Tavaszi nagytakarítás – Kezdd a bőröddel!

Forrás: Dreamstime -
tavasz szépségápolás bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tavasszal nemcsak a lakásunkat érdemes rendbe rakni és csillogóvá varázsolni, a szervezetünknek és még a bőrünknek is nagyon jól jön egy nagytakarítás. Nézzük, melyek a legfontosabb lépések!

Takaríts

Te is hajlamos vagy rá, hogy akár évekig tárolj egy már nem is használt kozmetikumot? Ezek miatt bizony megéri évente legalább egyszer átnézni, mi áll a fürdőszoba polcain. Ami esetleg már lejárt, vagy amire már nem lesz szükséged, válj meg tőle.

Forrás: Dreamstime

Válts hidratálót

A téli hidegben érdemes speciális hidratálót használni, amit azonban tavasszal jó lecserélni. Ahogy egyre melegebb lesz az idő, már nem lesz szüksége az arcunknak az extra hidratálásra. Válassz könnyebb és lazább szerkezetű hidratálót, ami nem tömíti el a pórusokat.

Hámlassz

A bőr legfelső rétege a legfontosabb védőrétegünk, ami annyira hatékonyan működik, hogy valójában még azokat az anyagokat sem engedi mélyen felszívódni, amelyekre nagy szüksége lenne. A vitaminokat, hidratáló és tápláló készítményeket csak úgy lehet hatékonyan használni, ha a bőr hámlási folyamatára időközönként rásegítünk. Érdemes akár házilag készíteni hámlasztót, majd utána egy tápláló pakolást is feltehetsz.

Forrás: Dreamstime

Kedvenc hámlasztónk

A legegyszerűbb otthoni hámlasztóhoz mindössze egy alma és egy kis joghurt kell. Az almát reszeld le kis lyukú reszelőn. Kicsit nyomkodd ki a levét egy külön tálba. A megtisztított arcodat vattakoronggal töröld át az alma levével, majd a lereszelt almához tegyél néhány kanál joghurtot és vidd fel az arcodra. 10-15 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel öblítsd le.

Használj színezett hidratálót

Azzal is segíthetsz a bőrödnek, ha tavasszal az alapozódat is leváltod. Az erősen fedő alapozót lecserélheted például BB vagy CC krémekre. Ezekben már a hidratáló is benne van, így sokkal légiesebb és könnyebb szerkezetűek, így a bőröd tud alattuk lélegezni.

Figyelj a fényvédelemre

Bármilyen alapot is választasz a bőrödre, tavasszal mindenképpen figyelj arra, hogy legyen benne fényvédő. Ne feledd, a helytelen életmód és a környezeti szennyezés mellett a ráncosodást az UV sugárzás is gyorsíthatja.

Sminktrükkök szemüvegeseknekhttp://www.life.hu/trend/20160324-sminktrukkok-szemuvegeseknek-larion-oscartol.htmlEgy jól megválasztott szemüvegkeret tökéletes kiegészítője az arcnak. De mit tegyen az, aki sminkkel is szeretné hangsúlyozni egyéniségét? Larion Oscar most elárulja! Trend--Sztárok stílusa: Pátkai Rozinahttp://www.life.hu/trend/20160324-patkai-rozina-enekesno-stilusarol-meselt.htmlAz olasz gyökerű énekesnő a szívhez szóló, lágy dallamok szakértője, a latin jazz fenomenális művelője. Nem csoda, hogy elképesztő hangja és különleges kisugárzása a nemzetközi elismeréseket is meghozta. Rozina ezúttal stílusáról mesélt nekünk. Trend--Batman, Superman és Wonder Woman a vörös szőnyegen – Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160325-heti-stilusmustra-szerepel-benne-ben-affleck-henry-cavill-gal-gadot-es-elizabeth-olsen.htmlKedvenc divateseményünk a héten a Los Angeles Fashion Awards volt, de szerencsére azon túl is rengeteg vörös szőnyeges eseményt tartottak a héten. A legfontosabb közülük a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala európai bemutatója volt. Nézzük, mit viseltek a szuperhősök a vörös szőnyegen. Trend--Divatevolúció 3. rész – Sztárok, akik soha nem tanultak meg normálisan öltözködnihttp://www.life.hu/trend/20160324-miley-cyrus-kim-kardashian-es-lindsay-lohan-divatevolucioja.htmlA divatevolúció általában azt jelenti, hogy valaki, akinek évekre visszakövethetjük a stílusát, idővel csodás átalakuláson megy keresztül. Ez azonban nem mindig van így. Néhány celebnek sem korábban, sem évek múlva nem sikerült ízléses stílusról tanúbizonyságot tenni. Trend--Manolo Blahniktól a Rachel-frizuráig – 5 divattrend, amit sztárok indítottak el http://www.life.hu/trend/20160317-5-divattrend-amit-sztarok-inditottak-el.htmlMiért olyan híres a Manolo Blahnik cipő? Kik hozták divatba a hobó stílust? Miért szexi a piros haj? Mindegyikért egy-egy sztár a felelős. Trend--Marilyn Monroe így csinálta – Szépségtrükkök Hollywood aranykorábólhttp://www.life.hu/trend/20160317-sminktrukkok-hollywood-aranykorabol.htmlGreta Garbo, Marlene Dietrich, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor – csak néhány név a legnagyobb dívák közül, akik Hollywood aranykorában éltek. Szépségük titkait annak idején hét lakat alatt őrizték. Rejtélyes világukba most Larion Oscar ad betekintést! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.