Egyre jobban terjed a bizarr Lolita-kultusz

Forrás: Instagram/LolitaSnapsMagazine -
fashion week Japán Lolita Vladimir Nabokov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hol máshol lenne egyre népszerűbb ez a furcsa trend, mint Japánban? Történelmi ruhákban parádéznak a fiatalok!

Ez már nem csupán egy hóbort, hiszen életmóddá, sőt, szubkultúrává nőtte ki magát Japánban a Lolita divat.

Forrás: Instagram/LolitaSnapsMagazine

A stílus elnevezése valószínűleg Vladimir Nabokov megegyező című könyvéből származik. A Lolita-kultusz képviselői - ahogy a könyv címszereplője is - magukon viselik a név jelentését: “bájos, elbűvölő kislány”. Bár a regényben nagy hangsúlyt kap a szexualitás, a kultusznak ez nem része.

A furcsa trend tere természetesen leginkább az internet. A fiatalok ott osztják meg, hogy éppen milyen öltözékbe bújtak. Általában a múlt századok divatja szerint öltöznek fel, főként a viktoriánus gyermekdivatból merítenek ötletet. Az irányzat hódolói legtöbbször porcelánbabaszerű külsőt próbálnak elérni. Legjellemzőbb, hogy térdig érő, harang alakú szoknyákat hordanak, alsószoknyákkal, buggyos ujjú blúzokkal és csatos cipővel.

A Lolita divat nem merül ki annyiban, hogy a fiatalok megosztják fotóikat és videóikat a közösségi oldalakon. Találkozókat is szerveznek, ahol általános program a teázás és a társalgás.

Mi történhetett? Felismerhetetlen lett A pletykafészek egykori jó pasijahttp://www.life.hu/trend/20160301-penn-badgley-a-pletykafeszek-sztarja-felismerhetetlen-lett.htmlFelejtsd el azt a Dant, akit megismertél A pletykafészekből: így néz most ki kedvenc sorozatunk egykori sármőrje, Penn Badgley. Trend--Wow! Dukai Regina ledobta a melltartóját - Fotó!http://www.life.hu/trend/20160229-dukai-regina-ledobta-a-melltartojat.htmlA modell fellépése előtt lepte meg egy szelfivel a rajongóit, és egy mélyen dekoltált felsővel borzolta a kedélyeket. Trend--Fáj a lábad a magassarkútól? Ezzel a trükkel többé nem fog!http://www.life.hu/trend/20160229-a-magas-sarku-okozta-fajdalmadnak-ezennel-vege-igy-elozd-meg-a-sebeket.htmlImádod a csodás cipőket, melyekben igazi királynőnek érezheted magad, de egy idő után már alig várod, hogy megszabadulj tőlük? Segítünk, hogy orvosold ezt a problémát! Trend--A megégett arcú Shalom Nchom a valaha volt legprofibb sminkeshttp://www.life.hu/trend/20160229-sminkmesterre-valt-a-megegett-arcu-shalom-nchom.htmlA gyönyörű lányt 9 éves korában érte szörnyű baleset. Sokáig nem tudott mit kezdeni az életével, de végül a sminkelésben lelte meg a békéjét. TrendOrigoGigi Hadid mellbimbója kibuggyant a kifutón és meredten bámul ránk: Fotó!http://www.life.hu/trend/20160229-gigi-hadid-modell-melle-kibuggyant-fekete-ruhajabol-a-divatbemutaton.htmlA modell hétvégén vonult fel a Versace divatbemutatóján egy testhez simuló, fekete ruhában. A csinos darab mély dekoltázsa viszont kínos pillanatokat okozott. Trend--Ashley Graham plus size modell Oscar-partis ruhája ellopta a show-thttp://www.life.hu/trend/20160229-ashley-graham-plus-size-modell-oscar-dijatado-partijan-viselt-ruhaja.htmlMerész mellkivágású ruhában bulizott az egyik legsikeresebb plus size modell a Vanity Fair Oscar Partyn. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.