Betegesen sovány modell miatt tiltották be a Gucci reklámját

Forrás: ASA -
modell betiltás Gucci Nagy-Britannia sovány reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa testtartásban, szinte hófehér arccal pózol a fotón a nagyon vékony, és magas modell. Sokak panaszkodtak a divatház reklámanyaga miatt, be is tiltotta a szabályozó testület.

A Gucci ezúttal túllőtt a célon. Nagy-Britanniában betiltotta a brit önszabályozó testület az Advertising Standards Authority (ASA) a divatcég egyik reklámját, mert a modell betegesen soványnak tűnik a képeken.

Forrás: ASA

Az olasz divatcég fotója még decemberben jelent meg, és mivel panaszok érkeztek a kép miatt az ASA megvizsgálta az esetet, és úgy döntöttek, hogy betiltják az anyagot. Az egyébként is sovány modell testtartása, sminkje és a fotó egész hangulata csak még komorabbá, betegesebbé teszi a modell megjelenését. A márka atyja, Guccio Gucci azzal védekezett, hogy a

vékonyság szubjektív kérdés, és a modellje nem kórosan sovány csak ilyen a testfelépítése.

Érvelése nem bizonyult elegendőnek. A szervezet megkérte a márkát, hogy a jövőben felelősségteljesebb kampányokat készítsenek - írja a Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.