Szépségszalon, ami a lelket is ápolja

Forrás: Thinkstock -
nők munkaerőpiac periféria szépségszalon álláskeresés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges hírre, egy fantasztikus kezdeményezésre lettünk figyelmesek: a belváros szívében van egy szépségszalon, ahol a társadalom perifériájára szorult nőknek segítenek.

A Masni, teljes nevén Munkaerő-piaci Aktivizálást Segítő Nőbarát Iroda, az ország első szociális szépségszalonja. A társadalmi célú szépségszalon ötlete nem magyar találmány, Franciaországban 2006-ban egy Lucia Iraci nevű fodrász nyitotta az első ilyet, ahol a társadalom perifériájára szorult nőknek segítenek nőiességük, magabiztosságuk visszanyerésében, főként állásinterjúk előtt – írja a hvg.hu.

Forrás: Thinkstock

„Mi azért nem hívjuk magunkat szépségszalonnak, mert itt komplex szolgáltatást szeretnénk nyújtani a klienseinknek. Megnézzük, hol tudnának elhelyezkedni, segítünk önéletrajzot írni, de lehetőség van részt venni pszichológiai tanácsadáson és csoportos tréningeken is. Tehát minden olyan segítséget megadunk, melyre egy foglalkoztatási tanácsadó kolléga képes lehet. A szépészeti szolgáltatással pedig megkoronázzuk ezt" - mondta a Makár Orsolya

A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy a Masni tavaly őszi indulása óta a náluk megfordult nők több mint 50 százaléka talált magának munkát, ráadásul úgy, hogy azt hosszabb távon is meg tudták tartani.

A szolgáltatásról

A Masni egyetlen „szépséghibája", hogy csak VII. kerületi, aktív korú nők vehetik igénybe a szolgáltatást.
A szalonban csak a legalapvetőbb szépészeti beavatkozásokat végzik el: mosás, szárítás, szemöldökszedés, sminkelés, a körmök formára igazítása és valamilyen finom színnel lakkozása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.