Döbbenetes! Ellopták az arcképét és pólóra nyomtatták

Forrás: Instagram / Melanie Armsden -
személyiségi jog arckép póló lopás fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melanie Armsden, a 28 éves fodrász kisebb sokkot kapott, amikor egyik vedége átküldött neki egy fotót egy pólóról. A csatolmányt megnyitva ugyanis rájött: ő maga, illetve saját arcképe szerepel az áruházlánc által forgalmazott felsőkön.  

"Azonnal láttam, hogy az a nő a pólon én vagyok. Az internetről lopták el az arcképemet, engem senki nem keresett meg semmilyen cégtől, hogy engedélyt kérjenek annak használatához. Nagyon furcsa érzés fogott el, amikor belegondoltam, hogy emberek az én arcképemmel a mellkasukon mászkálnak az utcán. Borzalmas élmény volt."

Melanie Armsden, póló, arckép, fénykép, lopás Forrás: Instagram / Melanie Armsden

Melanie aztán nyomozni kezdett: megkereste az áruházláncot, amelyik online értékesítette a ruhadarabokat. Ők az árut Indiából vásárolták, és úgy tudták, hogy az azon szereplő kép jogtiszta. Amint kiderült, hogy Melanie nem járult hozzá a fotójának használatához, az áruházlánc az összes üzletéből visszahívta az ominózus ruhadarabokat.

A lány azt tervezte, hogy a pólókat bezúzatja, de végül sikerült peren kívül megegyezni a forgalmazó céggel, aki az összes felsőt Melanie rendelkezésére bocsájtotta. Ekkor döntött úgy a lány, hogy nem fogja őket megsemmisíteni, inkább felhasználja azt jótékony célokra.

Melanie Armsden, póló, arckép, lopás Forrás: Instagram / Melanie Armsden

10 fontért árulja az interneten a portékát, a pólóeladásból származó bevételt pedig olyan rákos kisgyermekeknek adományozza, akiknek az agresszív kezelésektől kihullott a hajuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.