Bőrbetegséget is okozhat ez a szépségtrükk!

Forrás: Youtube -
bőrbetegség kukoricakeményítő veszélyes szépségtrükk púder
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akinek nincs a csuklójában a sminkelés, az végtelen mennyiségű tippet leshet el a netes videókból. De jobb, ha nem követed gondolkodás nélkül az önjelölt szakértők néha agyament ötleteit, mert bajod is lehet belőle!

Az interneten fellelhető csináld magad ötletekből Dunát lehetne rekeszteni, de nem szabad minden szépségtrükknek bedőlni. Lehet, hogy ideig óráig tényleg beválnak, de hosszútávon komoly problémát is okozhatnak ezek a tanácsok.

Képünk Illusztráció Forrás: Thinkstock

A legutóbb egy vlogger azt tanácsolta a követőinek, hogy használjanak ragasztót a mitesszerek ellen. Erről a tippről is rögtön kiderült, hogy sokkal több kárt okoz, mint amennyi hasznot, most pedig egy újabb őrült trükkről hullt le a lepel. Miriam Marroquin videós szépségtanácsadó azzal a javaslattal állt elő, hogy púder helyett használjon mindenki kukoricakeményítőt.

Forrás: Youtube

Videójában bőszen mutogatja, hogyan is kell ezzel az alapanyaggal bánni, ám a bőrgyógyászok óva intenek tőle. A kukoricakeményítő ugyanis elősegítheti a fertőzések, baktériumok és gombák elterjedését a bőrön. Rövidtávon pattanásokat okozhat, hosszú távon viszont komoly bőrbetegségek kialakulásához is vezethet, így jobb, ha gyorsan elfelejted ezt a trükköt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.