Szilveszteri cipőpara - Így teszik tönkre az álomcipők a lábadat!

fashion week lábbeli szilveszter cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év utolsó napján egészen biztosan a kényelmetlen, ámde mesés lábbeliké az egyik főszerep, ám jó, ha tudod, milyen gondokra számíts, ha a következő trendi darabok közül válogatsz!

Hegyes orrú cipő

Forrás: asos.com

Kétségtelen, hogy a hegyes orrú lábbelik fénykorukat élik, gyönyörűek, és nagyon dögösek. De vajon a lábujjaknak mennyire tesznek jót? Az angol lábszakértő, Emma Supple szerint az alapvető probléma ezekkel a cipőkkel pontosan az, hogy a lábujjak nagyon kis helyre szorulnak; ezt van, aki órákig elviseli, másoknak azonban már 30 perc után komoly fájdalmakat okoz egy ilyen lábbeli, függetlenül attól, hogy lapos vagy magas sarkú. "Ha túl gyakran viselünk ilyen kialakítású cipőket, az hosszú távon komoly gondokat okoz: a három középső ujjat például képesek eltorzítani ezek a cipők, olyannyira, hogy egy idő után már behajlítani sem tudjuk őket. Ha pedig a hegyes orrú darab végén még egy nehezebb dísz is található, a körmök felülete is károsodik az állandó nyomás által."

Hogy mi a megoldás? Viselj ritkábban hegyes orrú cipőt, amikor pedig otthon vagy, válassz olyan otthoni papucsot, vastag zoknit, ahol az ujjak külön vannak, ezáltal erősítheted a lábujjakat.

Klasszikus balerinacipő

Forrás: asos.com

Nem először halljuk, hogy a balerinacipő nagyon káros, ám ezt most a szakértő ismét megerősíti. Pedig azt hinnénk, hogy a kerek orr-rész, a lapos talp és a széles kialakítás miatt ezek a darabok a lehető legjobb választást jelentik – pedig nem! A balerinacipők gyakran készülnek nagyon merev bőrből, műbőrből, ami komolyan deformálhatja a talpakat, nem beszélve arról, hogy akik hajlamosak rá, azoknak számolniuk kell azzal, hogy ez a típus bizony feltöri a lábunkat. Emellett, mivel túlságosan laposak, lúdtalpat, bokasüllyedés okozhatnak, gyakori viselésüktől csontkinövések, bütykök is kialakulhatnak, amelyeket rossz esetben csak műtéttel lehet eltávolítani.

Mi a megoldás? Akármennyire is kényelmesek, ha sokat vagy úton, válassz inkább olyan cipőt, ami nem teljesen lapos, van egy legalább 2-3 centis sarka vagy talpa.

Platformos cipellők

Forrás: asos.com

Magas sarok, magasított talprész, emiatt pedig általában kényelmesek is ezek a lábbelik, még akkor is, ha elsőre nem épp annak tűnnek. Pedig ez a stílus sem a legjobb választás, ha ugyanis sokáig viselsz egy-egy darabot, az az ízületekre komoly nyomást gyakorol, ráadásul látványos bőrkeményedéseket is okoz a kemény talprész.

Mi a megoldás? Ha platform, akkor lehetőleg olyan darabot válassz, aminek a talpa jó minőségű anyagból készült, és nem teljesen kemény, például parafa. Az sem baj, ha pántok vannak rajta, mert legalább jobban tartja a lábat.

Klasszikus tűsarkú

Forrás: asos.com

Imádjuk, mert gyönyörű és szupernőies, de a leheletvékony talp és a sokszor 10 centisnél is magasabb, szupervékony sarok nem a legjobb kombó a lábnak. Természetesen a szakértők leginkább óva intenek ettől a típustól, mert egyáltalán nem stabil, a lábujjakon tartod magad a viselése közben, ráadásul a bokaízületek is könnyen megsérülnek. Persze nem azt mondjuk, hogy örökre mondj búcsút ezeknek a szépségeknek, de rendszeres viselésükkel megnő a krónikus ízületi gyulladás egyik leggyakrabban előforduló változatának, az osteoarthritisnek a kockázata: ez a probléma a porcot és a csontot is érinti, és következtében az ízületek túlságosan merevek lesznek, és az Achilles-ín is megsérülhet.

Mi a megoldás? Ha nem bírod ki a kedvenc topánod nélkül, tanulj meg helyesen állni: kicsit billentsd magad alá a farkcsontodat, és húzd ki magad. Sőt ma már kiváló talpbetéteket is lehet kapni az üzletekben!

Mokaszinok, férfias darabok

Forrás: asos.com

2015 egyértelműen a maszkulin lábbelik éve volt, és úgy fest, 2016-ra sem mennek ki a divatból a mokaszinok, a lapos talpú, férfias cipők. Ha azt hiszed, ezekkel az égvilágon semmi gond nincs, már ami a lábadat illeti, akkor tévedsz: a túl lapos cipők ugyanis szintén károsítják a talpat, az Achilles-ínt, a lábujjakat, és hozzájárulnak a tyúkszemek kialakulásához is.

Mi a megoldás? Ennél a stílusnál is az a fontos, hogy olyan darabokat viselj, amik nem teljesen laposak, és van legalább egy kis sarkuk, ezzel nagyon jót teszel a talpadnak és a tartásodnak is!

Téged érdekel, mennyire károsodik a lábad kedvenc cipőd miatt?

A legjobbak is hibázhatnak: divatkatasztrófák a vörös szőnyegen 2015-benhttp://www.life.hu/trend/20151228-a-legremesebb-szettek-a-voros-szonyegen-2015-ben.htmlVannak, akiktől megszoktuk már a rémes összeállításokat, így inkább az a meglepő, ha olyan filmsztárok döntenek rosszul ruhaválasztáskor, akiktől már megszoktuk a jót. Nos, idén tényleg mindenre volt példa, de most megmutatjuk azokat a szetteket, amelyek láttán őszintén elgondolkoztunk: hol vannak ilyenkor a stylistok??TrendAFPÍgy készül az álomszép pezsgőszínű smink az év utolsó napjairahttp://www.life.hu/trend/20151218-alomszep-pezsgoszinu-smink-larion-oscar-tippjei.htmlMár csak pár nap van az év legnagyobb bulijáig, ha pedig még nincs ötleted, milyen színben pompázzon a sminked, válaszd a hónap sztárját, a pezsgőszínt! Larion Oscar sminkmester el is árulja, hogyan lehetsz te a legragyogóbb az év utolsó napján! TrendThinkstockA hónap színe, az ünnep sztárja: a pezsgőszínhttp://www.life.hu/trend/20151218-a-honap-szine-a-pezsgoszin-szettek.htmlNem csak az év utolsó napján érdemes előnyben részesíteni a pezsgőt és az ital csodás színét: a pezsgőszín egész decemberben hódít! Szinte mindenkinek jól áll, letisztult, mégis nagyon elegáns, és remekül kombinálható elegáns és vagány holmikkal egyaránt! TrendThinkstockEzeknek minden nő örülni fog! Pezsgőszínű ékszerek a fa aláhttp://www.life.hu/trend/20151210-pezsgoszinu-ekszerek-a-fa-ala.htmlA karácsonyi őrületben az ékszer egy abszolút biztos pont: ennek a legtöbb nő örül, nem is akármennyire! Persze ízlés dolga, ki milyen színre, anyagra voksol, a pezsgőszín azonban egy igazi adu ász: szinte mindenkinek jól áll! Imádjuk a magyar tervezők kreációit, így kiválasztottuk álomdarabjainkat a hazai kínálatból, és mutatunk olyan ékszereket is, melyek abszolút elérhető áron kaphatóak, és nagyszerű ajándékok lennének a karácsonyfa alá! Trend--Eljött a növényi őssejtek korahttp://www.life.hu/trend/20151217-novenyi-ossejtek-a-szepsegapolasban-mire-jok-hogy-mukodnek.htmlSvájci alma, keserű narancs, alpesi rózsa, tengeri kömény, havasi gyopár és nyári orgona – csak néhány növény azok közül, amelyek sejtjeit sikerrel hasznosítják a kozmetológiában. A legújabb trend a szépségápolásban a növényi őssejtes kozmetikumok, amelyek lassítják a bőr öregedését. Trend--Ünnep feketében? Miért ne! Három ruhadarab, amire szükséged lesz decemberbenhttp://www.life.hu/trend/20151214-divat-es-trend-fekete-szettek-decemberre-szilveszterre-moziba.htmlAnnak ellenére, hogy tudjuk, a fekete komor szín, és kevés nő van, akinek a bőrtónusához igazán passzol, mégis rajongunk érte. Ha nincs kedved a feltűnő árnyalatokhoz, és inkább maradnál a jól bevált fekete holmiknál, akkor a következő cikk neked szól – íme, három ruhadarab, amit érdemes beszerezned még az ünnep előtt!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.