd meg a gyönyörű modellt! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Az immár háromnapos eseménysorozattá bővült Central European Fashion Days első két napján divatbemutatókat tartottak, vasárnap pedig a város több pontján nemzetközi kereskedőkkel találkoznak a tervezők.
A Design Terminál minden eddiginél szélesebb körű hazai és nemzetközi összefogással megvalósuló Central European Fashion Days eseménysorozatához a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője, az IMG Fashion is csatlakozott, amely többek között a New York-i, a berlini és a milánói divathét fő szervezője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.