A japánok csupaszon szeretik - így szőrtelenítenek a nagyvilágban

Forrás: Thinkstock -
szőrtelenítés szépségápolás nyári szőrtelenítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahány ország, annyi szokás – így van ez a szőrtelenítéssel is. Míg a világ egyik felén ciki, ha van szőr, addig máshol természetes még az is, ha a bikini alól kisebb bozót nézeget ki. Eláruljuk, hol hogyan csinálják.
Forrás: Thinkstock

Japánban igazán szőrszálhasogatók

Japánban elég kevés szőrük nő a férfiaknak és a nőknek is, de ha nő, azt azonnal el kell távolítani, ugyanis a kultúrájuk szerint ápolatlan, tisztátalan dolog a szőrzet. Éppen ezért inkább maguk szőrtelenítenek, nem kérnek segítséget, ugyanis nem akarják felvállalni, ha pár szál szőr is van rajtuk. Ennek ellenére a villanófényes és lézeres szőrtelenítés egyre inkább elterjedt Japánban az elmúlt néhány évben, a bátrabbak ezt alkalmazzák az otthoni módszerek helyett, hiszen sokkal tartósabb, így sokáig nem gyötrik őket a kultúra miatt kínos szőrszálak.

Olaszországban a higiénia miatt kell a borotva

A déli népek a nagy melegben lenge ruhákban járnak, bőrük nagy része fedetlen. Főként ezért és az izzadás elkerülése végett szabadulnak meg a bundától. Egyébként a téli időszakban nem csinálnak nagy ügyet a bozótirtásból, elfogadják a testet természetes állapotában is. Egyre elterjedtebb a mellkasborotválás a férfiak körében, illetve a nagy melegben gyakran a lábakat sem hagyják ki a nagy műveletből. A hónaljszőr azonban mindig tabu, ha nyár van, ha tél.

Forrás: Thinkstock

Az amerikai divat mindig változik

Egyszer a teljesen borotvált, máskor a trimmelt trendet illik követni - az amerikaiak szőrtelenítési szokásaival nehéz lépést tartani. Egy biztos: intim tájékon mindig fontos az ápoltság, a hosszú szőrszálak teljesen kizártak. Hónaljfronton más a helyzet, persze csak a férfiaknál: egyáltalán nem divat borotválni ezt a tájékot. Ha nagyon muszáj, szakállnyíróval rövidebbre vágják a pasik, de ha lehet, inkább nem is foglalkoznak vele.

A franciák ápolják vagy eltakarják, de sosem tüntetik el

A hónalj és az intim testrész rövidítve jó, minden más maradhat a természetes valójában férfiak esetén. Bár a francia férfiak nagyon odafigyelnek a karbantartásra, sosem akarnak csupaszok lenni, szerintük a szőr ugyanis a férfiasság jele. A nők lába mindig tükörsima, ahogy a hónaljuk is, de a franciabugyi alatt karbantartott, rövidre és formára nyírt intim szőrzet rejtőzik.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.