5 dolog, amit minden nőnek tudnia kell, mielőtt levágatja a haját

Forrás: Northfoto -
hajvágás hosszú haj Újév fodrász rövid haj elvárás arcforma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az újévnek sokan megújult külsővel vágnak neki. A következő 5 dolgot semmiképpen se hagyd figyelmen kívül, amikor új frizurát választasz!

Vágás, festés, melír - kattints IDEés nézd meg, hogyan változtatták a külsejüket a sztárok 2014-ben!

Újév, új külső – tartja a mondás. Sokan azzal kezdik az új esztendőt, hogy levágatják hosszú fürtjeiket. Így tett például Aleska Diamond is. A nagy hajvágás előtt azonban érdemes jól átgondolnod ezeket a dolgokat:

1. Ismerd az arcformád!

Ha már tudod, hogy szögletes, ovális, kerek vagy szív alakú az arcod, akkor ki tudod találni, hogy melyik frizura áll legjobban neked.

Ahhoz, hogy megállapítsd az arcformád, figyeld meg az állkapocscsontod. Ha az ugyanolyan széles, mint az arccsontod, akkor szögletes arcod van, mint Olivia Wilde-nak. Ha az állkapocscsontod a füledig kerekedik ki, akkor kerek arcod van, mint Christina Riccinek. Ha az állad hegyes és keskeny, az arccsontod pedig magasan helyezkedik el, akkor ovális arcformád van, mint Sarah Jessica Parkernek. Ha pedig az állad a leghegyesebb pont az arcodon, akkor szív alakú arcod van, mint Reese Witherspoonnak.

Forrás: Northfoto

2. Ismerd a hajad textúráját!
Ha erős, göndör hajad van, nem vihetsz egy képet Blake Livelyről és várhatod el, hogy úgy sétálj ki a szalonból, mint ő. Ugyanez vonatkozik a vékonyszálú hajra, sajnos be kell látnod, soha nem lesznek olyan loknijaid, mint Beyoncénak. Keress olyan sztárokat, akiknek a hajuk textúrája hasonlít a tiédre!

3. Legyenek valóságosak az elvárásaid!
Bármikor, amikor találsz egy inspirációt, egy sztárfotót például, tartsd szem előtt, hogy a hírességek haja folyamatosan átalakításokon megy át. Órákat töltenek fodrászok azzal, hogy olyan tökéletesen nézzenek ki mindig, ahogy te látod őket. Téged valószínűleg nem fognak szélgéppel követni, hogy úgy álljon a hajad, ahogy kell. Tehát legyél racionális, amikor besétálsz egy fodrászszalonba és beszéld meg elképzeléseidet a szakemberrel is. Közösen biztosan dűlőre tudtok jutni.

4. Gondold meg, hogy az életstílusodhoz mi illik!
Ha tudod, hogy nem lesz időd arra, hogy minden reggel megformázd a hajad, akkor fontolj meg egy olyan frizurát, ami akkor is jól mutat, ha csak megmosod és megszárítod. Ha viszont van időd arra, hogy sok időt bíbelődj vele, akkor nyugodtan válassz több törődést igénylő frizurát.

5. Győződj meg, hogy tényleg készen állsz a hajvágásra!
Ha 10 centivel megkurtítják a hajadat, az nem nő vissza egy pillanat alatt. Tehát, ha hosszú hajad van, jól fontold meg, ha pixie-t szeretnél vágatni. Ha felébredsz és ez az első dolog, ami eszedbe jut, akkor készen állsz rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.