4 pokoli trend, ami árt az egészségednek

Forrás: asos.com -
fűző fashion week magassarkú cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szépségért szenvedni kell - tartja a mondás. Nem egyedi eset, hogy egy régi/új divathóbort nem csak a közérzetünket, de az egészségünket is veszélyezteti. Na de hol húzódik a szépségre való törekvés és az egészségrombolás közötti határ? A Life.hu összegyűjtött négy olyan divatdarabot, amelyek megosztóak, ha az egészségünk kerül előtérbe.

1. Jeggings

A jeggings, azaz a szűk, testhezálló, farmerhoz hasonlítható nadrág 2010-ben jött divatba. Egyesek úgy említik, mint „trend a pokolból”. A viselés miatti egészségügyi okai a test szorítása mellett abban mutatkoznak meg, hogy a nők Y-területe nem tud miatta szellőzi, emiatt növeli a gombás fertőzések kockázatát.

Forrás: asos.com

2. Fűző

A vitatott ruhadarabnak a reneszánsz kor óta mindig is nagy kultusza volt. Előkelőségek viselték előszeretettel, vagyis inkább kínokat átélve csupán azért, hogy megfeleljenek az adott kor testalkati ideáljának. Ennek illusztrálására tökéletes példa Scarlett O'Hara, aki az Elfújta a szél című filmben kétségbeesetten kapaszkodott az ágykeretbe, amikor szorosabbra húzták a fűzőjét. Kutatások szerint valóban veszélyes lehet a viselőjének, mivel csökkenti a tüdő kapacitását, kárt okozhat a belső szervekben, sőt deformálhatja a csontvázat is. Szakértők szerint modern változata már közel sem ennyire veszélyes a testnek, de hasi és alhasi problémákat ugyanúgy okozhat.

Forrás: asos.com

3. Túlméretezett kézitáska

2012-ben Karl Lagerfeld robbantotta be a köztudatba a túlméretezett táskáit, velük kívánta meghódítani a piacot. Az átlagosan 6,2 kg súlyú táskák azonban közel sem tesznek olyan jót a gazdájukkal. Ekkora súly cipelésétől nemcsak a hátfájás és a fejfájás, de akár a drámai testtartásváltozás és fura fogás miatt ízületi gyulladás is borítékolható.

Forrás: missesdressy.com

4. Tűsarkú

Divatba jövésük 1950-re datálható, amikor a nők a nőiességet és a szabadságot ünnepelték a háború utáni időszakban. A fűző kistestvére is lehetne, ugyanis legalább annyira alattomos, ha az egészségünkről van szó. Ortopédorvosok szerint ugyanúgy rosszat tesz a viselője gerincével, de kutatások alapján akár az izmok és az inak szerkezetét is képes roncsolni!

Forrás: Thinkstock
Szexi bikiniben süttette magát ÉNB Evelin - De miért volt rajta magassarkú?http://www.life.hu/trend/20150702-evelin-az-rtl-klub-ejjel-nappal-budapest-sorozatanak-szereploje-piros-bikiniben-mutatta-meg-alakjat.htmlAz RTL Klub sorozatszereplője nem bízta a véletlenre, és szexi szerelésben napozgatott egy luxusnyaralóban. A rajongók azonban kiakadtak a fotó láttán.Trend--Barbie baba 56 év után végre ledobja a magassarkút http://www.life.hu/trend/20150604-barbie-baba-56-ev-utan-vegre-leveszi-a-magas-sarkut-es-lapos-talpu-cipot-is-hord.htmlSok-sok év után végre lapos talpú cipőbe bújhat kislánykorunk kedvenc játéka.TrendThinkstockSokkoló! 46 centis derék egy fűző segítségévelhttp://www.life.hu/trend/20150513-durva-darazsderek-46-centis-derekat-csinalt-maganak-egy-no-egy-fuzo-segitsegevel.htmlRomanie Smith, fétismodell brutális fűzővel varázsolt magának 46 centis darázsderekat. Trend--A venezuelai modell egész nap fűzőt hord, hogy 50 centis dereka legyenhttp://www.life.hu/trend/20150327-a-venezuelai-modell-aleira-avendano-egesz-nap-fuzot-hord-hogy-50-centis-dereka-legyen.htmlAleira Avendano nem bízza a véletlenre a darázsderék megszerzését, és annak érdekében, hogy tökéletes homokóra alkata legyen, a nap 23 órájában fűzőt hord.Trend--Nem csak egy ruhadarab: a fűző történetehttp://www.life.hu/trend/20131216-a-fuzo-tortenete.htmlHeves vitákat generált és szexuális eszközként is szolgált a divattörténelem egyik legnőiesebb darabja.TrendJaj! Lady Gaga magassarkúban vette be a homokos tengerpartot!http://www.life.hu/trend/20150522-lady-gaga-enekesno-magassarkuban-ment-a-homokos-tengerpartra.htmlAz énekesnő általában extrém öltözékével kerül címlapokra, ezúttal azonban nagyon szerencsétlen cipőválasztásával hívta fel magára a figyelmet.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.