manikűr körömlakk köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos ismét villámgyorsan elteltek az ünnepek, és csupán a januári cidri maradt nekünk, ezért úgy gondoltam, miért ne dobhatnánk fel a kedvünket egy igazán cuki manikűrrel? 

Mivel a természetben jó néhány állatot találunk, akik a jeges hidegben érzik igazán otthon magukat, ezért téli manikűr gyanánt közülük került ki a körömfestésünk főszereplője, aki nem más, mint a pingvin.

Fotó: Esztergályos Viktória

Amire szükséged lesz:

alaplakk, világoskék, ezüst, fekete, fehér és narancssárga körömlakkok, fedőlakk, pontozó, vékony hegyű ecset

Első lépésként az alaplakk száradása után lakkozd ki a körmeidet világoskékre, kivéve a gyűrűsujj körmét, azt feketére fesd.

Fotó: Esztergályos Viktória

Ezután egy vékony ecsettel húzz fehér és ezüst színű csíkokat a képen látható módon. Ezek a jégcsapokat szimbolizálják.

Fotó: Esztergályos Viktória

Elérkeztünk a legizgalmasabb részhez, ugyanis megfestjük a pingvint a gyűrűsujjra. Sokkal egyszerűbb a dolog, mint elsőre tűnik:

1. Két-három ecsetvonással fesd meg a madár fehér hasát.
2. Pontozó segítségével tegyél két pöttyöt a fehér sáv fölé középre.
3. Óvatosan érintsd oda ismét a pontozót a fehér pöttyökre, de előtte mártsd bele a fekete lakkba. Ezzel elkészült a pingvin szeme.

Fotó: Esztergályos Viktória


4. Narancssárga körömlakkal és a pontozóval (vagy vékony hegyű ecsettel) fess a fehér has rész tetejére kis háromszöget, ez lesz a csőre, a körömvégen pedig egymás mellé nyomott pontokból alakítsd ki a lábait.

Végül a munkád megkoronázásaként használj fedőfényt, ezzel is tartósabbá és csillogóbbá téve a manikűrt. Jó készülődést!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.